Victor Ponta: Mă aștept la o prezență la vot redusă. Avem o campanie viciată de o înţelegere între PSD şi PNL

Redactor:
Daniel Matei
Victor Ponta: Mă aștept la o prezență la vot redusă. Avem o campanie viciată de o înţelegere între PSD şi PNL
Victor Ponta: Mă aștept la o prezență la vot redusă. Avem o campanie viciată de o înţelegere între PSD şi PNL. Fotografie cu caracter ilustrativ. Sursa: MEDIAFAX FOTO

Președintele Pro România, Victor Ponta, a declarat vineri că se așteaptă la un grad ridicat de absenteism la alegerile locale din 27 septembrie, ca urmare a pandemiei.

Ponta a mai spus că această rată crescută a absenteismului va duce la o lipsă de legitimitate a viitorilor aleși locali, informează Agerpres.

Declarațiile liderului Pro România au fost făcute la Tulcea, în cadrul unei conferințe de presă.

Ponta a acuzat și o înțelegere între PSD și PNL în legătură cu alegerile într-un singur tur, înțelegere despre care spune că a viciat campania electorală.

„La alegeri probabil că mulţi vor lipsi de teamă, ceea ce e o mare problemă de legitimitate. Dacă primarul municipiului Tulcea se alege până la urmă de 10-15% din locuitori, este foarte greu să spui că ai un mandat legitim. Oricum, este o campanie viciată de înţelegerea dintre PSD şi PNL de a fi alegeri într-un singur tur. Ştiţi foarte bine că într-un tur este foarte greu să baţi un primar sau un preşedinte în funcţie”, a declarat liderul Pro România.

Ponta: Datele referitoare la numărul de cazuri de COVID-19 nu sunt cele reale

Fostul premier a mai spus că, în opinia sa, datele făcute publice de către autorități cu privire la numărul de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 nu sunt cele reale, atât timp cât nu se fac mai multe teste.

„În acest moment, este o uriaşă minciună instituţionalizată legată de pandemie, pentru că domnul Orban, şi Guvernul, şi PNL au decis să facă pe 27 alegeri. Nu fac teste, nu decontează testele la privat şi spun că nu e mare lucru. O săptămână sau două au fost 1.200 de cazuri, iar acum ne-am obişnuit cu 1.700. Cu siguranţă, sunt mult mai multe cazuri şi cu siguranţă faptul că nu se testează şi că nu se doreşte din punct de vedere politic adevărul ne afectează. Dacă în România s-ar face teste pe cap de locuitor câte se fac în alte state europene, păstrând proporţiile, cu siguranţă cifrele ar fi altele şi cu siguranţă povestea domului Iohannis, cum că participarea la vot este ca mersul la supermarket, s-ar dovedi falsă. În primul rând, domnul Iohannis nu merge niciodată la supermarket şi în al doilea rând că la supermarket mergi de foame, de nevoie, să cumperi ceva”, a mai spus Ponta.

El şi-a exprimat încrederea că reprezentanţii organizaţiei judeţene a Pro România vor obţine locuri atât în Consiliul Judeţean, cât şi în consiliile locale şi a apreciat faptul că partidul are candidaţi în 50 din cele 51 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Tulcea.

Victor Ponta: Dacă aș fi fost prim-ministru nu aș fi organizat alegeri acum

Ponta a mai spus că dacă ar fi fost premier în acest moment, nu ar fi fost de acord cu organizarea alegerilor locale, dată fiind situația provocată de pandemie, dar i-a îndemnat pe cetățeni să meargă, totuși, la urne.

„Sper ca oamenii să-şi facă curaj şi să vină la vot, iar când vin la vot să nu uite cel mai important lucru: un guvern are obligaţia să-şi protejeze poporul. Domnul Orban şi cei de la PNL au ales interesul lor politic. Dacă aş fi fost prim-ministru nu aş fi făcut alegerile acum. Aş fi spus să începem şcolile şi să vedem ce se întâmplă, hai să înceapă instituţiile publice, să vină oamenii din vacanţe, să stăm înăuntru, că s-au deschis restaurantele, hai să vedem cum facem cu paturile la ATI, cu medicamentele şi cu doctorii, iar când ne lămurim că stăpânim situaţia, atunci facem şi alegeri. (…) Mesajul meu pentru alegători este să vină la vot şi să-i sancţioneze pe cei care în acest moment i-au lăsat baltă, ba chiar au acţionat împotriva interesului lor”, a mai spus Victor Ponta.

La conferinţa de presă a participat şi Laurenţiu Mocanu, candidatul Pro România la preşedinţia Consiliului Judeţean Tulcea.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
FOTO. Alexandra Stan, cele mai fierbinți ipostaze în care a apărut vreodată Cântăreața a lăsat...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Marea Britanie vrea să reducă perioada de carantină la 10 sau chiar 7 zile. România...
Avertismentul Greenpeace: Apa contaminată de la Fukushima ar putea schimba ADN-ul uman
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
Cu ea ar accepta să fie înșelată! Andra ar închide ochii dacă Măruță ar înșela-o...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Ceaușescu, întâlnire secretă cu Arsenie Boca. Ce i-a zis părintele l-a bântuit pe dictator până...
ȘOC! Ce a găsit o femeie din Argeș într-o parcare. Poliția i-a BĂTUT la ușă...
Sfântul Dumitru 2020: Sărbătoare mare astăzi în calendarul ortodox! Ce trebuie să faci?
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
De la 7 kilograme de nucă şi o cergă, la cel mai mare procesator cu...
Inchide