Viorica Dăncilă: Această selecție pe care a făcut-o Klaus Iohannis pentru evenimentul de astăzi trădează de fapt teama de un dialog autentic

Redactor:
Diana Grigore
Viorica Dăncilă: Această selecție pe care a făcut-o Klaus Iohannis pentru evenimentul de astăzi trădează de fapt teama de un dialog autentic
Viorica Dăncilă a afirmat, marți, că președintele Klaus Iohannis a făcut o selecție de jurnaliști pentru evenimentul său, deoarece îi este frică de un dialog autentic. Ea susține că la dezbaterea sa din Parlament va avea un dialog deschis cu toți jurnaliștii, nefiind de acord cu fuga de asumare.

„Cred cu tărie că această campanie are nevoie de dialog, de dezbateri, de o prezentare coerentă a viziunii pentru România și, mai ales, de răspunsuri la întrebările oamenilor. Eu nu pot fi de acord cu fuga de asumare și fuga de întrebări, nici cu aroganța pe care o afișează președintele Iohannis și disprețul pentru dreptul românilor la informare. Acest elitism al domnului Iohannis și această selecție pe care a făcut-o pentru evenimentul de astăzi trădează de fapt teama de un dialog autentic, teama de adevăruri incomode”, a scris Dăncilă, pe Facebook.

Prezidențiabilul PSD a adăugat că la evenimentul pe care îl organizează marți, la Parlament, va avea un dialog deschis cu toți jurnaliștii care doresc să participe.

„Eu am ales să am o discuție liberă, deschisă, cu oricine are întrebări despre viziunea candidatului pentru România. Voi avea un dialog deschis cu TOȚI jurnaliștii care își doresc să participe, astăzi, începând cu ora 18:00, la Palatul Parlamentului, sala Spiru Haret. Accesul este liber pentru toți reprezentanții mass-media desemnați de către instituțiile pe care le reprezintă. Intrarea se face pe baza legitimației de presă și a actului de identitate la intrarea S2, începând cu ora 16:00″, a subliniat Dăncilă.

Viorica Dăncilă a invitat presa la o dezbatere, de la ora 18.00, în Parlament, înainte de evenimentul organizat de prezidențiabilul PNL Klaus Iohannis.

Evenimentul lui Klaus Iohannis va avea loc la ora 19:00, la BCU, cu politologi, jurnaliști și formatori de opinie.

Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat că discuția dintre Klaus Iohannis și invitați va dura în jur de două ore și este organizată de PNL. Pe de altă parte, jurnaliștii acreditați pe instituția prezidențiale pot participa la eveniment, dar nu vor fi lăsați să pună întrebări.

În sală se vor afla și studenți, echipa de campanie a PNL și consilieri prezidențiali.

Radu Tudor, Moise Guran, Cristina Șincai, sunt trei dintre jurnaliștii care au fost invitați să adreseze întrebări la discuția cu președintele Klaus Iohannis. La fel ca în cazul interlocutorilor, surse politice spun că lista de studenți și profesori prezenți a fost aprobată în prealabil.

 

Inchide