VÂNĂTOAREA DE TAINĂ A BARONILOR PSD

VÂNĂTOAREA DE TAINĂ A BARONILOR PSD
Publicat: 12/01/2015, 08:04
Actualizat: 18/07/2016, 19:18

Surse din conducerea PSD au declarat pentru gândul că Victor Ponta și Liviu Dragnea au convocat sâmbătă aproximativ 20 șefi de organizații pentru o discuție informală despre viitorul partidului, liderii social-democrați dorind să ia pulsul filialelor înaintea convocării Congresului din luna martie, dar și a Consiliului Național. Întâlnirea a avut loc în județul Teleorman, la Turnu Măgurele, într-o vilă aflată pe un domeniu de vânătoare. De altfel, mai mulți participanți au rămas la vânătoare după discuția informală, premierul Ponta plecând în Argeș, la botezul fetiței deputatului Mircea Drăghici, iar Liviu Dragnea la București, la Guvern. La sfârșitul acestei luni urmează să existe o discuție informală și cu grupurile parlamentare ale PSD, întâlnirea fiind programată tot în afara Capitalei.

Ponta și Dragnea au dorit să verifice care este opinia liderilor din teritoriu, aceasta fiind prima întâlnire avută de conducerea PSD cu șefii de organizații în acest an. La sfârșitul anului trecut, cei doi anunțau un plan de reformare a PSD, care a stârnit un val de reacții în interiorul partidului.

„Ne-am revăzut după Anul Nou, am vorbit despre toate. Nu a fost un subiect anume pe agendă, nu s-a ajuns la o concluzie”, a declarat pentru gândul un participant la discuții.

„Vulnerabilitățile” de pe lista lui Ponta

Printre subiectele abordate de social-democrați au fost cele legate de Congresul din luna martie, dar și despre reforma propusă în partid de Ponta și Dragnea. Liderii de organizații au fost lăsați să-și spună punctul de vedere, fără a se lua vreo decizie la sfârșitul întâlnirii informale.

Un alt subiect atins a fost cel al alegerilor primarilor și șefilor de Consilii Județene dintr-un singur tur cum este în prezent sau din două tururi, varianta propusă de PNL. În PSD nu a existat unanimitate pe acest subiect, șefii de CJ-uri convocați având păreri împărțite asupra modului în care va trebui modificat Codul Electoral.

Ponta și Dragnea au prezentat și o analiză cu posibile vulnerabilități pentru 2015 în privința guvernării, discuția purtându-se în jurul Partidului Conservator. La începutul acestui an, președintele fondator al PC, Dan Voiculescu, s-a distanțat total de Daniel Constantin, în partid existând deja o tabără care propune înlocuirea lui Constantin din fruntea partidului. Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone se pregătește să preia conducerea partidului, social-democrații discutând dacă aceste posibile din PC pot influența guvernarea.

„Se pot schimba opțiunile unor partide, nu la nivel individual, ci de grupuri. Am discutat despre relația cu PC, dar și cea cu UNPR”, au precizat pentru gândul mai mulți președinți de CJ participanți la informală.

La finalul întâlnirii informale, mai mulți șefi de Consilii Județene au rămas la o partidă de vânătoare. „A fost o partidă bună de vănătoare, oamenii sunt gospodari”, a declarat pentru gândul un participant la vânătoarea social-democrată din Teleorman.

La întâlnirea secretă din Turnu Măgurele au fost președinți majoritatea președinților de Consilii Județene ai PSD. Prima reuniune oficială a conducerii PSD are loc luni, în acest sens fiind convocat Biroul Permanent Național.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesor ieșit din comă a fost în anul 3906 și știe...
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Mașinile INTERZISE definitiv. Decizia finală a UE se aplică obligatoriu în România
Fenomen uluitor în România. Toți șoferii trebuie să-și spele mașinile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Câți bani a strâns Selly până acum: "Până la 18 ani am cheltuit foarte mulți...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Test de cultură generală. Cât de veche este specia Homo sapiens?