Un fost lider UDMR îl critică dur pe Kelemen Hunor: „Ajută” România să intre în familia țărilor eurosceptice, iliberale, umăr la umăr cu Polonia

Un fost lider UDMR îl critică dur pe Kelemen Hunor: „Ajută România să intre în familia țărilor eurosceptice, iliberale, umăr la umăr cu Polonia
Publicat: 06/03/2018, 17:43

„Sub Ceașcă circula o vorbă: în fața intelectualilor se deschid două căi, prima ar fi alcoolismul, iar cea de-a doua cale este inaccesibilă. Bancul amar mi-a revenit în minte după declarația domnului. Kelemen Hunor, făcut ieri, cum că UDMR nu are altă cale decât colaborarea cu PSD/ALDE. Președintele UDMR are dreptate în privința faptului că, PNL nu e deloc liberal când vine vorba de minorități. Dar totuși cred că, dacă se trage o linie în ce a obținut UDMR privind drepturile minorităților și ce a pierdut în ochii opiniei publice progresiste române și a celei internaționale, susținând demersurile coaliției de la putere de a suprima statul de drept, balanța înclină spre alegerea unei căi greșite”, a scrisPeter-Eckstein Kovacs pe Facebook.

Acesta consideră că UDMR ajută la împingerea României într-o zonă a țărilor„iliberale”, precum Polonia sau Ungaria, care în acest moment sunt privite ca fiind ostile UE, calea fiind profund greșită.

„Eu văd o legătură între poziția UDMR și votul europarlamentarilor PSD privind luarea unor măsuri împotriva Poloniei pentru nerespectarea statului de drept. Deși ințiativa aparținea socialiștilor europeni, pesediștii au votat pentru frații lor întru guvernare iliberală, chiar dacă fac parte din altă familie politică. Văd aici un demers al dlui. Kelemen de a ‘ajuta’ România să intre în familia țărilor eurosceptice, iliberale. Cale greșită, părerea mea”, își încheie acesta mesajul.