Victor Ponta: Kover Laszlo nu este un prieten și nu este binevenit în România

Redactor:
Crina Dunca
Victor Ponta: Kover Laszlo nu este un prieten și nu este binevenit în România
De aici poate începe un adevărat război diplomatic ...

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Satu Mare, că activitatea președintelui Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo, în România este monitorizată pentru a se vedea dacă încalcă vreo lege, adăugând că acesta „nu este un prieten și nu este binevenit în România”.

„Toată activitatea domnului Kover Laszlo a fost și este monitorizată de către noi tocmai pentru a se vedea dacă se încalcă și prevederile legale. Normele de bună vecinătate, de respect, au fost deja încălcate, domnul Kover Laszlo nu avea ce căuta în campanie electorală într-o altă țară a Uniunii Europene pentru a sprijini un partid extremist și pentru a provoca practic autoritățile române, pentru că activitatea domnului Kover Laszlo n-a fost așa întâmplătoare, ci a fost provocatoare la adresa României. Atitudinea Guvernului a fost extrem de fermă, dar, în același timp, nu am vrut să punem gaz peste focul pe care domnul Kover Laszlo conștient încearcă să-l aprindă în această zonă din Transilvania”, a spus, într-o conferință de presă la Satu Mare, premierul Victor Ponta, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Primul-ministru a adăugat că instituțiile sunt mobilizate pentru a nu-l lăsa pe președintele Parlamentului ungar să-și atingă scopurile.

„Este foarte clar că domnul Kover Laszlo nu este un prieten și nu este binevenit în România, este foarte clar că atitudinile sale provocatoare nu sunt întâmplătoare și nu cred că este un gest singular, cred mai degrabă că este o adevărată strategie prin care minoritatea maghiară din România să fie radicalizată împotriva instituțiilor statului român și este foarte clar că suntem toți foarte mobilizați pentru a nu-l lăsa pe domnul Kover Laszlo și pe prietenii domniei sale, care stau la Budapesta și se fac că nu știu ce face în România, să-și atingă scopurile”, a afirmat Ponta.

Premierul consideră că un conflict interetnic nu ar avea avantaje pentru nimeni, nefăcând altceva decât să ducă la „o reîntoarcere în timp”.

„Atitudinea noastră trebuie să fie fermă, dar în același timp foarte inteligentă, pentru că mă aflu într-un județ în care trăiesc împreună românii și maghiarii și pentru că orice conflict nu ar fi în avantajul nimănui și în care singurul drum adevărat este drumul unei dezvoltări comune pentru cele două comunități și, până la urmă, și România și Ungaria, iar personaje precum domnul Kover Laszlo vor să ne ducă înapoi în timp, în anii 1990 fie chiar mai înainte decât atât. Trebuie să fim atenți, să nu răspundem cu ar ar dori d-l Kover Laszlo de la noi”, a conchis primul-ministru.

Președintele Parlamentului ungar, Kover Laszlo, a ajuns, marți după-amiază, la Târgu Mureș, urmând să facă o vizită neoficială de câteva zile în Transilvania, în care se va implica în acțiuni electorale ale Partidului Civic Maghiar. El a ajuns în România deși președinții celor două Camere ale Parlamentului de la București, Vasile Blaga și Roberta Anastase, îi ceruseră să își amâne vizita după alegerile locale.

Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
FOTO. Alina Eremia, imagini fără perdea în costum de baie! Cum s-a pozat pe o...
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Horoscopul de MÂINE aduce vești bune! Se întoarce roata
Mama lui Gigi Becali s-a infectat cu coronavirus! Ce a făcut patronul lui FCSB, după...
Ultimul sondaj înainte de alegeri! Cum stau Nicușor Dan și Gabriela Firea. Asta e diferența!
Ţară care anunţă oficial că se confruntă cu al treilea val al pandemiei de coronavirus:...
Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Supriză de PROPORȚII după ce a fost reconstruită fața unui CĂLUGĂR medieval. „Seamănă mult prea...
EXCLUSIV: Ce i se întâmplă acum primarului PNL, după ce și-a filmat fiica dezbrăcată, în...
Divorțul anului în showbiz! După 3 ani au pus punct
Ce simtome are bruceloza, noua epidemie izbucnită în China. Bacteria a scăpat dintr-un laborator
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide