VIDEO | Ludovic Orban: „M-am hotărât să candidez pentru că am capacitatea de a conduce în continuare PNL spre o evoluție pozitivă

Publicat: 27/08/2021, 22:19

Președintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat vineri, în cadrul prezentării Moțiunii „PNL – Forța Dreptei” în Comitetul Director Județean al PNL Vaslui. că decizia de a candida pentru șefia Partidului Național Liberal a luat-o foarte greu, deoarece simte că poartă o mare răspundere pentru partid și dorește să conducă destinele liberalilor spre o mai bună evoluție, dar și pentru a pregăti partidul pentru alegerile din 2024.

„M-am hotărât foarte greu să candidez pentru un nou mandat. Mi-am făcut un bilanț. Trebuie să vă spun că în contul personal nu am găsit mai nimic și în viața familială, și în ceea ce privește alte lucruri care țin de plăceri, obiceiuri”, a declarat Orban.

Liderul PNL susține că luase în calcul posibilă retragere din viața politică la cel mai înalt nivel, afirmând că ar fi mai bine să se gândească mai mult la el și viața privată.

„Sacrificiul meu pentru partid a fost total. Mi-am dedicat tot timpul, toată energia mea și mai ales în anul de guvernare în care am trecut prin niște încercări prin care nu ne-am fi imaginat niciodată că vom fi puși să dăm soluții la situații pe care nimeni nu le putea imagina. Am stat și m-am gândit, poate e timpul să mă gândesc mai mult la mine. Vine un moment în care îți pui întrebarea, oare are rost, are vreun sens, mai ales când te apropii de ultimii ani din viață și te mai gândești și la ține”, a spus Ludovic Orban.

Președintele liberalilor spune că a decis să candideze întrucât consideră că are capacitatea de a conduce în continuare PNL spre o evoluție pozitivă și spre o guvernare performantă. De asemenea, a ținut să le răspundă celor care afirmau că „ a terminat benzina” în politică, precizând că are încă o energie pe care nu o au alții mai tineri decât el, făcând referire voalat la premierul Florin Cîțu.

„Am luat această decizie pentru că toată viața mea matură mi-am dedicat-o PNL. Simt că port o răspundere foarte mare pentru PNL. M-am hotărât să candidez pentru că am capacitatea de a conduce în continuare PNL spre o evoluție pozitivă, spre o guvernare performantă și mai ales că am puterea de a pregăti PNL pentru un an crucial care va fi anul 2024, care va fi un an decisiv pentru evoluția ulterioară a României. De 30 de ani sunt implicat în viața politică, chiar dacă unii zic că nu mai am benzină eu vă zic că am o energie pe care unii de 30 sau 40 de ani nu o au”, a afirmat liderul PNL.

El afirmă că și-ar fi dorit să mai participe la campania electorală de la „firul ierbii”, așa cum o făcea în trecut când mergea pe străzi să lipească afișe electorale.

„Și am ceva în plus. Din cauza experienței și a faptului că am trecut prin toate etapele și acum că președinte de partid dacă nu m-am dus să lipesc afișul la 12 noaptea, să simt mirosul de aracet și mai ales să simt cum echipa pornește bătălia pentru câștigarea unor noi alegeri nu mă simt bine”, a spus Ludovic Orban.