Un deputat cere DEMISIA ministrului Sănătății: „Mi se pare incalificabil”

Redactor:
Mihai Schiau
Un deputat cere DEMISIA ministrului Sănătății: „Mi se pare incalificabil”
Vicepreședintele ALDE Grațiela Gavrilescu susține că ministrul Sănătății Patriciu Achimaș-Cadariu ar trebui să demisioneze după ce a declarat că sistemul sanitar românesc este peste media societății românești și dacă „Vrem o țară ca afară? Perfect, hai să muncim ca afară!".

„Aceste declarații ale ministrului Sănătății sunt jignitoare la adresa poporului român. Mi se pare incalificabil modul de gândire al ministrului Patriciu Achimaș-Cadariu. Sunt revoltată în primul rând ca român, iar ca parlamentar și membru al Comisiei pentru sănătate și familie a Camerei Deputaților solicit demisia ministrului Sănătății!”, a spus Gavrilescu, potrivit unui comunicat de presă.

Deputata ALDE a mai spus că declarația lui Cadariu este în ton cu alte comentarii sau decizii ale altor miniștri tehnocrați. Ea a amintit de afirmația ministrului Finanțelor, Anca Dragu, referitor la săracii care muncesc și pe doi lei în Brazilia și India, sau la decizia ministrului Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă, de a interzice intonarea imnului de stat al României la competițiile sportive interne.

„Este inadmisibil ca un tehnocrat, un ministru care a practicat chiar el meseria de doctor să își arate disprețul față de societatea românească. După domnul ministru, românii au sistemul sanitar pe care îl merită, deoarece muncesc prea puțin”, a adăugat deputata ALDE, care i-a cerut premierului Dacian Cioloș să-l schimbe din funcție pe ministrul Sănătății, scrie paginadepolitica.ro.

Inchide