Corespondenti
14.03.2014
Politică

Un senator PNL se declară „șocat de defetismul” lui Crin Antonescu. „Toți bocesc ca la înmormântare prin filiale, după ruperea USL. Mulți vorbesc despre un congres extraordinar”

Un senator PNL se declară „șocat de defetismul” lui Crin Antonescu. „Toți bocesc ca la înmormântare prin filiale, după ruperea USL. Mulți vorbesc despre un congres extraordinar”
Crin Antonescu atacat de colegii din PNL

„Sunt șocat de defetismul liderilor noștri de partid, văd că mulți din partid sunt demoralizați. M-a șocat declarația făcută de Crin Antonescu la Vâlcea, că noi, liberalii, «nu putem rivaliza cu acest aparat uriaș pe care îl are PSD». Ei, bine, nu sunt de acord cu așa ceva. Nu vreau să aud asta din gura celui care este președintele meu de partid, cel care va fi, în câteva luni, președintele României. (…) După ruperea USL, «aparatul» PNL este demoralizat și mulți preferă să creadă propaganda pesedistă. Primarii și președinții de consilii județene se simt ca și cățelul înțărcat. Sunt frustrați că au fost scoși de la guvernare, că au rămas fără bani, că nu mai sunt puternici, că sunt ai nimănui. Toți bocesc ca la înmormântare, prin filiale”, a arătat senatorul Cristian Bodea într-o „scrisoare deschisă către liberali” și pe care a prezentat-o, vineri, într-o conferință de presă.

INDIAN WELLS SIMONA HALEP LIVE. SIMONA HALEP – Agnieszka Radwanska LIVE în semifinale

Bodea a spus că, oricum, PSD se pregătea să excludă PNL de la guvernare după alegerile europarlamentare și premierul Victor Ponta și miniștrii săi nu alocau fonduri pentru primăriile și consiliile județene conduse de liberali.

„Care guvernare, oameni buni? Ce banii naibii v-au trimis Ponta și Chițoiu la bugete? Ce banii naibii v-a trimis Dragnea pe PNDL (Programul Național de Dezvoltare Locală – n.r)? Mărunțișuri. Bani de doi bani! (…) Așa greu e de înțeles că Guvernul Ponta a fost, este și va fi falit? Și că premierul ăsta guraliv nu are nicio idee decentă pentru a produce mai mulți bani, în afară de mulgerea poporului prin taxe? Treziți-vă, s-a dus baba cu colacii guvernamentali!”, a spus senatorul liberal.

Bodea a afirmat că, în acest context, „pe fondul acestei demobilizări a armatei liberale”, unii dintre colegii săi vorbesc despre organizarea unui Congres extraordinar al partidului, pentru schimbarea lui Crin Antonescu, ceea ce, în opinia sa, ar fi total greșit.

„Este exact propaganda PSD: «Iaca țapul ispășitor, hai să-l mazilim pe Crin! Răzbunare și vrem iar la guvernare!». Bine, deștepților, și pe cine veți pune în locul lui, în mijlocul lui august? Dar să îmi iasă președinte de țară, nu să mă ducă iar slugă la Ponta! (…) Chițoiu, Stroe, Tăriceanu? Da, dacă vă e drag ciolanul și dacă vă mai încredeți în trădători!”, a spus Bodea.

În opinia acestuia, liberalii ar trebui „ori să lupte până la capăt, ori să renunțe la politică”.

„Socialismul cultivă un stat de asistați, un cetățean cerșetor, pe când liberalii trebuie să cultive un stat de întreprinzători, un cetățean cu inițiativă, care nu se dă bătut. Or, noi ce facem acum? De ce vorbim de demisie dacă nu facem 20% la europarlamentare, de ce vorbim că nu putem rivaliza cu aparatul PSD? Noi putem fi principalul partid al României, nu să ne mai raportăm la 20% și să fim mulțumiți că ne ia cineva la guvernare ca pe UDMR! Trebuie să pornim din start cu un target de 30%, să vorbim de președintele nostru și de un comisar european liberal, pentru că PNL trebuie să dea un comisar european și un președinte de țară. Așa trebuie să se poarte PNL dacă vrea să fie un partid mare, nu o adunătură de smiorcăiți și de șmecherași”, a adăugat senatorul Cristian Bodea.

 

Inchide