Videanu: În 2002, prin amenințări, Ponta l-a determinat pe procurorul Cristian Panait să se sinucidă

Redactor:
Alina Novaceanu
Videanu: În 2002, prin amenințări, Ponta l-a determinat pe procurorul Cristian Panait să se sinucidă
Coordonatorul campaniei ARD, Adriean Videanu, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că Victor Ponta este "o rușine pentru toți procurorii din țară", "un om necinstit" care și-a șantajat în 2002 un coleg, pe procurorul Cristian Panait, determinându-l prin amenințări să se sinucidă.

Coordonatorul campaniei ARD, Adriean Videanu, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că Victor Ponta este „o rușine pentru toți procurorii din țară”, „un om necinstit” care și-a șantajat în 2002 un coleg, pe procurorul Cristian Panait, determinându-l prin amenințări să se sinucidă.

„Domnul Ponta este o rușine pentru toți procurorii din această țară, pentru că este un om necinstit, un om care și-a șantajat un coleg al lui, și vă aduc aminte de procurorul Panait. În anul 2002, când Ponta avea calitatea de șef al Corpului de Control al Guvernului, s-a implicat în acțiunea pe care o desfășura procurorul Panait și, prin amenințări, l-a determinat pe acesta să se sinucidă. Poate istoria viitoare va readuce în atenție acest caz destul de suspect”, a afirmat Videanu.

Întrebat în legătură cu dovezile pe care le are, Videanu a spus: „Dovezile sunt în presa vremii. Citeam în ultimul timp pe internet. Aceste lucruri sunt absolut suspecte și eu cred că ar trebui analizat mai atent ceea ce s-a întâmplat cu acest tânăr procuror în anul 2002. Am convingerea că Ponta are conștiința încărcată”.

El a adăugat că Victor Ponta este „un om fără onoare, care minte tot timpul și un om care are conștiința încărcată prin demersurile făcute asupra unui coleg al său”.

Videanu a spus că Ponta nu are calitatea morală să vorbească în numele procurorilor, deoarece procurorii sunt avocați ai statului, oameni care apără adevărul în această țară, iar „Ponta, în calitate de supermincinos național, nu ar putea să întrunească aceste calități”.

În 10 aprilie 2002, procurorul Cristian Panait, care avea vîrsta de 29 de ani, s-a aruncat de la etajul doi al imobilului în care locuia. În 11 aprilie 2002, procurorul Panait a murit la Spitalul de Urgență Floreasca, unde a fost internat după ce s-a aruncat de la etaj. A doua zi, Parchetul instanței supreme avansa ipoteza sinuciderii procurorului Panait, precizând că „decesul a survenit din cauza leziunilor grave suferite prin cădere de la înălțime, pe fondul unui episod suicidar”.

El lucrase în magistratură patru ani și zece luni.

Procurorul Cristian Panait a fost anchetatorul care a organizat percheziționarea domiciliului procurorului orădean Alexandru Lele – deferit justiției pentru corupție – în după-amiaza zilei de 27 martie 2002. Acțiunea nu a mai avut loc deoarece Lele convocase la el acasă un grup de prieteni de la o televiziune locală, care au filmat descinderea anchetatorilor conduși de Panait.

Procurorul le-a cerut ziariștilor să părăsească locuința, spunând că prezența lor nu se justifică, potrivit prevederilor legale, dar orădeanul Alexandru Lele a insistat ca ei să rămână. Înregistrarea discuțiilor, difuzată în aceeași seară de postul local de televiziune, a arătat cum Cristian Panait a devenit irascibil și l-a acuzat pe Lele că obstrucționează o anchetă oficială și chiar de ultraj la adresa polițiștilor prezenți, deoarece procurorul orădean încuiase ușa și îi invita repetat să continue percheziția.

În final, Panait a decis că percheziția nu se poate desfășura și a părăsit locuința, împreună cu ofițerii IGP. A doua zi, echipa de la București – condusă de procurorul Ovidius Păun – a părăsit Oradea, audierile lui Lele continuând la București. După mai mulți ani, DNA și Parchetul instanței supreme l-au scos de sub urmărire penală pe procurorul bihorean Alexandru Lele.

 

Tragedie uriașă în showbiz! Vedeta a fost găsită moartă în casă! S-a sinucis
FOTO. Loredana Groza, dezbrăcată total în aşternuturi! Şi-a lăsat sânii la vedere şi fanii au...
Dana Budeanu, spectacol total dupa infrangerea Gabrielei Firea: SARACILOR! Continuarea e halucinanta
Live video Dinamo – UTA Arad Scor. Sigurul site care transmite live meciul
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
EXCLUSIV. Bărbatul celebru de pe lista neagră a SPP-ului. Ce se întâmplă cu el la...
Rezultate parţiale BEC de la ALEGERI LOCALE 2020 | Primăria Sectorului 1 se joacă la...
Secția de votare cu prezență de 0% la urne
Tragedie uriașă în showbiz! Vedeta a fost găsită moartă în casă! S-a sinucis
Dana Budeanu, spectacol total dupa infrangerea Gabrielei Firea: SARACILOR! Continuarea e halucinanta
În timpul unei SCUFUNDĂRI, o tânără a făcut o descoperire ȘOCANTĂ pe fundul mării. „Cum...
Pandele a rupt tăcerea! Calvarul prin care a trecut soția lui în ultimele luni. Nimeni...
Live video Hermannstadt – Botoșani Live SCORE. Gol spectaculos
Ultima oră: Nicușor Dan, procente în scădere. Mai are vreo șansă Firea?
Un bărbat a decis să mănânce numai cartofi timp de un an. Ce s-a întâmplat...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Povestea „ultimului dictator din Europa”. Şi cine sunt „minigarhii” care îl ajută să facă miliarde...
Inchide