Vicepreședintele Camerei Deputaților: Până pe 7 mai, PSD va nominaliza un judecător CCR, unul la Senat și unul la Cameră

Redactor:
Ana Petrescu
Vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache a anunțat că PSD va avea două nominalizări, până pe 7 mai, pentru postul de judecător al CCR, o propunere fiind făcută de Senat, iar o alta de Cameră.

„Până în 7 mai PSD va avea două nominalizări și la Cameră și la Senat pentru funcția de judecător la CCR. Pe 7 mai PSD va nominaliza un judecător, unul la Senat și unul la Cameră”, a afirmat Florin Iordache, miercuri seară la Realitatea TV.

Întrebat dacă este pe lista de nominalizări pentru un post de judecător la CCR, deputatul PSD a răspuns: „Nu. Foarte corect e așa. Mă voi mai duce la CCR să susțin puncte de vedere sau conflicte. Pentru că ați văzut am avut un conflict pe protocoale, pe 20 mai cred se va finaliza celălalt conflict. Nu (voi accepta să fiu judecător la CCR – n.r.). Nu mi s-a propus”.

Chestionat dacă fostul judecător CCR și actual secretar general al Guvernului, Toni Greblă, va fi una dintre propunerile PSD, Florin Iordache a replicat: „Nu știu. A fost acolo”.

Mandatul magistratului Ștefan Minea la Curtea Constituțională expiră pe data de 15 iunie. Acesta a fost numit judecător CCR pe 15 iunie 2010.

Și mandatul judecătoarei Curții Constituționale Simona-Maya Teodoroiu expiră pe 15 iunie. Aceasta a fost propusă de PSD și aleasă în februarie 2015 de plenul Senatului în calitatea de judecător al CCR în locul lui Toni Greblă, care a demisionat din această funcție.

 

Inchide