Videanu, după discuția cu FMI, CE, BM: Am agreat ca la fiecare misiune de evaluare să avem o întâlnire

Videanu, după discuția cu FMI, CE, BM: Am agreat ca la fiecare misiune de evaluare să avem o întâlnire
Publicat: 13/08/2012, 13:35
Actualizat: 13/08/2012, 17:20

Președintele interimar al PDL București, Adriean Videanu, a declarat, luni, după întâlnirea reprezentanților partidului cu delegația FMI, CE și BM, că a fost agreat ca la fiecare misiune de evaluare să aibă loc și întrevederi cu democrat-liberalii.

Videanu a menționat totodată, într-o conferință de presă, că PDL va pune la dispoziția instituțiilor internaționale, în luna septembrie, „datele relevante” ale programului de guvernare pe care democrat-liberalii îl vor elabora.

„Reprezentanții PDL s-au văzut cu reprezentanții FMI, CE și BM și ceea ce am relevat este faptul că PDL este un partener credibil pentru FMI, CE și BM, indiferent dacă este la putere sau în opoziție. Cu alte cuvinte, PDL nu-și schimbă opiniile funcție de cum este la putere sau în opoziție. Suntem cei care am clădit acest acord, care s-a dovedit a fi extrem de eficient într-o perioadă de criză pentru România”, a spus el.

Potrivit lui Videanu, în urma discuției s-a relevat că „în România, din păcate, se face prea multă politică și prea puțină guvernare”.

„Din păcate, credibilitatea și predictibilitatea, elemente fundamentale pentru o reluare sănătoasă a creșterii economice, după trei luni de guvernare Ponta, sunt poate la minimul pe care România l-a înregistrat în ultimii 5-6 ani. Credibilitatea se construiește cărămidă cu cărămidă și ea poate fi distrusă într-o noapte printr-un demers politic”, a adăugat liderul democrat-liberal.

Adriean Videanu a opinat totodată că fondurile europene și creșterea consumului intern sunt în momentul de față „blocate”, ceea ce face ca prognoza de creștere, chiar revizuită la 1,2%, din punctul de vedere al PDL să fie „optimistă”. El a arătat că, potrivit evaluărilor PDL, „în condițiile actuale, creșterea economică va fi în jur de 0,7-0,8%”.

De asemenea, conform lui Videanu, la întâlnire s-a relevat faptul că este nevoie de mai multă stabilitate în legislație, motiv pentru care Codul muncii și Codul social trebuie continuate.

Adriean Videanu a mai spus că PDL va pune la dispoziția tehnicienilor FMI, CE, BM evaluările democrat-liberalilor care vizează un pachet de două măsuri referitoare la creșterea salariului minim corelat cu reducerea contribuțiilor sociale, ca un element de deblocare a economiei.

„Am agreat ca la fiecare misiune de evaluare să avem o întâlnire cu reprezentanții FMI, CE, BM, astfel încât împreună să facem o evaluare a ceea ce se întâmplă în societatea românească, din punctul de vedere al unui partid de opoziție. Totodată, undeva în septembrie vom pune la dispoziția FMI, CE și BM datele relevante ale programului de guvernare pe care PDL îl va elabora și cu care va ieși în campania electorală din această toamnă, ca o măsură preventivă și pentru Fond, Comisie și Bancă, în ideea de a ști efectiv la ce se așteaptă dacă guvernarea se schimbă”, a menționat el.

La rândul său, președintele PDL, Vasile Blaga a declarat, înaintea ședinței Biroului Permanent Național, că în cadrul discuției cu delegația FMI, BM și CE, democrat-liberalii au transmis o serie de principii pentru dezvoltarea durabilă a României.

Președintele PDL a declarat că a prezentat punctul de vedere al formațiunii față de continuarea colaborării cu FMI, Banca Mondială și Comisia Europeană.

„Suntem cei care am depus eforturi foarte mari pentru normalizarea acestui dialog și le-am explicat și dânșii au putut constata că noi nu ne schimbăm poziția atunci când suntem în opoziție față de atunci când am fost la putere”, a arătat Blaga.

Vasile Blaga a mai afirmat că a înmânat delegației FMI o serie de principii pe care PDL le consideră utile și necesare, pe termen scurt, mediu și lung, pentru o dezvoltare durabilă a României.

Președintele PDL a precizat că următoarea întâlnire cu delegația FMI va avea loc în septembrie, când democrat-liberalii vor prezenta proiectul programului de guvernare al formațiunii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Informația momentului despre ION ILIESCU. Anunțul făcut chiar de avocatul său
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
”Nu îmi ieșeau bine analizele, eram pe perfuzii” Problemele de sănătate cu care s-a confruntat...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Frații Lumière și Revoluția Cinematografică