VIDEO | „Nu se va închide niciun cabinet de medici de familie” / Marcel Ciolacu vrea echilibru în salarizarea din Sănătate/ Cine e noul șef la CNAS

Publicat: 15/01/2024, 23:22
Actualizat: 15/01/2024, 23:23

Marcel Ciolacu a declarat, luni seara, că nu se va închide niciun cabinet de medicină de familie, în contextul tensiunilor din sistem. Însă, își dorește o creștere a serviciilor medicale. 

Nu se va închide niciun cabinet de medic de familie. Cu adevărat, îmi doresc nu o descreştere, ci o creştere a serviciilor medicale, în echilibru. (…) Să stea liniştiţi medicii de familie, pentru că se vor negocia. Cu adevărat, îmi doresc mai multe servicii, îmi doresc ca românii să nu ajungă foarte repede la spital şi multe dintre probleme să se rezolve în zona medicilor de familie”, a declarat Marcel Ciolacu, într-un interviu la Antena 3.
Premierul își dorește un echilibru în salarizarea medicilor, pentru că sumele pe care le câştigă unii medici de familie sunt ”cam mari”. Echilibrul se va găsi în urma unor negocieri. De aceea, Ciolacu vrea să se așeze toți la masa discuțiilor.
Credeţi că este corect să existe un plafon de câştig al unui medic de familie? Am cerut toate statisticile. Există medici de familie care câştigă per capita, nu neapărat pe servicii medicale, peste suma de 10.000-15.000 de euro. Mi se par sume un pic cam mari. De aceea e o negociere, ne aşezăm la masă, găsim un echilibru. Trebuie să ordonăm această ţară, trebuie să scăpăm de excepţii. Nu pot să existe medici în oraşele mari, dezvoltate, care să câştige peste 15.000 de euro şi un medic în zona rurală, poate care are mai mulţi oameni în vârstă şi e mai multă muncă, mai multă deplasare, să câştige o sumă foarte mică. Trebuie să găsim un echilibru, trebui să fie o echitate socială”, a spus Marcel Ciolacu.
Medicii de ambulatoriu au ieșit, luni, în stradă pentru a-și striga nemulțumirile. Aceștia sunt revoltați de proiectul pus în dezbatere de Casa Națională de Sănătate, prin care bugetul lor va fi redus cu 30%, începând cu 1 februarie.

Șeful Guvernului a spus că își dorește „mai multe servicii, îmi doresc ca românii să nu ajungă foarte repede la spital și multe dintre probleme să se rezolve”.

Premierul a anunțat că a numit un nou șef la Casa Națională de Asigurări Sociale.

Este vorba despre Valeria Herdea, preşedinte al Asociaţiei Române pentru Educaţie Pediatrică în Medicina de Familie şi vicepreşedinte al Colegiului Medicilor din România. Decizia de numire a fost publicată, luni seara, în Monitorul Oficial, odată cu revocarea din funcție a fostului șef, Andrei Baciu.

Valeria Herdea are de 60 de ani, este medic de familie cu o experienţă vastă în pediatrie. Ea este preşedintele Asociaţiei Române pentru Educaţie Pediatrică în Medicina de Familie şi fondatoare acestei asociaţii, dar şi vicepreşedinte al Colegiului Medicilor din România.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO | Medicii de familie și cei din ambulatorii își strigă nemulțumirile: „Sistemul medical din România riscă să intre în colaps”

VIDEO | Ministrul Agriculturii şi reprezentanţii asociaţiilor din sectorul vegetal au agreat 13 solicitări ale fermierilor. Mesajul lui Florin Barbu

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
România este paradisul băncilor