VOT. Senatul a respins proiectul de lege pentru autonomia Ținutului Secuiesc

VOT. Senatul a respins proiectul de lege pentru autonomia Ținutului Secuiesc
Publicat: 29/04/2020, 11:28
Actualizat: 29/04/2020, 15:51

Senatul s-a întrunit azi în ședință de urgență, cu un singur punct pe ordinea de zi, respectiv cel care prevede autonomia Ținutului Secuiesc, e care l-au respins, cu majoritate de voturi.

Senatorii și-au exprimat votul

126 de senatori au votat pentru raportul de respingere, iar 9 impotriva raportului. Senatul e cameră decizională.

Senatul s-a întrunit de urgență după ce proiectul privind autonomia Ținutului Secuiesc a trecut tacit de Camera Deputaţilor.

Cei care au inițiat acest proiect susţin că înfiinţarea regiunii autonome este o expresie a identităţii istorice a zonei şi va asigura egalitatea de şanse a cetăţenilor şi protecţia identităţii naţionale maghiare.

Până acum, mai mulți membri PSD, printre care și Viorica Dăncilă, au criticat dur acest proiect, dar mai ales faptul că acesta a trecut de Camera Deputaților.

Un proiect de lege pentru autonomia Ţinutului Secuiesc a fost adoptat tacit de Camera Deputaţilor pe 23 aprilie 2020. Proiectul care prevede că Ţinutul Secuiesc va avea presedinte şi limba oficială va fi maghiara a fost înaintat către Senat, care e for decizional în acest caz.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult