VIDEO | Florin Barbu, după discuțiile cu fermierii: Am toate revendicările realizate / Bugetul ministerului are surse de finanțare pentru solicitări

Publicat: 16/01/2024, 15:12
Actualizat: 16/01/2024, 15:12

Ministrul Agriculturii Florin Barbu continuă seria întâlnirilor cu asociațiile din diverse sectoare. Marți dimineață,  conform calendarului de discuții stabilit, Barbu a avut discuții cu fermierii din sectorul zootehnic, vaca de lapte și cea de carne. În cursul după-amiezii, vor intra la negocieri cei care reprezintă sectorul de porc și pasăre și procesatorii din industria alimentară.

Ministrul le-a prezentat bugetul pe anul 2024 al Ministerului Agriculturii a discutat cu asociațiile „toate problemele și modificările legislative pe care trebuie să le facem”. Și a decis ca, în cadrul Ministerului Agriculturii, să fie pus la dispoziție un birou, pentru că „de acum înainte toate deciziile se vor lua de către mediul asociativ”, a declarat Florin Barbu, într-o conferință de presă.

Se va constitui, astfel, un grup tehnic cu Ministerul Agriculturii și cu direcțiile de resort din cadrul Ministerului Agriculturii.

S-a stabilit, în cadrul întâlnirii, ca fermierii să beneficieze de un sprijin de 100 de euro pe cap de animal la vaca de carne și creșterea subvenției pentru porumbul siloz, cu 160 de euro.

În perioada următoare, pe vaca de carne, așa cum și anul trecut am avut un sprijin pe cadrul Ucraina de 100 euro pe cap de animal, și la vaca de carne, anul acesta, vor beneficia de un sprijin de 100 euro pe cadrul Ucraina pe cap de animal.

Tot în modificarea programului național strategic am identificat o sursă de finanțare atât pentru sectorul bovin de carne și lapte, pentru subvenționare a porumbului siloz, cu o subvenție directă de 360 euro pentru o încărcătură de trei animale pe hectar. Practic a crescut cu 160 de euro subvenția la porumbul siloz.

Ministrul Barbu și-a arătat susținerea pentru reprezentanții din sectorul bovin, care „au ales să nu meargă în stradă”, ci la negocieri și a promis că, din calitatea de parlamentar, va depune toate inițiativele legislative de care are nevoie acest sector.

Bineînțeles voi depune toate inițiativele legislative de care sectorul bovin din România are nevoie în momentul de față. Cred lucrurile au fost stabilite cu sectorul. 

Prezent la discuții, Ștefan Muscă, de la Sindicatul Fermierul Patrioți din România, și-a arătat nemulțumirea că, în prezent, 70% din produse lactate vin din afară. 

Domnul ministru a început o muncă foarte grea pentru aceste sectoare, pentru dacă domnul ministru nu găsește politici agricole de salvare, noi vom muri. Poate cineva a dorit așa, devenim o piață de desfacere, iar noi, prin intermediul domnului ministru, cred începând de astăzi ne vom opune și nu vom mai fi o piață de desfacere și vom găsi soluția de salvare a și a vacii de lapte, a spus Muscă. 

În acest moment, toate revendicările agricultorilor și fermierilor sunt rezolvate, a spus ministrul Florin Barbu. Și, mai mult decât atât, există surse de finanțate pentru toate angajamentele luate.

Am toate revendicările realizate. Bugetul Ministerului Agriculturii are surse de finanțare pentru toate revendicările pe care le-au cerut fermierii în stradă.

CITEȘTE ȘI:

🚨 UPDATE | Protestul fermierilor și transportatorilor, ziua 7. Negocieri la Transporturi și Agricultură / M. Ciolacu: 99% din solicitări au fost închise

EXCLUSIV | Cum ar „impulsiona” președintele PSD Alba Iulia PROTESTUL transportatorilor din Ardeal. “Este un drept garantat de Constituție”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Micii vegani, tot mai preferați de români. Câți mici din carne mănâncă în medie un...