UNPR intră sub umbrela USL. Progresiștii și PSD formează Alianța de Centru Stânga

UNPR intră sub umbrela USL. Progresiștii și PSD formează Alianța de Centru Stânga
Uniunea Social Liberală a mai înglobat un partid, UNPR devenind astfel parte integrantă a social-liberalilor.

Uniunea Social Liberală a mai înglobat un partid, UNPR devenind astfel parte integrantă a USL. Sub numele de Alianța de Centru Stânga (ACS), progresiștii s-au unit cu PSD pentru a forma pilonul social al USL.

„UNPR merge mai departe împreună cu PSD, partenerul ideologic natural, și își va păstra conduita corectă și responsabilă de până acum. Începând cu sesiunea parlamentară de toamnă, Uniunea Națională pentru Progresul României activează ca parte integrantă a Uniunii Social Liberale. UNPR și PSD formează Alianța de Centru Stânga, alianța încheiată în conformitate cu voința politică a celor două partide și cu respectarea procedurilor prevăzute de lege. Alianța de Centru Stânga reprezintă pilonul social al USL, reunind cele mai consistente opțiuni de centru-stănga din spectrul politic românesc”, se arată într-un comunicat de presă remis gândul.

Potrivit documentului, reprezentanții UNPR susțin că integrarea lor în USL reprezintă o „coagulare a forțelor de stânga”, fapt care va duce la o mai bună guvernare, va favoriza dialogul social și va asigura stabilitate României.

„UNPR consideră ca această coagulare a forțelor de stânga va consolida Uniunea Social Liberală, va contribui la o mai bună guvernare, va întări politicile și măsurile sociale, în special cele luate pentru creșterea nivelului de trai, va favoriza dialogul social și va asigura stabilitatea României, în acord cu interesul național”, se arată în comunicat.

Uniunea progresiștilor s-a înființat în 2010. Dacă până la preluarea puterii de către USL, UNPR a fost partenerul PDL, odată cu căderea Guvernului Ungureanu, progresiștii au schimbat taberele. Motivul invocat a fost că USL este singura formațiune parlamentară care garantează stabilitatea politică din România, de aceea au și votat pentru guvernul condus de Victor Ponta.

„Pe de o parte, Uniunea Social Liberală era singura formațiune parlamentară capabilă să garanteze stabilitatea politică a României – obiectivul politic central al UNPR – și să asigure guvernarea țării, în condițiile în care doar USL avea forța de a coagula o majoritate în Parlament. Pe de altă parte, UNPR a dorit să acorde susținere unui premier de centru-stânga capabil să genereze un program de guvernare echilibrat, bazat pe politici social-liberale”, a transmis Biroul de Presă al UNPR.

 

Inchide