Ungureanu: „În urmă cu trei ani ați trișat și ați câștigat (…) Nu am dispărut. Am doar răbdare”

Ungureanu: În urmă cu trei ani ați trișat și ați câștigat (...) Nu am dispărut. Am doar răbdare
Publicat: 27/04/2015, 10:40

În ceea ce îl privește, Ungureanu susține că a „riscat enorm” și nu a fost dispus la compromisuri, o atitudine pe care și-o va păstra. „Continuu să am obsesia decenței, a muncii îndârjite și tăcute, a cumpătării și a încrederii în viitor”, afirmă Ungureanu.

Fostul premier a trimis actuala guvernare în „notele de subsol” ale istoriei, care urmează să fie scrisă de „românii corecți și cinstiți, muncitori și optimiști”.

„Celor curioși și dornici să știe de mine le răspund astfel: n-am dispărut nicăieri. Am doar răbdare”, a avertizat Ungureanu.

Fostul ministru al Justiției Cătălin Predoiu a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că, în timp ce el și fostul premier Ungureanu au fost „miniștri tehnocrați, sprijiniți politic de PNL și ulterior PDL”, Victor Ponta a fost „unul dintre cei mai mediocri miniștri politici” și „parte a regimului Băsescu” și a calificat drept „politică ieftină” evenimentul „3 ani de la începutul sfârșitului regimului Băsescu-MRU-Predoiu”, care va fi organizat luni de PSD unde sunt invitați toți parlamentarii care au votat, în urmă cu trei ani, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ungureanu.

„Să aniversezi căderea regimului din care ai făcut parte, ca decident politic și ministru politic se înscrie în seria de ipostaze «normale» promovate de Ponta. Multiplele ipostaze și tipare ocupaționale încercate în viața se exprimă acum în conduita sa politică. Trebuie să-l înțelegem, să îl menajăm și să-l dăm afară de la guvern, până nu transformă țara într-un mare experiment al dedublării de tip ceaușist: la extern una, la intern alta”, a mai spus, pentru MEDIAFAX, fostul ministru al Justiției Cătălin Predoiu.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, i-a invitat pe toți parlamentarii care au votat, în urmă cu trei ani, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ungureanu, a cărui cădere a condus la instalarea Cabinetului USL, să participe luni, la Palatul Parlamentului, la un eveniment dedicat acestui moment.

Evenimentul are tema „3 ani de la începutul sfârșitului regimului Băsescu-MRU-Predoiu” și a fost programat pentru ora 18.00, se arată în anunțul transmis, duminică, de Ponta. „Împreună, vom reaminti ce a însemnat schimbarea cursului României din punct de vedere economic și social!​”, spune Ponta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase