USR propune ca Piața Victoriei să fie un loc rezervat pentru proteste și manifestări civice

USR propune ca Piața Victoriei să fie un loc rezervat pentru proteste și manifestări civice
Publicat: 04/12/2017, 14:40

„Voi discuta cu colegii din PNL despre această propunere. Dincolo de competiția firească dintre partidele pe care le reprezentăm, trebuie să înțelegem că, în chestiuni majore, este necesară colaborarea și susținerea reciprocă”, a declarat Roxana Wring, președintele USR București.

„Demersul USR vine în contextul în care Gabriela Firea a decis zilele trecute organizarea unui Festival în Piața Victoriei. USR a criticat acest demers și a arătat că este unul exclusiv politic. Confirmarea acestui fapt a venit inclusiv de la un primar social-democrat care a recunoscut că decizia privind organizarea Festivalului în Piața Victoriei a fost luată în interiorul PSD. O astfel de practică, prin care instituția Primăriei este pusă în slujba unui partid politic trebuie sancționată de urgență. Deciziile în administrație trebuie luate în funcție de rațiuni administrative și nu în funcție de rațiuni politice”, se arată într-un comunicat de presă al partidului.

Membrii USR argumentează că, în acest context, e nevoie de o reglementare prin hotărâre a Consiliului General pentru ca Piața Victoriei să fie un spațiu special destinat manifestărilor civice, sindicale, protestelor sau altor acțiuni de aceasă natură. Mai mult, spun cei din USR, e nevoie de un act care să fie adoptat legal, transparent, pentru a evita luarea unor decizii administrative„în scop politic”

„Evenimentele publice de tipul festivalurilor de sezon sau a concertelor se pot desfășura în spațiile în care, în mod tradițional, s-au desfășurat până acum în București. Pentru astfel de evenimente publice, este nevoie de accesibilitate sporită pentru cetățeni (semafoare, treceri de pietoni, acces facil la mai multe linii de transport public în comun etc.) și de o serie de caracteristici ale spațiului respectiv care să permită securizarea și prevenirea riscurilor de accidente sau incidente de orice tip”, își încheie aceștia mesajul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase