Ungureanu: Adversarul nostru nu e USL, care se prăbușește singură oricum, adversarul nostru e timpul

Ungureanu: Adversarul nostru nu e USL, care se prăbușește singură oricum, adversarul nostru e timpul
Președintele Forței Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, sâmbătă, că adversarul principal al ARD nu este USL, care "se prăbușește singură, oricum", ci timpul, întrucât în perioada rămasă până la alegeri alianța trebuie să demonstreze că reprezintă "alternativa serioasă la guvernare".

Președintele Forței Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, sâmbătă, că adversarul principal al ARD nu este USL, care „se prăbușește singură, oricum”, ci timpul, întrucât în perioada rămasă până la alegeri alianța trebuie să demonstreze că reprezintă „alternativa serioasă la guvernare”.

„Știm foarte bine că nu va fi ușor. Dar adversarul nostru principal nu este USL. USL se prăbușește singură, oricum. O vom ajuta să se spargă în bucăți. Adversarul nostru principal este, însă, timpul, pentru că trebuie să le comunicăm tuturor cetățenilor cu drept de vot că ARD reprezintă alternativa europeană și serioasă la guvernare”, a declarat, într-o conferință de presă susținută la Timișoara, Mihai Răzvan Ungureanu, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat de jurnaliști care va fi diferența între Guvernul ARD din decembrie și cel pe care l-a condus, fostul premier a răspuns: „Cred că diferența o vom face electoral între pseudo-guvernul de astăzi și guvernul serios care va veni din 9 decembrie. Comparația nu cred că se face între două lucruri, din care unul a fost foarte bun și a setat un standard de administrare a țării, care nu a convenit multora din clasa politică, și ceea ce urmează să se întâmple după 9 decembrie. (…) Comparația se face cu ceea ce se întâmplă astăzi. Și ce se întâmplă astăzi este lipsă de guvernare și este atitudine anti-europeană și este neglijență criminală în administrarea fondurilor europene. Bilanțul a cinci luni de guvernare USL este dramatic pentru soarta cetățenilor români”.

Ungureanu a precizat că oferta de guvernare ARD va deveni publică la începutul lunii noiembrie și va „răspunde la toate exigențele categoriilor sociale reprezentate în societatea românească”.

Întrebat dacă nu este prea optimist gândindu-se la victorie în alegerile parlamentare, având în vedere rezultatele sondajelor de opinie din această perioadă, Mihai Răzvan Ungureanu a declarat că sondajul adevărat va avea loc în 9 decembrie.

„Nu sunt optimist. Sunt cât se poate de realist, în plus, mă gândesc la victorie pentru că acesta este obiectivul meu, al nostru, al ARD. Sondajele reprezintă instantanee, fotografii de moment ale unei situații aflată într-o dinamică în același timp continuă și complexă. După atâția ani de experiență, nu cred că sunt omul care să se amăgească astăzi cu expresia sondajului. De aceea sondajele sunt orientative. Ceea ce contează este rezultatul. Cel mai bun sondaj va fi rezultatul de pe 9 decembrie, care va demonstra în ce măsură am reușit să convingem că tot ceea ce se întâmplă României astăzi este foarte rău”, a afirmat Mihai Răzvan Ungureanu.

Mihai Răzvan Ungureanu se află, sâmbătă, la Timișoara, unde a participat la o întâlnire cu membrii filialei FC Timiș.

Inchide