VÂNĂTOAREA DE TAINĂ A BARONILOR PSD

VÂNĂTOAREA DE TAINĂ A BARONILOR PSD
Publicat: 12/01/2015, 08:04
Actualizat: 18/07/2016, 19:18

Surse din conducerea PSD au declarat pentru gândul că Victor Ponta și Liviu Dragnea au convocat sâmbătă aproximativ 20 șefi de organizații pentru o discuție informală despre viitorul partidului, liderii social-democrați dorind să ia pulsul filialelor înaintea convocării Congresului din luna martie, dar și a Consiliului Național. Întâlnirea a avut loc în județul Teleorman, la Turnu Măgurele, într-o vilă aflată pe un domeniu de vânătoare. De altfel, mai mulți participanți au rămas la vânătoare după discuția informală, premierul Ponta plecând în Argeș, la botezul fetiței deputatului Mircea Drăghici, iar Liviu Dragnea la București, la Guvern. La sfârșitul acestei luni urmează să existe o discuție informală și cu grupurile parlamentare ale PSD, întâlnirea fiind programată tot în afara Capitalei.

Ponta și Dragnea au dorit să verifice care este opinia liderilor din teritoriu, aceasta fiind prima întâlnire avută de conducerea PSD cu șefii de organizații în acest an. La sfârșitul anului trecut, cei doi anunțau un plan de reformare a PSD, care a stârnit un val de reacții în interiorul partidului.

„Ne-am revăzut după Anul Nou, am vorbit despre toate. Nu a fost un subiect anume pe agendă, nu s-a ajuns la o concluzie”, a declarat pentru gândul un participant la discuții.

„Vulnerabilitățile” de pe lista lui Ponta

Printre subiectele abordate de social-democrați au fost cele legate de Congresul din luna martie, dar și despre reforma propusă în partid de Ponta și Dragnea. Liderii de organizații au fost lăsați să-și spună punctul de vedere, fără a se lua vreo decizie la sfârșitul întâlnirii informale.

Un alt subiect atins a fost cel al alegerilor primarilor și șefilor de Consilii Județene dintr-un singur tur cum este în prezent sau din două tururi, varianta propusă de PNL. În PSD nu a existat unanimitate pe acest subiect, șefii de CJ-uri convocați având păreri împărțite asupra modului în care va trebui modificat Codul Electoral.

Ponta și Dragnea au prezentat și o analiză cu posibile vulnerabilități pentru 2015 în privința guvernării, discuția purtându-se în jurul Partidului Conservator. La începutul acestui an, președintele fondator al PC, Dan Voiculescu, s-a distanțat total de Daniel Constantin, în partid existând deja o tabără care propune înlocuirea lui Constantin din fruntea partidului. Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone se pregătește să preia conducerea partidului, social-democrații discutând dacă aceste posibile din PC pot influența guvernarea.

„Se pot schimba opțiunile unor partide, nu la nivel individual, ci de grupuri. Am discutat despre relația cu PC, dar și cea cu UNPR”, au precizat pentru gândul mai mulți președinți de CJ participanți la informală.

La finalul întâlnirii informale, mai mulți șefi de Consilii Județene au rămas la o partidă de vânătoare. „A fost o partidă bună de vănătoare, oamenii sunt gospodari”, a declarat pentru gândul un participant la vânătoarea social-democrată din Teleorman.

La întâlnirea secretă din Turnu Măgurele au fost președinți majoritatea președinților de Consilii Județene ai PSD. Prima reuniune oficială a conducerii PSD are loc luni, în acest sens fiind convocat Biroul Permanent Național.

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
Și ei îi e rușine! Câte clase are Gina Pistol, de fapt. De ce s-a...
FOTO. Inna, apariție controversată! Aproape goală, într-un costum de baie mult prea transparent
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Cine sunt viitorii socri ai lui Laurențiu Reghecampf! Toate detaliile despre familie și cum au...
Averea halucinantă a noului premier al României! 40.000 de euro pensie și venituri grotesc de...
Criza politică de la Bucureşti: condiţiile puse de PSD pentru a susţine Guvernul Ciucă
5 mașini de care să FUGI
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Prima țară din Europa care legalizează cultivarea și consumul de canabis
Și ei îi e rușine! Câte clase are Gina Pistol, de fapt. De ce s-a...
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Când se întoarce frigul în România. Trebuie să ne pregătim deja hainele groase
ORA de IARNĂ 2021 aduce un PERICOL imens pentru români în plin val de coronavirus
BĂTAIE în TRAFIC! CINCI bărbați au fost REȚINUȚI
Filmul din cariera lui pe care Brad Pitt ar vrea ca lumea să îl uite!
Restricția ȘOC despre care nu vorbește NIMENI. Intră în vigoare de luni. Ce va fi...
NENOROCIREA CUMPLITĂ care zguduie întreaga lume. Nici România nu va scăpa. Situația pare scăpată de...
Andreea Esca a trăit rușinea vieții. Nu i-a venit să creadă când s-a aflat adevărul....
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021