Victor Ponta, final de campanie la Antena 3 LIVE TEXT

Victor Ponta, final de campanie la Antena 3 LIVE TEXT
Publicat: 13/11/2014, 22:58
Actualizat: 05/07/2016, 20:44

Pentru finalul campanie Klaus Iohannis și Victor Ponta au ales ca în ultimele apariții televizate să apară singuri, primul la Digi 24, al doilea la Antena 3.

Premierul este prezent în platourile televiziunii familiei Voiculescu, alături de premierul Italiei, Matteo Renzi, venit să-l susțină pe final de campanie. După ce premierul italian a părăsit studioul, alături de prezidențiabilul PSD au venit mama premierului și soția acestuia, europarlamentara Daciana Sârbu. În spatele candidatului Alianței PSD-PC-UNPR se află mai mulți miniștri ai guvernului Ponta. Actorul Dorel Vișan a venit în studioul Antenei 3 să-și anunțe sprijinul pentru candidatura lui Victor Ponta la prezidențiale.

Gândul transmite LIVE TEXT:

– Premierul italian: sunt un prieten al lui Victor Ponta și ar fi un bun prim-ministru. Aveți o mare răspundere, Europa are nevoie de România și România are nevoie de Europa. Politica se face la nivel european. Cred că Ponta va putea conferi țării dvs prilejul de a vorbi despre viitor. Orice vot e important, ascultați ce va spune Ponta în seara aceasta și fiți rău cu domnul Ponta că va fi capabil să răspundă. Cred că va fi un mare președinte al României.

Prin telefon intervine premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă. Premierul a încercat ca premierul moldovean să intervină și la Realitatea și B1, dar nu i-a fost permis.

– Premierul moldovean: Am o relație de prietenie cu Victor Ponta. E un element și mai important pentru care îl susțin, se numește pragmatism. Împreună cu domnul Ponta am reușit să imprimăm dialogului o calitate absolut nouă, fără precedent, nu mai enumăr câte proiecte am lansat împreună cu impact pentru Republica Moldova. Am încredere în Victor Ponta, deoarece prietenul la nevoie se cunoaște, trecem de la podul de flori la gazoducte, la poduri adevărate, asistență pentru Republica Moldova. Îl susțin și am încredere în Victor Ponta.

Victor Ponta: Sunt foarte onorat de sprijinul tău și al celor care pe 16 noiembrie vor fi alături de mine. Ce a spus premierul italian e valabil și pentru mine și pentru moldoveni, suntem mândri de apartanența noastră, dar important este să fim cetățeni europeni. Iurie Leancă a spus cetățenii care au avut de suferit din cauza URSS vor să fie cetățeni europeni. Am fost la Bruxelles, am fost fost primiți de președintele Comisiei Europene și a spus cetățenii moldoveni vor merge în Europa fără vize. Noi ne-am bucurat în 2003, acum ni se pare normal Avem un vis, vreau să cred că în 2019, când România va avea președinția UE, Republica Moldova va fi la acea masă la care stau liderii europeni. Atunci când vorbeam despre unire despre asta vorbeam, despre unire în UE. România nu o să intre în Republica Moldova cu tancuri, vrem să aibă salarii mai mari, dacă cineva vrea să îi lase fără gaz, să avem noi gaz.

– Viitorul președinte al Românie trebuie să spună clar care este prioritatea absolută a politicii românești. Este important parteneriatul cu SUA, integrarea în UE am realizat-o, prioritatea absolută este Republica Moldova și soarta celor de acolo. Să-i ajutăm pe românii din Cernăuți. Președintele României când este întrebat unde este vizitat, săptămâna viitoare voi fi din nou în Republica Moldova, vreau ca alianța pro-europeană să câștige alegerile. Alaltăieri s-a întâmplat un lucru mai rău că nu am vorbit de politică externă, când domnul Iohannis a spus că nu a mers la Chișinău și Cernăuți pentru că nu sunt în România, mai ales că în ultimele zile a devenit suporterul celor din diaspora. Domnul Leancă vorbește limba română, limba română se vorbește și lângă Cernăuți. Dacă noi acum avem o situație mai bună, prietenul la nevoie se cunoaște, nu la bine. Dacă putem să facem ceva bun pentru românii de aici, trebuie să facem și pentru românii de peste Prut.

