VIDEO. România va avea cea mai tare infrastructură rutieră din UE! Promisiunea făcută de Ludovic Orban pe șantierul Comarnic-Brașov

VIDEO. România va avea cea mai tare infrastructură rutieră din UE! Promisiunea făcută de Ludovic Orban pe șantierul Comarnic-Brașov
POLITICĂ. România va avea cea mai tare infrastructură rutieră din Uniunea Europeană! Promisiunea făcută de Ludovic Orban pe șantierul Comarnic-Brașov / Sursa foto: https://www.cotidianul.ro
Publicat: 19/06/2020, 11:58
Actualizat: 19/06/2020, 12:46

Premierul Ludovic Orban anunță că România vede, în sfârșit, luminița de la capătul proiectelor de infrastructură! Țara noastră va beneficia de investiții impresionante, din care se vor construi drumuri, poduri și autostrăzi, să nu mai zică Occidentul că suntem ruda săracă din UE. Premierul a vizitat și șantierul Aeroportului Brașov – Ghimbav și a avut cuvinte de laudă la adresa contructorului.

Prezent într-o vizită pe șantierul autostrăzii Comarnic – Brașov, liderul de la Palatul Victoria a dat asigurări că va aloca resurse impresionante pentru modernizarea infrastructurii, subliniind că aceasta este prioritatea zero a Executivului. Obiectivul pe care și l-a stabilit Orban este unirea provinciilor istorice şi creşterea perspectivelor de dezvoltare pentru toate regiunile țării!

Ludovic Orban: „Alocăm sume fără precedent”

„Ne propunem să alocăm sume fără precedent pentru obiectivele de investiţii pentru Braşov. Obiectivul nostru prioritar îl reprezintă investiţiile în infrastructură – de transport, energetică, de sănătate, unde există extrem de multe proiecte derulate”, a spus premierul.

Ludovic Orban a dat exemplul alocării unor sume „record pentru sănătate, de peste 50 de milioane”. Niciun Consiliu Judeţean din țară nu a alocat atâtea resurse pentru proiectele de modernizare ca CJ Brașov, a mai zic premierul.

„În următoarea perioadă, dacă vrem să ne modernizăm, dacă vrem să creştem standardul de viaţă pentru fiecare român, dacă vrem să asigurăm unirea tuturor provinciilor istorice, să asigurăm perspective de dezvoltare pentru toate regiunile din România, prioritatea zero trebuie să fie investiţiile în infrastructură. În ceea ce ne priveşte pe noi, vom aloca resurse impresionante, cum nu au fost alocate niciodată în ultimii 30 de ani, pentru modernizarea infrastructurii”, a promis Orban.

Mai mult, șeful PNL a estimat și când vor fi gata lucrările: „Vreau ca peste 6 ani – ştiţi vorba «Toate drumurile duc la Roma» -, când voi veni în Braşov, să spun «Toate drumurile duc la Braşov». Obiectivul nostru este să realizăm toate conexiunile de care are nevoie Braşovul – şi nu numai Braşovul, de care are nevoie România -, conexiunile dintre Braşov şi coridorul 4 european prin autostrada Braşov-Sibiu, să realizăm legătura dintre Braşov şi Bucureşti prin tronsonul de autostradă Comarnic-Braşov şi, nu în ultimul rând, să realizăm conexiunea dintre Bacău şi Braşov”.

Orban: Am convingerea că Aeroportul Brașov – Ghimbav va fi finalizat înainte de termen

Premierul a făcut vineri o vizită și la amplasamentul Aeroportului internațional Brașov-Ghimbav.

„Guvernul este alături de proiectele care sunt în interesul brașovenilor. Am se dau un singur exemplu: aici, la aeroport, Guvernul a alocat în buget o sumă de 50 de milioane pentru susținerea acestei investiții capitale pentru Brașov, și nu numai pentru Brașov, ci pentrul un areal mult mai larg decât Brașovul, și, mai mult decât atât, am discutat cu domnul președinte Veștea dacă mai există necesitatea de susținere financiară, noi suntem dispuși să susținem în continuare acest obiectiv de investiții”, a declarat Ludovic Orban.

Actualul premier a rememorat momentul din 2008, când, în calitate de ministru al Transporturilor, a pus piatra de temelie a acestui șantier. „O lungă perioadă după 2008, în care eu nu am mai avut nicio treabă cu Ministerul Transporturilor, acest proiect nu a mai fost susținut și foarte mulți au zis că am făcut un gest electoral. Nu am făcut un gest electoral, obiectivul nostru, ca PNL, al meu, a fost încă de atunci, din 2008, realizarea acestui aeroport. Acest aeroport e fundamental, nu numai pentru Brașov”, a spus premierul.

În Brașov vin cam un milion de turiști pe an, iar perspectiva de creștere a fluxului de turiști este clară și va fi amplificată de prezența acetui aeroport. Brașovul este un municipiu și un județ dezvoltat economic, se va dezvolta economic și mai mult, aeroportul care se construiește poate să devină un hub de cargo, are toate datele necesare, și poate să ducă la noi investiții, care să dezvolte Brașovul și împrejurimile, a compeltat Ludovic Orban.

Premierul a apreciat ritmul de lucru al contructorului, care „se întrece pe sine”. „Are nu 24 de luni întârziere ca alți constructori care au semnat cu PSD, din zona PSD, ci are 24 de zile avans față de graficul de lucrări, în trei luni, și am convingerea că acest obiectul de investiții va fi finalizat înainte de termen”, a afirmat premierul.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult
Celebra prezentatoare TV a ţării a fost concediată. Umilinţa la care nimeni nu se aştepta...
Cu cine a fost prinsă Mihaela Rădulescu, în pat? Dezvăluiri incredibile despre bărbatul cu care...
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Bolile în funcție de grupa de sânge. Cine riscă să facă mai ușor diabet
FOTO EXCLUSIV. Ea este moștenitoarea „imperiului” pe care îl construiește Răzvan Burleanu! Primele imagini
O pandemie ascunsă? Boala care ucide mult mai mulţi oameni decât se credea
Cum încarcă un român DACIA Spring. Fotografia e VIRALĂ
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
Cu cine a fost prinsă Mihaela Rădulescu, în pat? Dezvăluiri incredibile despre bărbatul cu care...
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
PERCHEZIŢII la CONSTANŢA! BĂRBAT, ARESTAT pentru TRAFIC de DROGURI
Dezvăluirea șocantă făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
Se schimbă banii! Anunțul venit chiar acum de la cel mai înalt nivel: "După 20...
O nouă sărbătoare pentru români! Ziua care va avea o însemnătate aparte! Legea a fost...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...