USR-PLUS: Îi amintim lui Orban că avem un protocol semnat. Să nu se lase intimidat de amenințările PSD

Redactor:
Elena Crangasu
USR-PLUS: Îi amintim lui Orban că avem un protocol semnat. Să nu se lase intimidat de amenințările PSD
Alianța USR-PLUS i-a transmis, luni, un mesaj premierului Ludovic Orban, de a nu „ceda șantajului PSD și UDMR" și de a continua cu demersurile pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi. Alianța reamintește că solicitarea face parte din acordul semnat la învestirea Guvernului.

„Îi cerem premierului Ludovic Orban să nu se lase intimidat de amenințările PSD și UDMR cu moțiune de cenzură și îi reamintim că avem un protocol semnat la învestirea acestui guvern prin care s-a angajat să facă tot ce ține de guvern pentru a reveni la alegerea primarilor în două tururi. Este esențial pentru democrația din România, să redeschidem democrația la nivel local, acolo unde contează. Avem primari aleși de municipii aleși cu 8-9%. Vrem, pentru cetățeni, la revenirea de primari în două tururi de scrutin”, a declarat vicepreședintele USR, Ionuț Moșteanu, în urma ședinței comune a USR-PLUS, de luni.

Vlad Voiculescu, candidatul PLUS la alegerile locale, a precizat că actualul primar al capitalei, Gabriela Firea, a fost ales de mai puțin de 300.000 de oameni, un alt motiv pentru revenirea la alegerile în două tururi.

„Aș sublinia încă o dată cerința noastră către premierul Ludovic Orban, să nu se lase șantajat. Cetățenii României să-și poată alege primarii în două tururi. Dacă ne uităm la București, avem 1.8 milioane de cetățeni iar primarul actual a fost ales de mai puțin de 300.000 de oameni. Nu e un lucru care să fie motiv de mândrie. Credem că lucrul acesta trebuie schimbat acum”, a declarat Voiculescu.

Membrii Birourilor Naționale USR și PLUS s-au reunit, luni, pe 9 decembrie, într-o ședință comună.

Și PMP a făcut un apel către premier, luni, prin care solicita asumarea răspunderii sau OUG pe alegerea primarilor în două tururi, invocând acordul politic semnat la învestire.

Raluca Turcan a declarat că, în cazul în care proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin nu va trece în Parlament, atunci Guvernul va lua alte măsuri.

Liderul deputaților UDMR Attila Korodi a afirmat că, în cazul în care Guvernul Orban își va asuma răspunderea și va emite OUG pentru alegerea primarilor în două tururi, atunci partidul va susține o moțiune de cenzură împotriva Executivului.

De asemenea, președintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a anunțat, duminică la Antena 3, că formațiunea va depune moțiune de cenzură, dacă Guvernul Orban își va asuma răspunderea pentru alegerile primarilor în două tururi.

 

Inchide