Premierul Republicii Moldova: Victor Ponta a vorbit de obiectivul de a aduce Republica Moldova în UE. Împreună am reușit să facem câțiva pași importanți, am vorbit despre vizita la Bruxelles, am mers împreună și la Kiev. Această cooperare ne permite să facem regiunea mai sigură. Te aștept în campanie.

Victor Ponta: Este extrem de important să existe un guvern pro european în Republica Moldova.

– Eu am considerat că vreau să fiu președintele tuturor românilor, al celor foarte mulți care urmăresc Antena3, și dacă urmăresc Antena3 nu îl plac pe Traian Băsescu, dar și al celor care sunt critici la adresa activității mele. Nu a fost la RTV că îl critică, la Realitatea am fost la un moderator Rareș Bogdan care a spus că îl votează pe Klaus Iohannis. Mi s-a părut că dacă vrei să fii președintele tuturor românilor, te duci și răspunzi la orice întrebare. Asta înseamnă să înțelegi responsabilitatea că ești obligat să răspunzi tuturor. Președintele Băsescu nu a venit niciodată la Antena3, aceeași gândire ca la Iohannis.

– Domnul Iohannis nu este deloc pregătit să fie președintele României. Nu poți să zici mă duc la Cotroceni , nu știu politică externă, nu știu securitate națională, nu cunoști județele, nu s-a dus la Cernăuți și Chișinău, e total nepregătit. Sunt pregătit să mă bat pentru ce e bine pentru România.

– Iohannis nu a venit pentru că adevăratul Klaus Iohannis a fost la prima dezbatere de la Realitatea, a fost arogant, suficient. Eu m-am pregătit câteva zile, nu poți să te duci să fi președinte că te cheamă Iohannis. A doua dezbatere a fost cu Monica Macovei, m-am uitat să văd dacă avea o cască în ureche, se uita pe pereți nu se uita spre mine. A venit cu o listă pe care o știam de la Monica Macovei. Nu ați văzut că nu știa cum îl cheamă pe șeful PNL Argeș, ieri a fost o poleială. Dacă îl întrebați cum l-am întrebat eu alaltăieri cât e pensia medie, nu se poate să nu știi cât e pensia medie.

– Îi puneați întrebarea cât e alocația pentru copii, e pomană să se dubleze? Cred că este bine că nu a venit.

– După succesul în ghilimele al primei întrebări, nu a mai adresat o întrebare.

– Eu întrebări i-am pus, nu am primit răspunsuri. Dacă aveam ocazia aș fi insistat pe niște întrebări la care nu am primit răspuns. prima întrebare era ce credeți dvs despre 2012, noi cei 7,4 milioane de români care am votat pentru demiterea lui Traian Băsescu, iar dvs sunteți acum la masă cu Blaga, Ungureanu, Anastase, Predoiu. Nu a vrut să-mi răspundă marți, nici miercuri. Eu cred că oameni aceia au dreptul la un răspuns, de la mine știu sigur, eu am votat pentru demitere, cred că am făcut bine, este cea mai mare neîmplinire a mandatului meu de premier și șef al USL. Dacă vreodată ca președinte al României voi face 10% din ce a făcut Traian Băsescu vă rog să mă demiteți la referendum și să mă trimiteți acasă.

– A doua întrebare, când am discutat despre retrocedări și i-am prezentat niște date care l-au supărat, că în municipiul Sibiu din 1700 de cereri s-au rezolvat vreo sută și ceva. S-a supărat pe mine și nu mi-a răspuns. Pentru România, Ardeal, Banat, Maramureș, cel mai important proiect al USL este descentralizarea, asta înseamnă că nu mai trebuie să vii de la Oradea până la București pentru a-ți rezolva toate problemele. L-aș fi întrebat, USL a lucrat la descentralizare, Dragnea de la PSD, Iohannis de la PNL, singura cerință a lui Iohannis a fost să fie capitala la Sibiu.

În pauza publicitară s-a prezentat un mesaj din partea președintelui Parlamentului European, Martin Schulz. Pe ecran au fost postate mesajele de susținere ale mai multor lideri socialiști europeni, unii dintre ei ocupând funcția de premier în țara lor. Au mai fost prezentate mesajele premierilor Albaniei, Serbiei și a vicecancelarului Germaniei.

În studioul Antenei 3 au venit mama lui Victor Ponta și soția acestuia, europarlamentara Daciana Sârbu. De asemenea, lângă premier este actorul Dorel Vișan.

