Un europarlamentar ALDE, atac dur la adresa lui Cioloș: În lipsa unor răspunsuri, Cioloș rămâne cel mai populist produs al politicii românești

Un europarlamentar ALDE, atac dur la adresa lui Cioloș: În lipsa unor răspunsuri, Cioloș rămâne cel mai populist produs al politicii românești
Publicat: 18/05/2019, 11:02

„M-am ferit să îi atac direct pe oponenții mei din această campanie, considerând că e o perioadă în care trebuie mai degrabă să ne prezentăm propriile obiective pentru Europa și mai puțin să ne ocupăm de ale altora. Totuși, înțeleg din relatările recente ale presei că domnul Dacian Cioloș creează probleme tot mai mari propriei alianțe, pentru că refuză să-și asume deschis statutul de bărbat politic și o scaldă permanent, indiferent de temă. L-am întrebat frontal, zilele trecute, pe Dacian Cioloș dacă vrea să candideze pentru funcția de președinte al României, pentru că pozează în acest rol de lider nou, competent, serios, adică exact ce nu am mai avut noi ca președinte de multă vreme. Nu a zis nici da, nici nu, dar că va vedea sau că se va consulta – s-a bâlbâit nereușind să ofere un răspuns asumat. Înțeleg, aprobările de la „centru” ajung mai greu în această perioadă electorală agitată”, a scris pe Facebook Norica Nicolai.

Ea mai afirmă că Dacian Cioloș „începe să devină o enigmă de nepătruns” chiar și pentru susținătorii săi. Ea i-a adresat fostului premier mai multe întrebări.

„Există vreo legătură neștiută între numirea dumneavoastră ca premier și tragedia de la Colectiv? Ce ați vrut să spuneți anul trecut, în iulie, la Galați, când ați declarat public că „E nevoie și de emoție, dar e nevoie de substanță. Putem merge cu emoție și atunci stăm fiecare și ne vedem de treabă acum, la casele noastre, ne angajăm niște experți în a crea emoții și creăm emoții la momentul respectiv. Și câștigăm alegerile. Dar ce-am rezolvat cu asta? Decât să plătim o mașină de manipulat mentalul colectiv și emoțiile, ca să creăm emoția, sau să plătim niște consultanți ca să vină cu niște scandaluri ca să creăm emoția, ce ar fi să mergem fiecare dintre noi în scara de bloc, la magazin, la locurile de muncă, în satul din care provenim și să discutăm cu oamenii?”. Cine ce alegeri a câștigat manipulând emoțional electoratul, domnule Cioloș? De ce nu ați mai candidat în alegerile din 2016, după ce vi se făcuseră chiar și afișe electorale? Este adevărată afirmația lui Victor Ponta: „Dacian Cioloș nu a candidat nici pentru PNL, nici pentru USR pentru că avea promisiunea lui Dragnea că va continua ca premier al unui guvern PSD-PNL până în 2020″? Există adevăr în acuzațiile aduse de sindicatele din Poliție conform cărora guvernul dumneavoastră a reorganizat prin OUG serviciul secret al MAI doar pentru a șterge urmele unor fapte penale comise de miniștrii dumneavoastră?”, sunt unele dintre întrebările adresate lui Cioloș.

De asemenea, europarlamentarul ALDE l-a chestionat pe Cioloș în legătură cu „strania campanie legată de Cumințenia pământului”, dar despre „lacunele” din cunoștințele referitor la gradul de rudenie pe care o are cu generalul Virgil Ardelean și despre episodul „Doina Cornea”.

„În absența acestor răspunsuri, voi continua să vă consider, pe mai departe, cel mai populist produs al politicii românești, un oportunist lipit de orice proiect, un produs al sloganelor și al PR-ului (și nu numai). Un produs pur politic care a fost mereu numit în funcții, prin decizii politice, niciodată candidat, iar acum cu sprijin extern își face partid care „se delimitează” de politicienii corupți ai României. Spunea președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, că nu vrem să ajungem în situația în care copiii securiștilor noștri ajung securiștii copiilor noștri. Nimic mai adevărat și aș adăuga încă un lucru: după cum se arată, copiii securiștilor noștri mai sunt și incompetenți, pe lângă că parvin pe spatele părinților”, a conchis Norica Nicolai.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
ȘOC în România! Miliardarul a divorțat pentru puștoaica de la TV, mai tânără cu 24...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au...
Soția unui artist din România, probleme mari de sănătate! A făcut anunțul șoc: „Femeile care...
Toată ţara intră din această după-amiază sub alertă de vreme severă. Ploi torențiale, grindină, vijelii...
ADEVĂRUL despre uciderea Mirelei! Acum s-a aflat chinul la care a fost supusă
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024. Românii mai pot beneficia de ea doar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Alfa Romeo redenumeşte un model de SUV pentru a dezamorsa tensiunile cu Italia
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
TREBUIE SĂ DEA mai mulți bani. Lovitură pentru cei care au mașini pe BENZINĂ
Mișcare neașteptată în televiziune. Scărlătescu, Dumitescu și Bontea revin la Pro TV
Cine e și cum arată soția lui Costel Corduneanu. Grațiela a rămas văduvă la câteva...
Doliu în România! Vestea a picat ca un trăsnet! Adio, Adriana
Julia o acuză pe Roberta că o ironizează! Cele două fete își aruncă înțepături una...
Alertă de vreme extremă: De la călduri amorțitoare la ploi torențiale, lapoviță și ninsoare
BANCUL ZILEI. După o petrecere, directorul își cheamă secretara: - Maricico ai vreun leac?
Tipul de personalitate prezice cine este sau nu fericit, dar și cine este într-o relație