Un ministru îi dă replica lui Tăriceanu: „În țara în care îmi cresc copilul, stau la coadă, indiferent de funcție”

Un ministru îi dă replica lui Tăriceanu: În țara în care îmi cresc copilul, stau la coadă, indiferent de funcție
Publicat: 18/08/2016, 13:17
Actualizat: 30/08/2016, 15:47

Ministrul delegat pentru Consultare Publică și Dialog Social a reacționat pe Facebook după ce președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost surprins de jurnaliști în timp ce intra în sediul DRPCIV prin spate pentru a-și reînnoi permisul auto, ocolind astfel coada formată. Drept răspuns, Tăriceanu s-a apărat spunând că statul la coadă nu este pentru cei cu funcții importante.

„Nu, domnul Tăriceanu nu are dreptate când spune că preocuparea celor cu funcții nu este statul la coadă, justificând de ce nu a stat și dânsul la aceeași coadă, cu mulți alți oameni, pentru ridicarea permisului. Pentru mine nu este deloc așa cum spune. În țara în care îmi cresc copilul, stau la coadă, indiferent de funcție. Nu am pașaport de ministru, am stat la coadă pentru a îmi înscrie fetița la școală, stau când este nevoie, la coadă pentru a rezolva mici încurcături administrative și, din aceste experiențe, eu una, învăț foarte multe lucruri când sunt alături de cei care așteaptă, civilizați, ca și mine.

Coada și, de fapt, contactul cu oamenii având probleme zilnice, mi-au fost cea mai bună lecție în ședințele echipei guvernamentale când s-au luat primele decizii de simplificare în administrație, încercând să reducem cât mai mult, etapă cu etapă, din lungimea cozii. Și acolo unde nu am putut, încă, așa cum ne-am dorit, când altă soluție chiar nu era, nu m-am lăsat până nu s-au pus âteva scaune în holul din fața ușii pentru oamenii care așteptau să își rezolve problemele. Și un bidon cu apă.

Sunt convinsă că sunt antipatică atunci când spun că unora a început să le placă șefia, funcția, faptul că li se deschide ușa să nu cumva să atingă clanța și, în final, simplul fapt că se ajunge greu la ei ca și când ar fi Dumnezei. Se pierde ușor contactul cu realitatea cu cât este mai înaltă funcția publică dar, în final, ține de noi, de fiecare din noi, să ne oprim și să avem puterea să recunoaștem. Dacă vrem.

După aproape 10 luni de mandat într-o importantă demnitate publică, simt că România mea este România în care și eu sunt tot cetățean, alături de concetățenii mei. Așa îmi educ și fetița”, a scris pe pagina sa de Facebook Violeta Alexandru.

Călin Popescu Tăriceanu a comentat, marți, în cadrul unei emisiuni televizate, momentul în care a fost surprins în timp ce evita coada de peste 1.000 de persoane, care așteptau eliberarea permiselor și pașapoartelor.

„Există în orice stat câteva funcții importante unde oamenii au fost aleși să reprezinte într-un fel statul și să se dedice în principal problemelor societății și comunităților. Asta trebuie să fie preocuparea lor principală. Nu statul la coadă. Sigur că există și posibilitatea să stăm la coadă la permise, la cumpărat flori, la alte acțiuni. Din acest motiv în toate țările pentru cei care ocupă anumite poziții înalte se găsesc din punct de vedere legal anumite pârghii prin care li se permite să își dedice majoritatea timpului în interesul țării și al societății. Până la urmă nu e nimic înjositor, dar e o problemă de gestiune a timpului.

Nu sunt un om care să facă exces de atributele și pârghiile pe care le are cineva în calitate de președinte al Senatului. Mă duc singur să-mi fac cumpărăturile pentru gospodărie, dar nu ascund, dacă am o deplasare de făcut, sigur, se ocupă cabinetul, se ocupă SPP să facă rezervarea biletelor, să nu stau la coadă”, a spus Tăriceanu.

Tăriceanu nu se află la primul scandal de acest tip. În 2008, pe când era prim-ministru, el a fost acuzat că ar fi chemat acasă la el o echipă de polițiști de la Evidența Populației, pentru a-i face poza de buletin soției sale de atunci, Ioana.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Care sunt cele mai curate aeroporturi din lume? Doar unul este în Europa!