Mama lui Victor Ponta: Mi-a plăcut momentul de la Realitatea TV cu întrebarea finală. Prietenii mei , rudele, cunoștințele m-au sunat și toată lumea a avut aceeași observație, ridicolul pregătirii acestei întrebări finale, în comparație cu rezultatul care era firesc.

Daciana Sârbu: Am trăit cu multe emoții, nu am reușit să le ascund. S-a comentat despre ambele dezbateri, încât vreau să spun că am fost foarte mândră de Victor, aș fi așteptat astăzi a treia confruntare, chiar dacă era cumva pe un alt teren.

Victor Ponta: Domnul Iohannis a folosit în această campanie, a folosit termenul de pomeni electorale. Eu i-am citit care sunt măsurile pe care le-am luat și pe care le numește pomeni electorale, indexarea pensiilor, dublarea alocației pentru copii, indexarea a indemnizației pentru persoanele cu dizabilități, creșterea a suvenției la hectar pentru cei din agricultură. 84 de lei pentru un copil e rușinos pentru un copil, nu crești oricum un copil cu 84 de lei. E aproape imposibil să trăiești cu indemnizația pentru persoanele cu dizabilități, miniștrii s-au dat peste cap cum să facem să găsim mai mulți bani pentru aceste persoane. Termenu de pomană înțeleg că l-a folosit în sens negativ, ca pe ceva rău. I-ași fi spus cred că trebuie să mă ajutați dacă veți fi în opoziție, trebuie să mă ajutați pe mine, pe viitorul prim-ministru să mărească aceste pensii, alocații. În loc să mă sprijne am văzut niște minciuni oribile. A ieșit doamna Gorghiu și a spus vedeți că vă ia înapoi cuponul, e vorba de 1.000 de persoane, nu de trei milioane.

– are niște susținători în presă, cei care l-au susținut pe Traian Băsescu, în 2004 a spus s-au fraudat alegerile o să-l bag la închisoare pe șeful Bec. În 2009, vorbea de Geoană și Vântu, aceeași propagandă și minciuni îngrozitoare. Am avut ocazia să merg la dezbateri și cu Traian Băsescu, metodele sunt identice, dar acolo e produsul original. Nu mi-a fost greu la dezbateri, domnul Iohannis e doar poleială.

Dorel Vișan: Caii destinului cunosc drumul, noi ținem doar hățurile, ei se duc acolo unde trebuie. Destinul unui președinte e unul cosmic, legat de destinul locuitorilor țării respective. Dacă de 25 de ani vorbim de schimbare și nu se prea vede, acum trebuie să se vadă. Dacă nu se va vedea nu e bine.

Ponta: Am avut primul serviciu la Paris. Nu mai există stânga și dreapta, eu sunt un om de centru stânga. Ca prim-ministru am fost foarte de dreapta, o spun și criticii mei, Guvernul Ponta a luat cele mai de dreapta măsuri, reducerea CAS, scăderea impozitului pe profitul reinvestit. Când am luat decizia să fie Tăriceanu premier, nu poate să fie doar stânga, deși domnul Blaga numai de dreapta nu arată. România are nevoie de echilibru, de un președinte care nu privește, dreapta, stânga, bătrâni, din afară, din țară și de un echilibru politic. Formula un președinte social-democrat și un premier de dreapta e o formulă bună.

– Am vrut să-l întreb pe Iohannis, dacă ajungeți președinte cu cine guvernați. Nu pronunță niciodată nume, nici măcar al lui Crin Antonescu. Eu am spus liberali sunt CălinPopescu Tăriceanu, Crin Antonescu. Dacă voi fi președinte voi sprijini guvernul sprijinit de USL, pentru că eu cred că este un program de guvernare bun, care a dat rezultate bune, cu măsuri sociale. Românii au votat guvern USL și chiar dacă pe parcurs USL s-a rupt, au fost multe discuții între Crin și mine, dar nu s-a rupt până nu a vrut Iohannis o fcunție în Guvern. Trebuie să refacem USL și eu cu un asemenea guvern, veți vedea ce înseamnă un președinte care lucrează împreună cu Guvernul, nu împotriva lui.

– Și după 16 noiembrie, tot eu va trebui să vă răspund la întrebări.

– Unul dintre ei l-am anunțat Teodor Meleșcanu va lucra cu mine, consilier pe probleme de securitate națională și politică externă. Lucrez și am încredere în oameni cu care mă sfătuiesc, nu știu dacă își va lăsa poziția, în Socol, Georgescu, poate o conving pe domnișoara Petrescu să lucreze cu mine. Am nevoie de un consilier pe educație, rolul președintelui de a media între guvern și profesori, medici.

– Am făcut și greșeli, unele de exprimare, altele de strategie, eu cred că România merge din punct de vedere economic în direcția bună. Sigur că am făcut greșeli, unele neforțate, și în dezbaterea cu Klaus Iohannis am făcut greșeli, am încercat să nu le repet.

– M-am pregătit și știu ce înseamnă această funcție. Răspund de viața tuturor românilor prin politicile guvernamentale de doi ani și jumătate. Singur nu se poate, eu am spus cu Tăriceanu, Dragnea, Constantin cu primarii. În al treilea rând, eu am o viziune, vreau să fim mai uniți în 2018 decât în urmă cu o sută de ani, știu care e potențialul economic, vreau să-mi văd vecinii uitându-se ca la un prieten și partener. Cred în această viziune prezidențială. E o lecție pentru mine că trebuie să las, faptul că nu am mai avut dezbatere, confruntare poate e mai bine, poate o să avem dialog.

– Domnul Iohannis a renunțat la întrebare la final și a renunțat la ea. Eu aveam multe variante încuietoare, dacă știe prima strofă din imnul național sau nu a fost niciodată la sărbătoarea de imnul național. Am vrut să-l fac partener într-o viziune de unire. Dacă aș fi vorbit cu acest scaun gol era la fel.

– Le-aș spune celor din diaspora că am fost ca ei, când am fost în Franța, Italia. Au dreptate să fie supărați, dacă au dorit să voteze și nu au putut. Timp de cinci ani, cei din diaspora au mai votat acum cinci ani cu Traian Băsescu și în felul acesta a devenit pentru a doua oară președinte, timp de cinci ani, nici Traian Băsescu, nici Iohannis nu s-au întrebat ce se întâmplă cu românii din diaspora. După problemele de pe 2 au devenit mari susținători. Eu am trăit din străinătate, am fost la premierul spaniol și i-am mulțumit că românii sunt tratați corect, am vorbit cu premierul italian despre preoții de acolo, împreună cu colegii mei miniștri am aplicat toate legile pe care le-am aplicat pentru cei din țară. Mesajul meu este următorul, indiferent de opțiunea lor de vot, indiferent dacă vor să se întoarcă acasa sau să trăiască acolo unde sunt, vreau să se considere români, să fie mândri că sunt români. În rest, oameni care i-au folosit acum cinci ani , ca Traian Băsescu, nu ați auzit vreun mesaj dat în Diaspora de Iohannis. Să nu fie o dată la cinci ani să fie folosiți pentru a decide o bătălie politică care se dă în România.

– Știu toate versurile imnului.

– Din păcate în politică după 2004 orice om politic pe care îl vedeți plângând e un fariseu. Cel mai emoționat moment din ultima perioadă a fost acela când am fost la Cernăuți. Oamenii de acolo au o situație foarte proastă, ei sunt cum eram noi acum 15 ani. Mi-au spus, nici nu știți cum ne uităm noi la dvs, ca frații noștri. În România sunt unii care se rușinează cu România, nu vreau să vorbesc acum despre Monica Macovei. În acel moment m-am ascuns de camere să nu spună cineva că m-am molipsit de lacrimile fariseului național. Probabil, doar Daciana știe adevărul.

– Domnule Gâdea poate duminică seara îl veți avea în studiou pe președintele României. Dacă vrea Dumnezeu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Casa Regală a Marii Britanii ascunde un secret total neașteptat de peste 90 de ani
FOTO. Apariția incendiară a cele mai sexy jucătoare de volei din lume
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
Șoc în România! O mireasă s-a îndrăgostit de artistul care i-a cântat la nuntă și...
Care este cea mai sănătoasă carne din lume, potrivit experților în nutriție. Surpriza de pe...
O turistă din Marea Britanie, şocată de cât costă o cafea în Cluj-Napoca. "Doamne, e...
O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la serviciu pentru a putea...
Care este starea de sănătate a premierului Slovaciei după ce a suferit o nouă intervenție...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Rusia a câştigat mai mult teritoriu în 2024 decât a pierdut în timpul contraofensivei ucrainene....
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație:...
Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Paul McCartney este primul muzician britanic miliardar
×