VIDEO Ciolacu, despre creșterea pensiilor din ianuarie 2023: „Pensiile se vor mări. Este inuman să vorbim de o decizie de a avea sub 10%”

Publicat: 12/09/2022, 23:49
Actualizat: 12/09/2022, 23:49

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, la România TV, că din 1 ianuarie pensiile se vor majora așa cu a discutat și cu premierul Nicolae Ciucă, însă nu a putut preciza exact cu cât. De asemenea, el spune că este „inuman” ca majorarea pensiilor să nu fie de cel puțin 10%.

”Nu ştiu ce deranj a fost că am venit cu anumite soluţii la început de sesiune parlamentară, cu o viziune pe anul viitor, pe urmă să urmeze să fie discutate şi normal, să fie sustenabil. Am zis: dom-le haideţi să venim din noiembrie – ar fi o premieră în cei 30 de ani de la Revoluţie să venim cu legea bugetului în noiembrie, să avem timp să o dezbatem, cea mai importantă lege care este votată în Parlament”, a declarat Marcel Ciolacu.

Șeful social-democraților spune că în urma previziunilor legate de creșterea economică, pensiile se vor putea majora din ianuarie 2023 cu cel puțin 10%.

Pensiile se vor majora din 2023

„Din punctul meu de vedere şi al colegilor mei, celor care am făcut impactul bugetar, repet, am părerea că va fi o creştere economică mai mare, ne încadrăm, este inuman să vorbim de o decizie de a avea sub 10% o mărire a pensiilor”, a declarat Marcel Ciolacu

Noi vorbim acum de două lucruri distincte: de o mărire şi de o respectare a legii, că trebuie să respecţi legile în România. Când măreşti, măreşti la fel şi cel care are 1.500 de lei şi cel care are 20.000 de lei. Trebuie să creezi o echitate socială. În acel moment, intervii pe categorii, exact cum am făcut în Sprijin pentru România şi în primul pachet social când am intrat la guvernare. E normal să ai abordări diferite”, a afirmat Ciolacu.

Liderul PSD dă asigurări că pensiile se vor majora de la 1 ianuarie și are promisiunea premierului că acest lucru se va întâmpla.

„Trebuie să venim cu un pachet întreg şi acest pachet eu vreau să-l discutăm în coaliţie, cu perspectiva de la 1 ianuarie. Pensiile se vor mări, e o decizie luată deja şi de către mine şi de către primul ministru, se vor mări”, a susţinut liderul social-democrat”, a spus el.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase