USR anunță oficial vicepreședinții aleși: Echipa lui Barna are majoritate / Congresul partidului a votat limitarea numărului de funcții alese în partid la maximum două

USR anunță oficial vicepreședinții aleși: Echipa lui Barna are majoritate / Congresul partidului a votat limitarea numărului de funcții alese în partid la maximum două
Publicat: 15/09/2019, 17:19

USR a stabilit, la Congresul Național de la Timișoara, și cei nouă vicepreședinți, în urma alegerilor pentru Biroul Național, informează partidul într-un anunț de presă.

Lista celor nouă vicepreședinți este următoare: 1. Iulian Bulai – „Echipa Barna USR la guvernare”, 2. Claudiu Năsui – „Echipa Barna USR la guvernare”, , 3. Cristina Prună – „Echipa Barna USR la guvernare”, 4. Stelian Ion – „Uniți Salvăm România”, 5. Nicolae Bogdănel Ștefănuță – „Uniți Salvăm România”, 6. Liviu Mălureanu – „Echipa Barna USR la guvernare”, 7. Cătălin Drulă – „Echipa Barna USR la guvernare”, 8. Cristian Seidler – „Uniți Salvăm România”, 9. Allen Coliban – „USR echilibrat”.

Prin urmare cinci din cei nouă vicepreședinți sunt în „Echipa Barna la guvernare”, ceea ce înseamnă că Dan Barna își păstrează majoritatea.

Dan Barna a declarat, duminică într-o conferință de presă, că echipa a fost aleasă prin vot democratic, iar astfel partidul va fi adus la guvernare.

„Este o echipă în care am mare încredere. Împreună vom câștiga alegerile prezidențiale, locale, și vom duce USR la guvernare. Este echipa care va aduce însănătoșirea României și transformarea într-o țară din care tinerii să nu mai plece, în care antreprenorii sunt sprijiniți, în care legea este lege, iar resursele sunt folosite pentru cei care au nevoie. Acea Românie pe care ne-o dorim toți și în care putem trăi fericiți aici, acasă”, a afirmat Dan Barna, duminică la Timișoara.

Dan Barna a fost validat, sâmbătă, pentru un nou mandat de președinte USR, în cadrul celui de-al cincilea Congres Național al partidului de la Timișoara. Barna a fost validat cu 429 de voturi din 478 de voturi exprimate. Totodată, acesta a obținut 14 voturi „contra”, iar 25 de persoane s-au abținut.

Congresul USR a votat limitarea numărului de funcții alese în partid la maximum două

USR a votat, duminică, în cadrul Congresului de la Timișoara, modificarea statutului pentru a limita cumulul de funcții alese în interiorul partidului la maximum două și pentru a introduce o serie de incompatibilități, potrivit unui comunicat de presă al formațiunii.

„Astfel, membrii Congresului au modificat articolul 21 din statut prin votarea unui al patrulea alineat care prevede, că: (4) Un membru USR nu poate deține simultan mai mult de două funcții alese în cadrul partidului, la orice nivel. Prin funcții alese în cadrul partidului nu se înțelege cea de reprezentant la Congres, Conferința Județeană/ Municipală, Adunarea Generală, Comitetul Politic și/ sau de membru în diverse comitete și comisii tematice”, se arată în comunicatul de presă al USR, remis Mediafax.

Membrii Congresului USR au introdus o serie de incompatibilități în statut pentru a seta un nou standard de integritate în viața politică din România. Astfel, alineatul (3) al articolului 21 a fost modificat și în urma votului exprimat el prevede, că:

„(3) Persoanele plătite din fonduri USR, precum și cele plătite din indemnizații/ fonduri la dispoziția parlamentarilor, europarlamentarilor, miniștrilor, consilieri ai miniștrilor, primarilor și președinților de consilii județene USR, ori angajați de către aceștia, și persoanele angajate la grupul parlamentar sau europarlamentar al USR, sunt incompatibile cu funcția de membru în organele de conducere, arbitraj și control de la orice nivel al Biroului Național și al Comisiei Naționale de Arbitraj, sau al Comisiei Naționale de Cenzori”, conform sursei citate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
ȘOC în România! Miliardarul a divorțat pentru puștoaica de la TV, mai tânără cu 24...
Soția unui artist din România, probleme mari de sănătate! A făcut anunțul șoc: „Femeile care...
Toată ţara intră din această după-amiază sub alertă de vreme severă. Ploi torențiale, grindină, vijelii...
ADEVĂRUL despre moartea lui Corduneanu: Ajunsese să cântărească 35 de kilograme și...
Modul înfiorător în care cetățeanul turc i-ar fi luat viața Mirelei. Avocatul bărbatului în vârstă...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Se schimbă REGULILE PENTRU ITP. Pentru cine devine obligatoriu la 6 luni
Anamaria Ferentz, surprinsă de cum arată Bucureștiul, după zece ani de când nu l-a mai...
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj tulburător. Grațiela și-a strigat durerea pe internet: ”După atâția ani...
ADEVĂRUL despre uciderea Mirelei! Acum s-a aflat chinul la care a fost supusă
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
Cum se implică Robert Drilea în creșterea copiilor Deei Maxer: "Mă surprinde cu toate lucrurile...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
Alexander Fleming, inventatorul penicilinei. „Penicilina a zăcut pe un raft timp de zece ani, în...