Viorel Cataramă, LIVE pe Facebook, prima declarație după ce a fost etichetat drept „sursă de informații”: „Nu am semnat niciun angajament la Securitate, dosarul nu există”

Redactor:
Silviu Bănilă
Viorel Cataramă, LIVE pe Facebook, prima declarație după ce a fost etichetat drept „sursă de informații”: „Nu am semnat niciun angajament la Securitate, dosarul nu există”
CNSAS a dat publicității, ieri după-amiază, un document care atestă că Viorel Cataramă nu a fost "lucrător al Securității" în perioada regimului comunist. Totuși, Viorel Cataramă este etichetat drept "sursă de informații", iar omul politic a luat atitudine, într-un LIVE pe pagina sa de socializare.

Perioada anterioară Revoluției din decembrie `89 a fost una a intervențiilor abuzive în viața unor oameni care, fără a dori să colaboreze cu regimul comunist, au fost urmăriți, ascultați și priviți ca simple „obiecte” însuflețite de care Securitatea se putea folosi după bunul plac. În astfel de condiții, după căderea regimului dictatorial al lui Nicolae Ceaușescu, foarte multe personalități au avut de suferit la nivelul imaginii, fiind acuzate că au colaborat cu Securitatea. Dar această „colaborare”, interpretabilă, de altfel, devine o adevărată piatră de moară legată la piciorul cuiva care, oficial, nu este considerat „lucrător al Securității”. Eticheta de „sursă de informații” cântărește greu, iar Viorel Cataramă a ținut să își exprime punctul de vedere referitor la acest subiect pe Facebook.

Candidatul partidului Dreapta Liberală la prezidențiale, Viorel Cataramă, a declarat – joi seara, la B1 TV – despre „probele” că a fost informator al Securității că „acele hârtii sunt falsuri”. „Este o hârtie care m-a bucurat foarte mult. Cine are interesul să lanseze știri false? Asta înseamnă că am ajuns să contez, să se teamă de mine. Acele hârtii sunt falsuri. Am lucrat în comerțul exterior. Pot fi niște rapoarte se de serviciu, pe care le-am semnat cu numele real. Acestea se depuneau la secretariat, nu știu unde ajungeau. Aceste atacuri fâsâite arată că Dreapta Liberală începe să conteze”, a declarat Viorel Cataramă.

Citiți continuarea pe Cancan…

 

Inchide