Un milion de semnături va însoți moțiunea de cenzură care va fi depusă de PSD, potrivit spuselor lui Marius Budăi

Un milion de semnături va însoți moțiunea de cenzură care va fi depusă de PSD, potrivit spuselor lui Marius Budăi
Publicat: 16/08/2020, 15:49
Actualizat: 16/08/2020, 15:50

Marius Budăi, fostul ministru al Muncii și Protecției Sociale, a anunțat duminică, într-o conferință de presă, că moțiunea de cenzură care urmează a fi depusă de Opoziție, va fi însoțită de un milion de semnături ale românilor și de un program de guvernare.

Marius Budăi: Motiunea va fi însoţită de aproape un milion de semnături 

„Cu siguranţă moţiunea va fi depusă, dar mult mai important decât moţiunea este că va fi însoţită de aproape un milion de semnături ale românilor care îşi doresc ca acest guvern să plece acasă” a afirmat Budăi într-o conferinţă de presă susţinută duminică după amiază.

„Programul de guvernare este pe termen scurt” si „este axat pe ultimele patru luni din acest an”. Principalele puncte ale programului propus de PSD se axeaza pe  măsuri de încurajarea a creării de noi locuri de muncă pentru ca cei 880.0000 de romani care si-au pierdut locul de munca să fie reintegraţi în piaţa muncii.

Despre susținerea altor formatiuni politice, Budai nu a făcut declarații.

„Avem mai multe semnale şi sunt mai mulţi deputaţi şi senatori care vor vota moţiunea. (…) Altfel nu am fi depus-o” a mai afirmat reprezentantul PSD.

Moțiunea de cenzură a PSD împotriva Guvernului Orban, care a fost anunțată de Marcel Ciolacu, ar urma să treacă, fiind necesare 233 de voturi.

De câteva luni, social-democrații „amenință” Guvernul Orban cu moțiunea, însă amânarea a fost una strategică – se pare că moțiunea ar urma să fie depusă săptămâna viitoare, chiar înainte de Congresul PSD în care, cel mai probabil, Marcel Ciolacu va deveni președinte plin ar patidului.

Traian Băsescu: Nu vom vota moțiunea, chiar dacă nu v-ați ținut de cuvânt!

Traian Băsescu a anunțat duminică că PMP nu va vota moțiunea care va fi depusă de PSD împotriva Guvernului Orban. chiar dacă Partidul Național Liberal nu s-a ținut de cuvânt în ceea ce privește alianța pentru Primăria Capitalei și a determinat intrarea ăn cursa electorală a fostului președinte.