VIDEO | Ciolacu, despre consumatorul vulnerabil: INS spune că 33% din români trăiesc la limita sărăciei. Aceștia vor fi primii debranșați de la electricitate

Publicat: 26/08/2021, 01:22
Actualizat: 26/08/2021, 08:49

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri seară, la România TV, că Guvernul a amânat legea care urmă să protejeze consumatorul vulnerabil, pentru data de 1 ianuarie 2022, iar persoanele care se vor află în incapacitate de plata din această toamnă, potrivit datelor de le INS care arată că peste 30% dintre români trăiesc la limita sărăciei, vor fi primii debranșați de la curentul electric, în lipsa unei legi care să îi protejeze. 

„În primul rând nu-i cred când vorbesc de consumatorul vulnerabil. Au avut sesiune extraordinară la Camera Deputaților, nu pentru consumatorul vulnerabil, ar fi trebuit legea să o avem în vigoare pe 1 septembrie, pentru că există o lege trimisă în parlament. Au făcut ca să îi prelungească mandatul doamnei de la TVR, cea cu vrăjitoarele de la Craiova, unde instanța a spus că a fost numită ilegal și au dat acum o ordonanță tot ilegală. Astea sunt prioritățile domnului Cîțu și domnului Orban. Normal ar fi fost să solicite o sesiune extraordinară a parlamentului pentru consumatorul vulnerabil, am și solicitat noi PSD-ul acest lucru.”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD solicită Executivului implementarea de urgență a legii consumatorului vulnerabil de la 1 septembrie și a anunțat că social-democrații au pregătit mai multe amendamente și o lege nouă care ar urmă să îi protejeze pe consumatorii vulnerabili de o posibilă sistare a utilităților de baza.

„Avem și amendamente pregătite pentru lege, o să le prezint la sfârșitul săptămânii colegilor mei din grupurile parlamentare și avem și o altă lege. Dar a ieșit domnul Cîțu între timp și a spus că va discuta această problema la 1 ianuarie 2022 cu consumatorul vulnerabil . Îl anunț că INS-ul care e în subordinea domnului Cîțu, tocmai ne-a spus că o treime din români trăiesc la pragul sărăciei. Aceia fiind primii debranșați, neexistând o lege a consumatorului vulnerabil”, a afirmat șeful PSD.

Președintele social-democraților a explicat că facturile la energie electrică au fost majorate și cu 65,2% față de lunile trecute, precizând că cuantumul total al facturilor generat de scumpirile excesive și de inflație vor însuma valoarea unui salariu minim pe economie într-un an.

„Luna trecută a fost 0,348 lei Kw/h, am primit facturile de curent electric ale oamenilor și avem 0,575 lei Kw/h. Deci de la o factură de 267 de lei cu tva se va plăti o factură de 441 de lei cu tva, luna viitoare la energie electrică. O scumpire de 65,2% și este prima scumpire, dacă adunăm, este o scumpire la o familie de 2100 de lei pe an. Mai avem și din inflație o scumpire de 285 de lei pe luna. Vom pierde numai din scumpirea energiei electrice un salariu minim pe economie.

Din mult hulitul PSD care va dădea al 13-lea salariu, va anunț că actualul Guvern o să va dea 11 salarii doar din scumpiri și din inflație”, a precizat Ciolacu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce s-a întâmplat cu relația dintre Nikki Exotika, femeia trans din America, și Igor din...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Ungurii umilesc România. Pregătesc marea lovitură: Putem scrie istorie
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Cristina Cioran victorie în fața lui Alex Drobrescu. Ce a decis instanța
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Substanțele toxice din microplastice pot fi absorbite prin piele, arată un studiu