VIDEO | Alina Gorghiu, critici la adresa partenerilor de guvernare: „Din păcate, l-am tot auzit pe domnul ministru al Muncii mărind de zece, de 20 de ori pensiile și salariile din gură”

Publicat: 01/09/2022, 14:04

Senatorul liberal Alina Gorghiu, care deține interimar președinția Senatului, a criticat atitudinea unor membri ai coaliției de guvernare, joi, în deschiderea lucrărilor celei de-a doua sesiuni ordinare a camerei superioare a Parlamentului din acest an.

Alina Gorghiu, vicepreședinte PNL, a declarat, în prima zi a noii sesiuni parlamentare, că toți miniștri trebuie să îl informeze pe premier cu privire la propunerile pe care le are în vedere, dându-l exemplu pe ministrul PSD al Muncii, Marius Budăi, care mărește salariile „din gură”.

„Din păcate, l-am tot auzit pe domnul ministru al Muncii mărind de zece, de 20 de ori pensiiile și salariile din gură, dar nevorbind despre reforme pe care ministerul trebuie să le dacă”, a declarat Alina Gorghiu, precizând că „suntem cât se poate de hotărâți să mergem mai departe în ciuda faptului că anumiți colegi din coaliția de guvernare vor din când în când să puncteze electoral și nu să discute în interiorul coaliției”, a afirmat liderul interimar al Senatului.

Alina Gorghiu este de părere că cea mai mai sănătoasă, corectă, loială și constructivă atitudine pentru coaliție este ca absolut orice propunere pe care un ministru o are să nu se facă în spațiul public înainte de a fi informat premierul.

„Este lucrul pe care și premierul Nicolae Ciucă l-a spus ieri și sunt convisă că, indiferent de ton – că e mai apăsat, mai dulce, mai cald, mai ferm – domnul Budăi și ceilalți colegi, indiferent de culoarea politică, au înțeles: Guvernul acela nu e al PSD, al PNL, al UDMR, nici al unui partid, ci al României, și avem obligația să avem mesaje responsabile, pe care Guvernul și se asumă, nu un ministru, și mă aștept la discuții mai coordonate pe viitor atunci când ies în spațiul public”, a spus Alina Gorgiu, care pune accent că „disciplina trebuie să existe”.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că propunerea PSD de majorare a pensiilor și salariilor, începând cu ianuarie 2023, anunțată de ministrul Muncii, Marius Budăi, nu a fost discutată în coaliția de guvernare.

Social-democrații propun creșterea salariului minim pe economie la 3.000 de lei, majorarea pensiei minime la 1.100 de lei și creșterea punctului de pensie de la 1.586 lei la 1.745 de lei, a anunțat ministrul Muncii, Marius Budăi.

„Nu o să vedeţi Partidul Naţional Liberal povestind de măriri de o sută de ori mai mari la pensii”

„Cred că domnul Budăi are obligaţia să se concentreze pe reformele pe care le are de livrat către public. Şi nu e o glumă. Vom fi într-o mare problemă dacă Ministerul Muncii nu vine cu reforma pe salarizare şi reforma pe pensii. Repet: nu le-am văzut. Dânsul nu a vorbit despre ele, a vorbit exclusiv despre triplări, măriri de cinci, şase, zece, douăzeci de ori de pensii şi salarii, promisiuni nerealizabile, nesustenabile în acest moment. Poate să vorbească despre obligațiile pe care le are ministerul, mai departe vor vedea dânșii în coaliție ce concluzii vor trage”, a afirmat Alina Gorghiu, la Senat.

Vicepreședintele PNL a subliniat că se vor face majorările pe care bugetul le permite.

„Se vor face majorările aşa cum prevede legea şi se vor face majorări întotdeauna care sunt sustenabile pe care bugetul le va permite. Niciodată nu o să vedeţi Partidul Naţional Liberal povestind de măriri de o sută de ori mai mari la pensii şi salarii câtă vreme alocările bugetare pentru aşa ceva nu există. Însă domnul Budăi poate să vorbească cu domnul ministru Câciu referitor la acest subiect, să vadă ce disponibilitate există şi, dacă există, cu toţii ne dorim să îmbunătăţim calitatea vieţii oamenilor”, a spus Alina Gorghiu.

„Să fie mai puţin dorinţe şi mai mult fapte concrete şi lucruri care să nu nască aşteptări pe care să nu le poată bifa această coaliţie”, a spus Alina Gorghiu cu privire la mesajele care sunt trasnmise public.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cât de sănătos este, de fapt, pateul vegetal! Ce aditivi conține și cât de periculos...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Scandal uriaș în showbizul românesc. Protagoniști, Smiley, Damian Drăghici și Dinu Maxer
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
O turistă a murit în timp ce își făcea un selfie lângă lacul din craterul...