Un lider PSD avertizează: La Congres să se exprime mai multe persoane ca să nu fie o luptă pentru orgolii

Un lider PSD avertizează: La Congres să se exprime mai multe persoane ca să nu fie o luptă pentru orgolii
Publicat: 26/06/2019, 12:30

„În ultimele ore am fost sunat de zeci de colegi din Partidul Social Democrat, jurnaliști și reprezentanți din mediul asociativ, sindical și patronal pentru a fi întrebat despre eventuala candidatura la o funcție la Congresul de sâmbătă. Doresc să le mulțumesc acestora pentru interes și pentru sprijinul acordat, mult peste așteptările mele. Partidul Social Democrat are nevoie de o reformă reală, de o reclădire ideologică, de un mesaj pro-european, de o schimbare de atitudine dar și de profesionalism și consecvență în abordarea unor subiecte cheie privind nevoile reale ale societății, iar în intern are nevoie de o revalorizare a membrului de partid, un plan de carieră politică și de o reorganizare pentru a folosi capacitatea și expertiza fiecărui coleg”, a scris Victor Negrescu, miercuri, pe Facebook.

Fostul ministru delegat pentru Afaceri Europene a adăugat că unul dintre cele mai importante lucruri la Congresul extraordinar al PSD este proiectul politic în care sunt cuprinse valorile și mesajele partidului.

„Reiterez însă ceea ce am mai spus și cu alte ocazii, cel mai important lucru la acest Congres este proiectul politic, mai exact mesajele și valorile pe care partidul le îmbrățișează în lupta sa politică. Proiectul politic nu trebuie să fie al unei persoane sau al unui candidat, el trebuie să fie al partidului și trebuie scos din zona dezbaterilor pentru funcții. Din păcate lupta între persoane pare să primeze. De aceea m-am abținut privind utilitatea unui astfel de Congres în această perioadă chiar dacă unii în mod eronat s-au supărat considerând, la insistențele celor care în trecut asociau România cu persoane fizice, că acest demers era animat de alte interese. Din păcate am avut dreptate. Intențiile bune privind organizarea de alegeri interne au fost acoperite de o acută gălăgie generată de forfota candidaturilor”, a explicat social-democratul.

Negrescu mai spune că situația poate fi totuși salvată dacă toți colegii din partd, inclusiv candidații la alegerile interne, dacă PSD se va axa pe recâștigarea încrederii electoratului.

„Nu este prea târziu pentru a salva situația. Este nevoie de implicarea tuturor celor care nu sunt interesați de funcții pentru ca această întâlnire cu colegii veniți din toată țara să devină un moment de recâștigare a încrederii în capacitatea Partidului Social Democrat de a fi principala forță politică din România. De aceea consider că este important ca la acest Congres să se exprime mai multe persoane, nu doar candidații, pentru a transforma reuniunea într-o dezbatere de idei politici mai mult decât o luptă pentru orgolii. Trebuie introduse mijloace interactive pentru a asigura participarea celor prezenți. Putem găsi formule pentru a transmite un mesaj real de modernizare și reapropiere de nevoile reale ale cetățeanului dacă se dorește acest lucru”, a completat Victor Negrescu.

El a mai precizat că PSD trebuie să câștige prezidențialele cu un candidat din partid, iar pentru a fi atins acest scop toți social-democrații trebuie să reușească să se unească. Dacă acest mesaj nu este priceput în PSD, atunc partidul va ajung în situația de a mai avea un Congres peste șase luni.

„Tocmai pentru că înțeleg miza acestui Congres înțeleg și faptul că Partidul Social Democrat are momentan mai multă nevoie de oameni care să muncească pentru refondarea partidului decât de un alt candidat. Mandatul tuturor celor aleși la acest Congres este clar și limitat. Trebuie să câștige alegerile prezidențiale cu un candidat al Partidului Social Democrat și nu pot face acest lucru dacă cei aleși nu o să reușească să ne unească și să ne implice cu respect pe toți. Dacă aceste lucruri nu se înțeleg, ne vedem peste mai puțin de șase luni în același loc, la un nou Congres, într-o situație chiar și mai dificilă decât cea de acum”, a conchis fostul europarlamentar.

Congresul extraordinar al PSD va avea loc pe 29 iunie, social-democrații urmând să aleagă președintele, președintele executiv și secretarul general al formațiunii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum arată noul Hyundai Tuscon? SUV asiatic cu mulți fani în România - GALERIE FOTO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Magazine ÎNCHISE în weekend. Ciolacu, decizia finală: Vreau să închid...
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Mama Andreei, studenta de la Medicină ucisă de Mirel, în stare de șoc după ce...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Cum să avem grijă de plămânii noștri?