USR și platforma „România 100″ anunță că vor participa la protestele de duminică: Suntem într-un război purtat de PSD împotriva românilor

Redactor:
Gabriel Pecheanu
USR și platforma „România 100″ anunță că vor participa la protestele de duminică: Suntem într-un război purtat de PSD împotriva românilor
Detalii pe Gândul.

„Membrii USR vor participa, duminică, la demonstrațiile declanșate în toată țara pentru a opri asaltul PSD împotriva Justiției. Toate forțele reformiste trebuie să spună, într-un glas: Nu vrem să fim o nație de hoți!

România este în pericol să devină un stat eșuat și avem datoria să ne opunem acțiunilor PSD care vor să întoarcă România în vremea când niciun politician nu putea fi tras la răspundere pentru furtul din bani publici și abuzul în funcție. O facem în Parlament, o vom face și în stradă. Suntem într-un război purtat de PSD-ul condus de Liviu Dragnea, un politician condamnat penal, împotriva românilor care-și doresc o societate dreaptă, modernă și prosperă. Putem să-i oprim! Am reușit cu Roșia Montană, cu Marțea Neagră, cu OUG 13”, se arată într-un anunț postat pe pagina de Facebook a USR.

Un apel „la acțiune și implicare” a venit și din partea Platformei România 100, condusă de fostul premier Dacian Cioloș.

„România este într-un moment de cumpănă. Dincolo de orice dezbatere și argumente raționale, mașinăria de vot PSD-ALDE este gata să treacă prin Parlament pachetul de modificări la legile justiției propus de „Comisia Iordache”. Proiectul PSD-ALDE reprezintă un atac direct împotriva independenței justiției din România. Următoarele zile sunt decisive. Ele vor hotărî dacă România rămâne un stat de drept sau va fi aruncată la periferia Uniunii Europene, cu o justiție subordonată politic, cu o clasă politică așezată deasupra legii, fără opreliște la jefuirea banului public. Susținem o Românie fără corupție, în care nicio forță politică nu trebuie să pună opreliști justiției sau să slăbească statul de drept – acesta este primul punct al Manifestului fondator al Platformei România 100. În aceste zile, când injustiția riscă să devină lege, te chemăm să participăm împreună la aceste proteste”, se arată într-un comunicat al Platformei ”România 100”.

Liderii PNL și PMP nu și-au exprimat poziția față de protestul de duminică.

Doar senatorul liberal Florin Câțu a anunțat că va participa la marșul „NU vrem să fim o nație de hoți!”.

„Așa cum am promis și am declarat public, la 18:00 sunt în piață. Voi ce faceți? #curajhaicasepoate”, a scris Cîțu pe Facebook.

Protestatarii se vor aduna în Piața Victoriei din Capitală în jurul orei 18.00, iar la 19.00 să plece în marș spre Parlament.

Evenimente similare vor avea loc și în alte orașe din România, dar și din străinătate, precum Zurich, Berlin și Paris.

×
Inchide