Vanghelie despre dosarul listelor de susținere: Nu am nici măcar calitatea de suspect, mă obișnuisem

Vanghelie despre dosarul listelor de susținere: Nu am nici măcar calitatea de suspect, mă obișnuisem
Publicat: 08/05/2016, 19:53

”S-a încercat formula asta tactică de a se da pe știri pe surse că semnăturile din unele părți au legătură cu Direcția Socială. Eu vă declar public, ies din viața publică dacă are vreo legătură vreo semnătură din tabelul meu cu cele 9000 de semnături (depuse la BEM-nr.) are vreo legătură cu Direcția Socială. Este penibil să spunem așa ceva, că în momentul în care omul se duce să ridice de la Direcția Socială banii că a fost pus să semneze pentru mine. Nu au nicio legătură”, a susținut Vanghelie.

El a afirmat că semnăturile au fost strânse de susținătorii săi, ”administratori de bloc unde s-au făcut blocurile, lideri de sindicat din învățământ, directori din școlile din sectorurul 5, reprezentanți de pe străzi cu care colaborez de mai mult de 15 ani de zile, companii private, Vulcan, Electromagnetica și alte companii private din sectorul 5, împreună cu managerii, liderii de sindicat și cu patronii de acolo”.

”Sunt actuali inspectori din învățământul școlar, de la nivelul sectorului 5, de la nivelul Capitalei, foști inspectori școlari de la nivelul Capitalei. Facem politică de 25 de ani, nu ne trebuie semnături și nu am intrat în politică să luăm semnături și să păcălim pe cineva. Noi am intrat pentru că știm ceea ce facem și am făcut foarte bine la nivelul Capitalei”, a susținut primarul suspendat.

Întrebat ce calitate are în dosarul în care se verifică listele de susținere a candidaturii sale, Vanghelie a afirmat că nu are nicio calitate, ”nici măcar calitatea de suspect”.

”Nicio calitate, nici măcar calitatea de suspect, mă obișnuisem cu calitatea de suspect, dar nu. Am întrebat, nu am nicio calitate, nu are nimeni nicio calitate momentan. Cred că posibilul denunțător identitate ascunsă ce se vorbește pe știri pe surse nu are ce să clarifice, cred că s-a crezut, am înțeles tot din presă, că s-ar găsi aici sute de milioane, telefoane, tot felul de materiale de propagandă, nu am nici un material de propagandă, nu s-a comandat niciunul”, a răspuns candidatul PDS.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al PDS, deputatul Radu Popa, a declarat în urma pecheziției de opt ore de la sediul PDS singurele documente care s-au ridicat au fost listele de susținere ale candidatului independent Marian Vanghelie care nu au fost folosite niciodată și două laptop-uri.

Procurorii DNA au ridicat vineri mai multe documente de la Primăria Sectorului 5. Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că mai mulți angajați din cadrul Consiliului Local al Sectorului 5 au adunat datele personale ale unor locuitori ai Sectorului 5, creându-și astfel o bază de informații, folosită, începând cu anul 2016, pentru a fi întocmite listele electorale. Acestea conțineau numărul minim de susținători necesar depunerii candidaturii pentru funcția de primar al Sectorului 5 a lui Marian Vanghelie. Astfel, există suspiciunea că o parte din semnături sunt false.

Aceleași surse au precizat că mai mulți funcționari din cadrul Primăriei Sectorului 5 București s-ar fi folosit de datele personale ale unor persoane fizice și ar fi permis accesul unor persoane neautorizate la aceste informații, falsificând o parte din semnăturile de pe listele electorale, în scopul de a strânge numărul de semnături minime.

Bazele de date au fost constituite cu persoanele aflate în evidența Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului pentru acordarea certificatelor cu grad de handicap, arată sursa citată.

Sursele judiciare au precizat și că funcționari din cadrul acestei comisii DGASPC ar fi pretins și primit bani, de ordinul a câteva sute de lei, pentru eliberarea certificatelor de handicap, prelungirea acestora sau preschimbarea gradului de handicap, chiar dacă unii dintre cei care primeau actele nu îndeplineau condițiile pentru eliberarea certificatelor de handicap.

De asemenea, sursele citate au precizat că bazele de date sunt folosite și pentru organizarea unor evenimente cu caracter politic, ocazie cu care mai mulți cetățeni ai sectorului 5 au fost recompensați cu excursii turistice, mese la restaurant, cadouri sau telefoane mobile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Xi Jinping pregătește un turneu în Europa. Ce țări va vizita președintele Chinei?