VIDEO | Marcel Ciolacu, la semnarea contractului pentru Centura Buzău: Asistăm la un exercițiu de bune practici privind colaborarea dintre administrația centrală și cea locală

Publicat: 06/09/2022, 12:57
Actualizat: 06/09/2022, 14:57

Liderul Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu, ministru al Transporturilor și Infrastructurii, și Constantin Toma, primarul municipiului Buzău, au participat luni la evenimentul de semnare a Protocolului pentru Centura Buzău.

Liderii PSD au mers marți la Buzău, circumscripția în care a fost ales deputat Marcel Ciolacu, pentru a fi prezenți la semnarea protocolului pentru centura municipiului.

„Asistăm la un exercițiu de bune practici în ceea ce privește colaborarea dintre administrația centrală și administrația locală”, a spus președintele PSD, în cadrul conferinței de presă de la Primăria Buzău.

Marcel Ciolacu a lăudat, cu această ocazie, progresele făcute de ministrul Sorin Grindeanu pentru descentralizarea lucrărilor, dar și pentru recordul de contracte semnate de la preluarea mandatului la conducerea instituției – de 4,7 miliarde de euro, până la finalul lunii august.

„Nu am nicio reținere să vă spun că Sorin Grindeanu este primul ministru care nu a trâmbițat descentralizarea, este primul ministru care efectiv a mers în peste 40 de consilii județene și primării de municipii și reședință de județ și a descentralizat lucrările de la CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – n.r.) către administrațiile locale, unde sunt adevărații beneficiari, în cazul nostru fiind buzoieni”, a afirmat liderul PSD.

„România are șansa de a trece mult mai ușor peste aceste crize”

În acest context, președintele social democraților a apreciat că acest demers ar trebui replicat și la nivelul altor ministere, chiar și la Ministerul Dezvoltării – condus de Cseke Attila (UDMR), la Compania Națională de Investiții – unde lucrările sunt centralizate. „Ar trebui descentralizate, obiectivele majore rămânând în atribuțiile Ministerului Dezvoltării, cred că aceasta este calea de urmat”, a spus Marcel Ciolacu. „Este un interes direct și o responsabilitatea față de cetățenii care l-au votat direct pe domnul primar”, a explicat Marcel Ciolacu dorința de urgentare a termenelor de predare.

„E un proiect decisiv pentru buzoieni și pentru firmele buzoiene această dezvoltare a 26 de kilometri de centură care face legătura și între A7 și viitorul drum expres Buzău – Brăila și mai departe urmând pe podul de la Brăila continuându-se spre Autostrada A2 la Constanța – deja lucrurile au sens, au o logică, avem și un ministru și un primar care înțeleg fenomenul și vedeți că nu mai vorbim de planuri generice, ci lucruri foarte aplicate – va duce la dezvoltarea atât a municipiului, cât și a județului, va ușura traficul imens de mult și normal că sunt foarte mândru de acest lucru și această implicare”, a detaliat președintele PSD, admițând că a avut mai mult o implicare sentimentală între cei doi și că „înainte de a fi pesedist, sunt buzoian”.

„Este un lucru extraordinar pentru că, pentru ca o țară să intre în recesiune, sunt doi indicatori importanți, inflația și șomajul. În acest moment există inflație în România, există în toată Europa, dar în România nu există șomaj. Astfel de lucrări pornite, mai ales în zona de execuție, și pe termene scurte, pentru că cei ma grei ani vor fi următorii doi ani pentru întreaga Europă, ca și pentru România, România are șansa de a trece mult mai ușor peste aceste crize”, a conchis Marcel Ciolacu.

Conferință de presă integrală de la Buzău:

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Recipientele de la una dintre cele mai populare cafenele din lume vor fi mai mici...