VIDEO. Radu Berceanu. „Ar fi interesant ca MRU să vină să candideze la Congresul PDL”. Ce nume propune mai propune pentru șefia PDL. EXCLUSIV

Publicat: 13/06/2012, 20:24
Actualizat: 13/06/2012, 21:23

Radu Berceanu îi transmite lui Mihai Răzvan Ungureanu că, dacă vrea să facă „ceva” cu PDL, trebuie să anunțe și partidul. Senatorul îi sugerează să vină să candideze la Congresul extraordinar pe care îl propune. Totodată, Berceanu vorbește, în interviul acordat gândul, despre gruparea BVB din care face parte. Gheorghe Falcă și Dorin Florea sunt alte două propuneri ale senatorului pentru șefia PDL, alături de Vasile Blaga.

Cum vedeți viitoare construcție de dreapta anunțată de fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu?

Eu cu chestiunea asta cu alături de PDL… alături de PDL a fost și PSD în 2009 când am guvernat. Apropo, ar trebui să facem cineva socoteala când se termină mandatul ăsta că peste o treime din mandat PSD a fost la guvernare. Ce vrea să facă domnul Ungureanu, e problema dumnealui. Dacă vrea să facă vreo chestiune cu PDL trebuie să spună acest lucru. Oricum cred că știți zicala aia că vine Mohamed la munte, nu muntele la Mohamed. Drept urmare, dacă domnul Mihai Răzvan Ungureanu are o anumită chestiune cu PDL, vine la PDL, care i-a oferit să fie prim-ministru și spune „dragă PDL, te invit să faci parte din nu știu ce”. Sau „dragă PDL, vreau să mă înscriu în PDL”. Altfel, dânsul face un ONG, o fi de dreapta, bravo. ONG-urile sunt ONG-uri, iar politica se face cu partide.

Îl vedeți capabil să vină la Congresul PDL și să să candideze la funcția de președinte?

Ar fi foarte interesant. Foarte interesant. Nu știu dacă îl văd capabil că nu știu ce dorește dânsul. Dar dacă ar face-o ar fi foarte bine. Foarte bine. Iată ar fi o variantă.

Cum vedeți gruparea BVB?

Cum am văzut-o întotdeauna. Nu a existat niciodată un BVB în sensul ca noi trei, eu cu Blaga și cu Videanu, să avem așa un fel de grup în care să ne întâlnim și să spunem „bă, mâine e ședință de Birou Permanent și noi trei stabilim uite așa și tu mâine zici aia, eu te susțin”. Niciodată nu a existat chestia asta. Iată că Videanu spune că nu este bine Congresul, iar Blaga nu știu ce părere are că nu am vorbit cu el. Personal, nu fac acest demers ca să ajung eu sau BVB în funcții să fim noi tari. Nu știu ce vrea să facă Videanu, a împlinit 50 de ani, mai are în față să facă politică, nu știu ce vrea să facă Blaga, știu ce vreau eu: PDL să meargă cât mai bine tot timpul. De câte ori mi se pare că este ceva de spus, spun, pentru că cred că am muncit suficient de mult în decursul timpului, mai bine, mai rău, cu rezultate mai bune, mai rele, ca să am dreptul să-mi spun părerile. Nu am cerut această dare la o parte a actualei conduceri ca să mă pun eu în ea. Nu o să candidez. Nu mai doresc să fiu un purtător de stindard. Sunt în retragere, dar nu înseamnă că, dacă sunt în retragere, nu mai am dreptul să-mi spun punctul de vedere și nu mă interesează partidul. Nu-i mai interesează partidul pe Plăcintă, Frunzăverde și toată pleiada de trădători, dar pe mine mă interesează. O să fiu în PDL tot timpul dacă nu mă exclud că am prea multe păreri din astea și poate deranjează. Asta e. La noi în partid dacă vrei ceva, candidezi, nu te propune cineva. Cred că așa ceva trebuie să se producă la adunarea de la Sala Palatului. Acolo, fără alte pregătiri, moșmoneli, tot felul de aranjamente să se zică cine vrea pentru un mandat până în martie. Boc zice „eu vreau să continui să fiu președinte”. Blaga zice „și eu vreau”. Paleologu zice și eu am candidat și eu vreau. Și vine Ghiță Falcă de la Arad sau vine Florea de la Mureș care și ei au câștigat orașele respective, Florea a câștigat cu 53% mai mult decât Boc. Și noi avem cinci candidați, buletine de vot și spunem rămâne cutare. Poate rămâne Boc, nu este niciun fel de problemă.

Și președintele Băsescu va veni iar la Congres?

Nu știu ce va face, dar să vă spun altceva. Dacă președintele Băsescu era președintele PDL nu ajungeam aici precis. Precis. Eram foarte tari pentru că președintele Băsescu așa cum îl știe toată lumea nu lăsa să o ia lucrurile razna și să nu țină chestiunea în mână. Poate este o părere numai a mea și este greșită. Poate rămâne Boc președinte, dar toți vom ști că noi am decis asta. Nu mai poate nimeni să zică domnule eu sunt primar am fost tras în jos de ăia de la București când am candidat și de aia am luat doar atât și nu am luat mai mult. Când noi o să ne ducem în toamnă la , nu eu că eu nu o să mai candidez, o să se ducă la primarii ăștia, la consilieri și o să le spună „bă, băieți, hai ajutați-mă să iau voturi, să nu știu ce”. Și ăia o să zică „ bă, dar pe noi ne-ați întrebat vreodată ceva mă, tot veniți să vă ajutăm, ia mai duceți-vă, mă, de aici”. Asta este pericolul cel mare care poate fi evitat printr-o astfel de întâlnire. Pentru că atunci, toată lumea este acolo, toată lumea votează.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun