Victor Ponta își lansează de ziua lui candidatura pe Arena Națională. Cum sunt invitați angajații unei regii de stat la mega-show-ul cu 70.000 de spectatori

Redactor:
Cristian Andrei
Victor Ponta își lansează de ziua lui candidatura pe Arena Națională. Cum sunt invitați angajații unei regii de stat la mega-show-ul cu 70.000 de spectatori
Victor Ponta se lansează pe National Arena, de ziua lui de naștere, într-un mare show electoral pregătit de PSD la care sunt invitați 70.000 de pesediști

PSD încearcă o veritabilă demonstrație de forță înaintea alegerilor prezidențiale și i-a pregătit candidatului Victor Ponta o lansare fastuoasă, pe stadionul Național, chiar de ziua lui de naștere, la care au fost invitați 70.000 de simpatizanți și membri ai Alianței PSD-PC-UNPR.

Primul experiment politic cu stadionul Național a fost făcut în timpul USL, în octombrie 2012, când Uniunea a folosit stadionul pentru lansarea candidaților la parlamentare. Atunci, au fost aduși cu autocarele, din toată țara, aproximativ 60.000 de persoane. De data aceasta, PSD-ului îi revine misiunea de a mobiliza militanții și pentru a umple stadionul cu 70.000 de persoane.

Deja în teritoriu, oamenii sunt invitați să viziteze stadionul Național din Capitală și să participe la lansarea lui Victor Ponta.

Strategii au ales special data de 20 septembrie, care coincide cu ziua de naștere a premierului Victor Ponta, dar și cu aniversarea a 555 de ani de la atestarea documentară a orașului București.

Show-ul electoral este programat să înceapă la orele 16.00, iar durata acestuia va fi de aproximativ două ore. În fața unei peluze a fost instalată o scenă de pe care vor vorbi liderii PSD, candidatul Victor Ponta, dar și primarul Sorin Oprescu.

În București, au apărut mesaje în care angajații unei mari regii sunt anunțați că sâmbătă 20 septembrie, la orele 15, „se va organiza o excursie pentru vizitarea stadionului Național „Lia Manoliu. Pentru ca transportul să fie organizat, doritorii se vor înscrie pe listele existente”, se arată în mesajul postat pe geamurile sediilor regiei. Și în țară, cetățenii sunt invitați să participle la spectacolul pregătit pentru lansarea lui Victor Ponta, din fiecare județ urmând să ajungă la București autocare cu susținători.

PSD a încheiat un contract cu Primăria Capitalei, urmând să plătească pentru închirierea arenei aproximativ 40.000 de euro plus TVA, dar și cheltuielile cu lumina și alte utilități aferente. Liviu Dragnea afirma în 2012 că evenimentul de pe arena națională a costat aproximativ 140.000 de euro.

De reușita tehnică a show-ului se va ocupa o firmă apropiată lui Sebastian Ghiță, 360 Revolution, cea care a fost folosită de PSD și la Congresul extraordinar al PSD de la Alba Iulia, dar și la Consiliul Național de la Craiova. Evenimentul va fi deschis prin intonarea imnului national.

Înaintea Congresului, între reprezentanții PSD și cei ai Primăriei, Poliției, Jandarmerie, RATB și Metrorex a avut loc o ședință tehnică despre evenimentul PSD de pe National Arena.

Premierul Victor Ponta a vorbit pentru prima data deschis despre candidatura sa la prezidențiale după Comitetul Executiv al PSD de la Orăștie de la finele lunii iunie. La Consiliul Național de la Craiova, 29 iunie, și-a lansat candidatura, iar Congresul extraordinar de la Alba Iulia, 12 septembrie, i-a validat candidatura. Victor Ponta a fost primul candidat care și-a depus lista de semnături la Biroul Electoral Central, aducând aproximativ două milioane de semnături – 1.195.400. Liviu Dragnea afirma în cadrul unui miting electoral că Ponta are nevoie de cinci milioane de voturi pentru a ajunge președintele României.

 

Inchide