Un lider ALDE iese la atac: Scindarea românilor e politica PNL. Cîțu, exponentul acestei politici

Un lider ALDE iese la atac: Scindarea românilor e politica PNL. Cîțu, exponentul acestei politici
Publicat: 21/08/2019, 16:28

„Cât tupeu, câtă obrăznicie! Probabil că mulți români se întreabă, după ce președintele Iohannis și PNL au anunțat sloganul pentru campania prezidențială, cum arată România normală pentru ei. Ei bine, avem o primă mostră din partea liderului senatorilor PNL, Florin Cîțu, care ne dezvăluie o parte a României normale pe care ne-o propun: una a urii și a dezbinării. Mesajul lui Cîțu este unul plin de venin la adresa bugetarilor, un mesaj venit din ura pe care acest partid o poartă acestei categorii. Motivul? Nu sunt din publicul lor țintă. Asta arată concepția PNL-ului cu privire la această categorie”, a scris Daniel Zamfir, miercuri, pe Facebook.

Acesta mai spune că Florin Cîțu nu pricepe faptul că nu prin ură se rezolvă problemele României.

„Ce nu înțeleg Cîțu și cei din PNL este că nu prin ură se pot rezolva problemele pe care le are România. Scindarea românilor este politica dusă de PNL în ultimii ani, iar Cîțu este exponentul acestei politici. El, care a băgat mâna până la cot in buzunarele românilor, fiind implicat în manipularea ROBOR ului din care „și-a tras” pe persoană fizică sute de e mii de euro, are tupeul și obrăznicia să sară acum la gâtul oamenilor”, a completat Zamfir.

Senatorul ALDE amintește, în context și de anunțurile făcute de Ludovic Orban privind tăieri de salarii sau concedieri. El adaugă că e necesară o reformă în sectorul bugetar, însă nu prin ură.

„«Eminența» politicilor economice ale PNL dezvăluie care sunt adevăratele intenții ale partidului dacă ajunge la guvernare. De altfel anunțate și de Orban – tăieri de salarii, concedieri, etc. Este ciudat ca asemenea acuzații și jigniri la adresa românilor din sectorul bugetar vin tocmai de la o persoană care își câștigă salariul din banii românilor. Faptul că este necesară o reformare a sistemului bugetar este un lucru acceptat de toată lumea. Dar asta nu înseamnă că trebuie să ieși public să iei la țintă prin jigniri persoanele care lucrează în sistemul bugetar. ALDE a spus că avem nevoie de o reformă a unor instituții ale statului și nu în ultimul rând o restructurare a echipei guvernamentale. Însă această reformă nu poate fi făcută prin ură”, a explicat liderul senatorilor ALDE.

El a precizat că se uită „cu groază la propunerile care vin din partea celor care se consideră a fi alternativă, PNL și USR. PNL îl are drept minte din umbră a politicilor economice pe dl Cîțu – tăietorul de salarii și de posturi din sistemul bugetar. De cealaltă parte, USR vine cu ideile „caramitre” de inspirație neomarxistă”.

Reacția lui Daniel Zamfir vine după ce liderul senatorilor PNL Florin Cîțu a declarat că salariile bugetarilor sunt duble comparativ cu cele din sectorul privat. Liberalul a adăugat că, în acest context, bugetarii trebuie să fie de acord să lucreze fără a primi vouchere, tichete de vacanță, sporuri și pensii speciale.

Liberalul mai afirmă că bugetarii sunt privilegiații societății, iar toți românii, atât cei din țară cât și cei din diaspora lucrează pentru ca bugetarii să trăiască bine.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase