Vicepreședintele PNL Sebastian Burduja, după dezbaterea susținută de Viorica Dăncilă: Noi suntem „ăștia” / Noi „ăștia” visăm la o țară la care să ne putem întoarce și din care să nu ne mai alunge nimeni

Vicepreședintele PNL Sebastian Burduja, după dezbaterea susținută de Viorica Dăncilă: Noi suntem „ăștia / Noi „ăștia visăm la o țară la care să ne putem întoarce și din care să nu ne mai alunge nimeni
Foto: Mediafax
Publicat: 21/11/2019, 12:03

„Citeam chiar ieri o analiză foarte bună a lui Moise Guran, intitulată«Jana se transformă», după un șlagăr anume. Este despre transformările Vioricăi și explică foarte clar, deși în termeni tehnici, tot ce am remarcat și noi în ultimele săptămâni. Orele de training și tehnicile de comunicare din manuale s-au văzut în discursul vizibil îmbunătățit, în limbajul non-verbal controlat și diverse tactici de manipulare desprinse din cărțile de profil.

Candidatul PSD la președinția României este, în noua sa ipostază de femeie puternică și neînfricată, ca un actor amator, mediocru, ajuns întâmplător pe scena celui mai mare teatru din lume, în fața a milioane de spectatori care îi vor decide soarta: în afara zonei de confort și supus riscului de a își trăda adevărata condiție.

Ceea ce a și făcut aseară, în conferința de presă cu care a încercat să saboteze dezbaterea președintelui Iohannis. Și în care a vrut să arate electoratului că s-a transformat în ceva ce nu este și nu poate fi. Și a făcut-o cu grație, dar cu cel puțin o scăpare monumentală, demnă de studiu de caz a proverbului«lupul își schimbă părul, dar năravul ba». Asta s-a întâmplat când a spus natural și relaxat ăștia din diaspora.

«Iohannis nu a făcut nici măcar o deplasare pentru românii din diaspora.Chiar dacă s-a deplasat în state unde avem o mare majoritate a românilor care au plecat din țară, nu s-a întâlnit cu ăștia, nu a vorbit despre venirea lor în România și ce face în calitate de președinte ca românii să se întoarcă acasă», a declarat Viorica Dăncilă.

Într-una dintre repetatele încercări jenante de a îl demoniza pe contracandidatul său, fiind singura forma de campanie pe care un premier demis și compromis o mai poate face, și-a dat arama pe față și-a rămas precum împăratul din poveste: gol-goluț, în fața întregului popor. Până la urmă, aștepta altcineva altă atitudine de la candidatul partidului care a jignit și ofensat, în repetate rânduri, românii plecați în străinătate? În fapt, alungați în străinătate de«binele»din țara lor?

Noi, ăștia din diaspora, avem o dedicație pentru doamna Viorica Dăncilă:

#noiăștia

– Noi „ăștia” am venit acasă pe 10 august 2018 și am îndurat jignirile, gazele și bastoanele jandarmilor asmuțiți de voi împotriva noastră.

– Noi «ăștia»am stat ore în șir la cozi și nu o dată, ca să votăm pentru un viitor mai bun acasă. Chiar și atunci când ați încercat în fel și chip să ne blocați și să ne umiliți.

– Noi«ăștia»trimitem bani acasă, lunar, ca să-i ținem pe ai noștri, că voi nu sunteți în stare să creșteți România. Mai exact, 2,977 miliarde de euro doar in 2018. Aproape în fiecare an, mai mulți bani în total decât toate investițiile străine pe care (nu) ați reușit voi să le atrageți.

– Noi „«ăștia»am fost forțați de incompetența și hoția voastră să ne ducem traiul printre străini, cu familiile rupte, cu casele dărâmate și cu buruieni în curțile altădată pline de viață.

– Noi «ăștia»adormim în fiecare seară pe o pernă udă. De la lacrimi de dor de copiii noștri care cresc singuri acasă.

– Noi«ăștia»ne rugăm în fiecare zi să mai apucăm să ne vedem părinții sau bunicii în viață.

– Noi«ăștia»visăm la o țară la care să ne putem întoarce și din care să nu ne mai alunge nimeni.

– Noi«ăștia»iubim, trăim și simțim românește, indiferent în ce țară ne mâncăm pâinea muncită cu palme crăpate.

Noi suntem«ăștia». Ăștia care duminica asta vom ieși iar la vot și, cu ștampila în mână, vă vom mai da o lecție a democrației și bunului simț, o lecție pe care să nu o uitați niciodată. Noi suntem ăștia și voi sunteți istorie”, a scrisSebastian Burduja.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Decizie pentru toți cei care au TELEFOANE MOBILE. Ordinul de la UE a devenit deja...
Câinii și pisicile vă pot ucide. Alertă pentru proprietarii de animale
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Motivul pentru care doi tineri au ales să se căsătorească în avion
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Vitamina care ar putea încetini îmbătrânirea