VÂNĂTOAREA DE TAINĂ A BARONILOR PSD

Redactor:
Cristian Andrei
VÂNĂTOAREA DE TAINĂ A BARONILOR PSD
Vila discretă în care s-au retras pesediștii

Surse din conducerea PSD au declarat pentru gândul că Victor Ponta și Liviu Dragnea au convocat sâmbătă aproximativ 20 șefi de organizații pentru o discuție informală despre viitorul partidului, liderii social-democrați dorind să ia pulsul filialelor înaintea convocării Congresului din luna martie, dar și a Consiliului Național. Întâlnirea a avut loc în județul Teleorman, la Turnu Măgurele, într-o vilă aflată pe un domeniu de vânătoare. De altfel, mai mulți participanți au rămas la vânătoare după discuția informală, premierul Ponta plecând în Argeș, la botezul fetiței deputatului Mircea Drăghici, iar Liviu Dragnea la București, la Guvern. La sfârșitul acestei luni urmează să existe o discuție informală și cu grupurile parlamentare ale PSD, întâlnirea fiind programată tot în afara Capitalei.

Ponta și Dragnea au dorit să verifice care este opinia liderilor din teritoriu, aceasta fiind prima întâlnire avută de conducerea PSD cu șefii de organizații în acest an. La sfârșitul anului trecut, cei doi anunțau un plan de reformare a PSD, care a stârnit un val de reacții în interiorul partidului.

„Ne-am revăzut după Anul Nou, am vorbit despre toate. Nu a fost un subiect anume pe agendă, nu s-a ajuns la o concluzie”, a declarat pentru gândul un participant la discuții.

„Vulnerabilitățile” de pe lista lui Ponta

Printre subiectele abordate de social-democrați au fost cele legate de Congresul din luna martie, dar și despre reforma propusă în partid de Ponta și Dragnea. Liderii de organizații au fost lăsați să-și spună punctul de vedere, fără a se lua vreo decizie la sfârșitul întâlnirii informale.

Un alt subiect atins a fost cel al alegerilor primarilor și șefilor de Consilii Județene dintr-un singur tur cum este în prezent sau din două tururi, varianta propusă de PNL. În PSD nu a existat unanimitate pe acest subiect, șefii de CJ-uri convocați având păreri împărțite asupra modului în care va trebui modificat Codul Electoral.

Ponta și Dragnea au prezentat și o analiză cu posibile vulnerabilități pentru 2015 în privința guvernării, discuția purtându-se în jurul Partidului Conservator. La începutul acestui an, președintele fondator al PC, Dan Voiculescu, s-a distanțat total de Daniel Constantin, în partid existând deja o tabără care propune înlocuirea lui Constantin din fruntea partidului. Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone se pregătește să preia conducerea partidului, social-democrații discutând dacă aceste posibile din PC pot influența guvernarea.

„Se pot schimba opțiunile unor partide, nu la nivel individual, ci de grupuri. Am discutat despre relația cu PC, dar și cea cu UNPR”, au precizat pentru gândul mai mulți președinți de CJ participanți la informală.

La finalul întâlnirii informale, mai mulți șefi de Consilii Județene au rămas la o partidă de vânătoare. „A fost o partidă bună de vănătoare, oamenii sunt gospodari”, a declarat pentru gândul un participant la vânătoarea social-democrată din Teleorman.

La întâlnirea secretă din Turnu Măgurele au fost președinți majoritatea președinților de Consilii Județene ai PSD. Prima reuniune oficială a conducerii PSD are loc luni, în acest sens fiind convocat Biroul Permanent Național.

 

Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
FOTO. Alina Eremia, imagini fără perdea în costum de baie! Cum s-a pozat pe o...
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Horoscopul de MÂINE aduce vești bune! Se întoarce roata
Mama lui Gigi Becali s-a infectat cu coronavirus! Ce a făcut patronul lui FCSB, după...
Ultimul sondaj înainte de alegeri! Cum stau Nicușor Dan și Gabriela Firea. Asta e diferența!
Ţară care anunţă oficial că se confruntă cu al treilea val al pandemiei de coronavirus:...
Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Supriză de PROPORȚII după ce a fost reconstruită fața unui CĂLUGĂR medieval. „Seamănă mult prea...
EXCLUSIV: Ce i se întâmplă acum primarului PNL, după ce și-a filmat fiica dezbrăcată, în...
Divorțul anului în showbiz! După 3 ani au pus punct
Ce simtome are bruceloza, noua epidemie izbucnită în China. Bacteria a scăpat dintr-un laborator
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide