Viceprimarul Iașului se judecă din nou cu PSD, după ce a fost exclus din partid

Viceprimarul Iașului se judecă din nou cu PSD, după ce a fost exclus din partid
Publicat: 25/03/2018, 15:38
Actualizat: 26/03/2018, 08:37

Viceprimarul Iașului, Gabriel Harabagiu, a solicitat Tribunalului Iași anularea actului administrativ prin care s-a luat decizia de excludere a sa din PSD. Urmează ca instanța să stabilească un prim termen al acestui proces.

În urmă cu aproximativ o săptămână, Harabagiu le ceruse magistraților ieșeni să dispună suspendarea aceleiași hotărâri.

„Am cerut Tribunalului Iași suspendarea actului administrativ prin care s-a hotărât excluderea mea din PSD. Voi solicita și anularea aceluiași act. Consider că mi-a fost încălcat dreptul la apărare. Am fost anunțat despre întrunirea Comisiei de Etică la ora 12.00, printr-o hârtie lăsată la secretariat, iar la ora 17.00 ar fi trebuit să mă prezint în fața comisiei. A fost făcut un abuz în ce mă privește”, a spus Harabagiu.

Potrivit acestuia, a fost judecat doar de trei membri ai Comisiei de Etică, în condițiile în care șapte persoane ar fi trebuit să ia o hotărâre în privința lui.

„Vreau în primul rând să se facă dreptate. Și domnul primar Mihai Chirica, și colegul Sorin Iacoban vor acționa în judecată PSD pentru acea hotărâre, care încă nu ne-a parvenit. Eu am contestat și la București, la partid, decizia aceasta. Conform statutului partidului, sesizarea pentru Comisia de Etică ar fi trebuit să fie făcută de organizația din care noi facem parte, respectiv cea municipală, nu cea județeană”, a adăugat viceprimarul Iașului.

Recent, și primarul Mihai Chirica a acționat în judecată PSD, pentru faptul că, în urmă cu un an, CEx PSD a hotărât retragerea tuturor funcțiilor politice. Pe de altă parte, vineri, prefectul de Iași, Marian Șerbescu, a semnat decizia de vacantare a postului de consilier local ocupat de către Gabriel Harabagiu, fapt ce duce, implicit, la vacantarea unui post de viceprimar.

Totuși, Harabagiu a susținut că și această hotărâre este nelegală, deoarece are litigii pe rolul instanțelor cu PSD, iar excluderea sa din cadrul formațiunii politice nu este, astfel, definitivă. Mai mult, acesta a afirmat că va contesta în instanță și actul semnat de prefectul de Iași.