USR îi cere lui Liviu Dragnea să deblocheze proiectul privind abrogarea pensiilor speciale

Redactor:
Ana Petrescu
USR îi cere lui Liviu Dragnea să deblocheze proiectul privind abrogarea pensiilor speciale
Liderul deputaților USR Cristina Prună i-a transmis, joi, o scrisoare deschisă președintelui Camerei Deputaților Liviu Dragnea în care îi cere să pună pe ordinea de zi proiectul de lege al USR privind abrogarea pensiilor speciale, cu excepția pensiilor militare și ale magistraților.

„Domnii Iordache, Nicolicea și Simonis au făcut tot ce le-a stat în putere ca să blocheze acest proiect. Am văzut, însă, că domnul Liviu Dragnea a devenit un mare susținător, peste noapte, al eliminării pensiilor speciale pentru parlamentari. Noi cerem să fie eliminate cu totul, pentru că așa este corect! De ce trebuie să fie unii mai speciali decât alții? În acest sens, i-am adresat o scrisoare deschisă în care i-am amintit domnului Dragnea despre acest proiect de lege al USR. Noi chiar luptăm pentru eliminarea acestui dublu standard, fără a fi impresionați că vin alegerile și trebuie să dăm bine în fața camerelor”, a declarat deputatul USR Cristina Prună, printr-un comunicat de presă remis, joi, MEDIAFAX:.

Scrisoarea deschisă în integralitate:

„Stimate domnule președinte al Camerei Deputaților,

În calitate de lider al grupului parlamentar USR de la Camera Deputaților, am cerut, de la începutul acestei sesiuni parlamentare, de peste 15 ori în ședințele Biroului Permanent și de plen, punerea pe ordinea de zi a proiectului de lege al USR PL-x 166/2018 care prevede abrogarea pensiilor speciale. Este o măsură mult prea importantă pentru a fi ținută la sertar!

Domnii Eugen Nicolicea, Florin Iordache și Alfred Simonis au refuzat, însă, cu obstinație acest lucru. Au respins orice inițiativă de acest gen de fiecare dată când au avut ocazia și am fost inclusiv apostrofată și sancționată pentru că am îndrăznit să fac acest lucru.

Domnule președinte al Camerei Deputaților, am luat notă de afirmațiile dumneavoastră din spațiul public și mă bucur că sunteți de acord ca pensiile speciale să nu mai fie încasate de parlamentari. Noi cerem să fie eliminate pentru toți pensionarii „speciali”, fie că ei sunt, sau nu, deputați sau senatori.

Trebuie să privim cu curaj acest proiect de lege și să nu fim meschini, ascunzându-ne după cuvinte meșteșugite. USR vrea aceeași măsură pentru toată lumea, iar acest lucru trebuie să înceapă cu eliminarea acestei risipe de bani publici care ar putea contribui la proiecte de dezvoltare pentru toți românii, în țara noastră.

Ați spus în nenumărate rânduri că dumneavoastră sunteți un om al dialogului și că vă doriți consens. Noi am făcut primul pas. Am propus un proiect astfel încât să începem analiza și dezbaterea acestui sistem inechitabil. Vrem o regândire a lui, ținând seama de munca grea și periculoasă pe care o depun unii dintre cei care beneficiază de acest sistem. Avem chiar propuneri concrete în acest sens! Pensiile ar trebui să fie acordate pe principiul contributivității, nu pentru că unii sunt mai speciali decât cei care trăiesc cu 600 lei pensie/lună. Mă gândesc că până și dumneavoastră nu vi s-ar părea normal ca cineva să încaseze aproape 67.000 lei pe lună. Poate mă înșel, dar aveți șansa să arătați tuturor care este poziția dumneavoastră!

Domnule Dragnea, noi suntem cei care luptăm cu adevărat împotriva dublului standard din care v-ați făcut un laitmotiv de campanie. Arătați și dumneavoastră aceeași considerație pentru că nu vă cer decât un singur lucru. Transmiteți azi, public, un mesaj ferm, colegilor din coaliția PSD-ALDE-UDMR pentru ca marți, la prima ședință a Biroului Permanent, să pună pe ordinea de zi proiectul de eliminare a pensiilor speciale, pentru a fi, apoi, supus votului în Parlament.

Pensiile speciale trebuie eliminate pentru că nu trebuie să mai permitem ca în România să mai avem acest dublu standard”.

Demersul USR vine în contextul în care Liviu Dragnea a declarat, marți, că a renunțat la pensia specială de parlamentar, precizând că aceasta este o problemă sensibilă care trebuie abordată „frontal”. Liderul PSD a adăugat că pensia specială trebuie eliminată.

Inchide