• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

Ungureanu, la Gândul LIVE: Rolul Elenei Udrea în politică este profund toxic

Ungureanu, la Gândul LIVE: Rolul Elenei Udrea în politică este profund toxic
Președintele Forței Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, luni, la Gândul live, că rolul Elenei Udrea în politică este "profund toxic", menționând că unul dintre cei care au contribuit la despărțirea de Traian Băsescu a oamenilor de calitate care au lucrat cu acesta, în timp, este liderul PMP.

El a spus că Elena Udrea l-a atacat în ultima vreme în mod „injurios”. „Sincer, cred că rolul doamnei Udrea în politică este profund toxic”, a spus Ungureanu, menționând că speră că președintele PMP a învățat o lecție din episoadele confruntării cu el.

Întrebat despre faptul că Elena Udrea a fost susținută de Traian Băsescu, Ungureanu a spus că îi face președintelui un merit din faptul că a încercat să promoveze oameni de valoare, în timp, menționând însă că aceștia au plecat. Fostul premier a spus că este de părere că unul dintre oamenii care au contribuit la despărțirea președintelui Băsescu de oamenii de calitate cu care acesta a lucrat – începând cu Andrei Pleșu și terminând cu Teodor Baconschi și Adrian Papahagi – este tocmai Elena Udrea.

Liderul Forței Civice a spus că tonul răspunsurilor care i-au venit, pe diverse căi, la articolele pe care le-a scris recent, în presă, este asemănător celui din perioada stalinistă. „Nu ai ce să cauți în dreapta politică cu gândire stalinistă și când te aștepți doar la cultul personalității”, a spus Ungureanu.

El a mai spus că există două nume în politica românească de care nu poți face abstracție când este vorba despre cei 10 ani de mandat ai președintelui Băsescu: Dan Voiculescu și Elena Udrea.

„Sincer, nu cred că doamna Udrea a avut prieteni onești care să-i tragă mâneca”, a spus Ungureanu.

Președintele PMP, Elena Udrea, a declarat, luni, că Mihai Răzvan Ungureanu încearcă să intre în proiectul de unificare atacând-o pe ea și pe președintele Traian Băsescu și a arătat că, dacă cineva se dezice de un lucru pe care l-a susținut, atunci dă un semnal către electorat că este oportunist.
„Vedem astăzi că unii încearcă să intre în proiectul de unificare a dreptei și mă refer la domnul Ungureanu, motiv pentru care vrea să plătească un preț, prețul fiind să mă atace pe mine și să-l atace pe președinte. Deci cred că nu este nevoie să ne certăm între noi, dar pe de altă parte electoratul trebuie să știe ce reprezintă fiecare de fapt”, a spus Udrea, întrebată în legătură cu faptul că liderul FC i-ar fi cerut să se retragă.

Udrea a spus că ea înțelege că pentru unii nu contează moștenirea lui Traian Băsescu având în vedere că PDL și PNL fac fuziunea împotriva președintelui, dar pe cei din PMP îi interesează și electoratul și moștenirea lui Traian Băsescu.

Inchide