Victor Ponta rămâne în Turcia la „LINIȘTE ȘI ODIHNĂ”. Scrisoarea pe care i-a trimis-o lui Iohannis: cine va fi premier pentru „maxim 28 de zile”

Victor Ponta rămâne în Turcia la „LINIȘTE ȘI ODIHNĂ. Scrisoarea pe care i-a trimis-o lui Iohannis: cine va fi premier pentru „maxim 28 de zile
Publicat: 21/06/2015, 16:04
Actualizat: 04/08/2015, 11:03

Externarea a fost decisă în urma unei noi consultații efectuate, duminică dimineața, de către medicii turci, care i-au recomandat însă și consultații periodice, au arătat sursele citate.

„Azi medicii au decis ca pot fi externat / urmează ca în urmatoarele 7 zile să parcurg zilnic procedurile pentru control, schimbare pansamente și supraveghere. Ulterior acestor proceduri va trebui ca două săptamâni să fac fizioterapie și tratamente de recuperare înainte de a avea permisiunea medicilor de a merge fără sprijinul unor mijloce medicale permanente/ în maxim 28 zile îmi pot relua activitatea normală urmând sa continui recuperarea timp de 6 luni. Mâine dimineață voi trimite Președintelui României solicitarea ca , în baza art 107 din Constitutuție , să-l desemneze pe Vicepremierul Gabriel Oprea să exercite toate atributele funcției de Prim Ministru ( inclusiv conducerea ședințelor de Guvern) în această perioadă”, scrie Ponta pe Facebook.

Anterior operației, Ponta estima că va reveni în țară cel târziu vineri, el mandatându-l pe vicepremierul Gabriel Oprea să asigure conducerea Guvernului doar până în 19 iunie inclusiv. Vineri însă, premierul a fost evaluat de medicii turci, iar aceștia au decis că nu este oportună externarea sa în cursul acestei zile și i-au recomandat să rămână spitalizat până duminică.

Potrivit articolului 107 din Constituție, un premier interimar poate fi desemnat pentru maximum 45 de zile. Decizia în privința numelui îi aparține președintelui, desemnarea trebuind să fie făcută dintre membrii guvernului.

Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, care l-a vizitat recent pe premierul Victor Ponta la spital și păstrează legătura cu acesta, declara, joi, agenției MEDIAFAX că șeful Guvernului va fi consultat vineri de o echipă medicală care va decide dacă poate părăsi spitalul sau trebuie să mai rămână sub observație, în funcție de aceasta mandatul lui Gabriel Oprea la conducerea Guvernului urmând să fie sau nu prelungit.

Premierul Ponta este internat la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, unde a fost operat luni la genunchiul stâng.

El a plecat spre Turcia împreună cu premierul turc Recep Erdogan, în urmă cu o săptămână, din Baku (Azerbaidjan), după ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene.

Marți, Ponta a postat un mesaj pe Facebook în care spunea că operația a fost mult mai complicată decât se anticipa și că este convins că, până în luna decembrie, va putea face sport din nou, susținând că are totală încredere în medicii români, dar în țară era imposibil să aibă liniște și odihnă

Medicul Ion Codorean, care l-a însoțit pe Victor Ponta în Turcia, la operație, a relatat pentru Gândul cum a decurs intervenția, spunând că premierul nu va avea voie să calce și să se sprijine pe picior minimum trei săptămâni și că i-a recomandat ca în acest interval să nu meargă la guvern.

Ion Bogdan Codorean este specialist în traumatologie sportivă la Spitalul Militar Central din București, fiind cel care l-a consultat pe premier și i-a stabilit diagnosticul: ruptură veche de ligament încrucișat anterior, ceea ce a determinat o ruptură de menisc intern și leziuni foarte mari de cartilaj.

În privința tratamentului post-operator, medicul spunea că recuperarea contează foarte mult pentru ca rezultatul să fie foarte bun, precizând că după o astfel de intervenție pacientul nu are voie să calce și să se sprijine pe picior timp de cel puțin trei săptămâni.

Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, cel mai mare centru medical privat din Turcia, este cel la care s-a operat și președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, în noiembrie 2011 și în februarie 2012.

Presa din Turcia a scris în mai multe rânduri despre strânsele legături dintre președintele Turciei, Recep Erdogan, și spitalul din Istanbul. Potrivit jurnaliștilor turci, soția șefului de stat este acționar majoritar și coordonează activitatea spitalului.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Din ce face bani presupusul iubit al Simonei Halep? Are 57 de ani şi o...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un bărbat dispărut fără urmă în 1998 a fost găsit sechestrat în grajdul vecinului său
Se iubește cu Simona Halep!? 'Regele mezelurilor' din România rupe tăcerea, după ce s-a detonat...
DUREROS! Semnele cu care a rămas Oana Lis după CANCERUL DE PIELE
Reparaţiile auto, mai scumpe şi cu 20%. La o lucrare de 15.000 de lei, 5.500-6.000...
El este bărbatul ucis cu sânge rece în Crângași! Cei doi ucigași l-au snopit în...
Jennifer Lopez și Ben Affleck în pragul divorțului? Actorul s-ar fi mutat deja din vila...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Cât costă cel mai ieftin Duster 2024? Mai e SUV-ul MULT-IUBIT de români?
Volkswagen renunţă la planul de a trece la maşini complet electrice. Gigantul german este surprins...
Descoperire IMPORTANTĂ făcută de astronomii din ROMÂNIA! Este de valoare mondială
Avertisment pentru toți românii cu BULETIN. Ajungi DATOR cu mii de lei
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu...
"M-am trezit chemată la criminalistică, înțelegeți ce spun?". Claudia Pătrășcanu reacționează după ce fosta ei...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
(P) 8 Sfaturi pentru achiziţionarea primului tău apartament
×