Vass (PDL): „Premierul nu-și poate îndeplini promisiunile și ne minte cu zâmbetul pe buze”

Vass (PDL): Premierul nu-și poate îndeplini promisiunile și ne minte cu zâmbetul pe buze
Publicat: 16/01/2013, 13:58
Actualizat: 25/03/2017, 00:49

Deputatul PDL Andreea Paul susține că documentul prezentat joi de premierul Victor Ponta este „un exercițiu de amăgire a românilor” și ar trebui să se numească, de fapt, „Starea Națiunii mințite”, ea prezentând cinci recomandări pe teme economice pentru Guvern.

„«Starea națiunii» de Victor Ponta se numește de fapt «Starea Națiunii mințite» de Victor Ponta. Documentul prezentat ieri este un exercițiu de amăgire a românilor. Știa care este starea datoriilor și a restricțiilor bugetare și anul trecut, dar nu a ezitat nicio secunda să ne mintă cu zâmbetul pe buze. Constatarea este simplă: au trecut alegerile, Premierul nu-și poate îndeplini promisiunile cu care a câștigat turnirul electoral. În spatele cifrelor se ascunde realitatea crudă: românii o vor duce și mai prost în 2013”, se arată într-un comunicat remis, vineri, agenției MEDIAFAX.

Ea amenționează că datoria publică va crește în continuare, absorbția fondurilor europene va fi slabă, investițiile publice vor fi modeste. „Victor Ponta a fost, este și va fi un premier-spectator într-un moment în care România are nevoie de un premier-decident. La 8 luni după ce a ajuns la Palatul Victoria, Victor Ponta ne vorbește în continuare cum are el de gând să guverneze, neglijând s-o și facă efectiv. Guvernul va lua hotărâri derutate în privința propriilor scandaluri create: cotei unice, introducerii impozitului progresiv, TVA-ul redus la alimente, reducerea CAS, mărirea salariului minim etc”, susține Andreea Paul.

Potrivit acesteia, Ponta a dat numeroase detalii ce s-au dovedit praf în ochi. „Iată câteva esențiale: A. Legea pensiilor impune Guvernului USL indexarea pensiilor cu 5,7%. Domnul Ponta a anunțat că va indexa pensiile cu rata inflației, pe care dânsul o vede la 4%, dar uită că inflația e semnificativ mai mare și că trebuie să adauge și diferența de creștere reală a salariului mediu brut; B. Am aflat de la premierul Ponta că Guvernul său și-a propus să atragă 2,5 miliarde de euro fonduri europene în 2013. Este o prognoză extrem de optimistă pentru un premier care în 2012 a atins recordul negativ absolut în materie – zero euro atrași în luna septembrie; C. Am văzut un premier care vorbește în termeni laudativi de acordul cu FMI al României, care recunoaște că acest acord cu FMI a produs efecte bune pentru România. Este același Victor Ponta care acum un an, când vorbea din opoziție, ne spunea, împreună cu aliații săi liberali, că va rupe acordul cu FMI; D. Victor Ponta a vorbit despre o prioritizare a investițiilor din bani publici și de faptul că a găsit 6.000 de investiții începute. Fără să vrea, a recunoscut meritul guvernărilor PDL. La instalarea primului Guvern, la finele lui 2008, în România erau începute simultan peste 45.000 de proiecte de investiții. Haotice, consumatoare de resurse și neglijate”, scrie Andreea Paul.

Ea afirmă că premierul nu are soluții. „Soluțiile există. Iată-le! 1. Prezentarea proiectului de buget cu măsuri ferme și transparente pentru a stimula creșterea economică: să-l afișeze pe site-ul fiecărei instituții publice, inclusiv cu execuția lunară pe parcursul anului; 2. Prezentarea pachetului de măsuri pentru relansarea economică, proiectele de investiții prioritare pentru acest an și modul în care va îmbunătăți absorbția fondurilor europene. Românii își doresc locuri de muncă, nu vor să stea cu mâna întinsă dupa ajutoarele statului; 3. Continuarea fără întârziere a reformelor din sănătate, educație, pensii, salarizarea în administrația publică și din companiile de stat; 4. Analize de utilitate a cheltuirii banului public și analize cost-beneficiu pe marginea fiecărui buget instituțional public – să readucem în discuție coeficientul de utilizare productivă a banului public și a timpului de muncă a funcționarilor publici; 5. Prezentarea de rapoarte anuale de progres pentru fiecare domeniu în parte, așa cum se întâmplă în lumea civilizată și cum am început să facem în guvernul condus de PDL. Altfel, națiunea îi va răspunde Premierului și USL-ului majoritar, curând, în termen de șase luni, cu un raport usturător, al căderii în sondajele de încredere și susținere, numit «Starea Națiunii Dezamăgite și Abandonate»”, scrie Andreea Paul.

Premierul Victor Ponta a prezentat, joi, „starea națiunii”, adică situația datoriilor acumulate, banii din bugetul pe 2013 și proiectele care se vor putea duce la îndeplinire în următorii patru ani, în baza alocărilor bugetare multianuale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
E strict interzis în România dacă stai la BLOC. Se face ÎNCHISOARE
Miliardar român, fără noroc în dragoste. Dat în judecată de a patra nevastă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Veniturile din toată lumea se vor micșora până în 2050 din cauza schimbărilor climatice