Viorica Dăncilă anunță: Voi propune un nou comisar european / Să-l întrebăm pe Dacian Cioloș ce demersuri a întreprins pentru respingerea Rovanei Plumb – VIDEO

Viorica Dăncilă anunță: Voi propune un nou comisar european / Să-l întrebăm pe Dacian Cioloș ce demersuri a întreprins pentru respingerea Rovanei Plumb - VIDEO
Publicat: 30/09/2019, 21:28

„Noi vom face o nouă propunere de comisar european. Vreau să fie clar tuturor: Comisia JURI, prin decizia sa de astăzi, se află la originea unui conflict între legislația națională din România și cea europeană, conflict ce depășește competențele înscrise în Regulamentul de Procedură al Parlamentului, precum și în Tratatul UE. Conform legislației naționale, Rovana Plumb nu se află în niciun conflict de interese. În legislația europeană, un astfel de cadru nu numai ca nu este clar reglementat, dar situația sa a fost supusă unui joc politic ce lasă loc de interpretări”, a declarat Viorica Dăncilă, într-o declarație de presă susținută luni, la sediul PSD.â

Premierul a adăugat că nu există niciun conflict dovedit în cazul Rovanei Plumb, acuzând că decizia Comisiei JURI a fost încurajată de opoziția din România și de șeful statului.

„Nu există un conflict dovedit. Nu există un motiv solid pentru această respingere. Iar atitudinea Comisiei JURI a fost profund încurajată de opoziția din România, în frunte cu președintele Iohannis, care anunța cu o oră înaintea deciziei că dorește consultări pe tema nominalizării unui nou comisar European”, completat Dăncilă.

Să-l întrebăm pe Dacian Cioloș ce demersuri a întreprins pentru respingerea Rovanei Plumb

Viorica Dăncilă a afirmat că opoziția a făcut un lobby negativ care a dus la respingerea Rovanei Plumb de către Comisia JURI, precizând că președintele Comisiei juridice este în grupul Renew Europe. Premierul a spus că Dacian Cioloș ar trebui întrebat ce demersuri a avut în acest sens.

„Și să nu uităm nici de lobby-ul negativ exercitat de liderul Grupului Europarlamentar Renew Europe, Dacian Cioloș, împotriva României. Să nu uităm că președintele Comisiei JURI este membru al grupului condus de domnul Cioloș! Să-l întrebăm și pe domnul Dacian Cioloș ce demersuri a întreprins în acest sens și care este mai exact influența dumnealui în ceea ce privește decizia de astăzi (luni – n.r)”, a declarat Viorica Dăncilă, într-o declarație de presă susținută la sediul PSD.

„Acești oameni duc o luptă totală cu tot ce e în interesul României. La fel ca partidele de dreapta, oamenii noi, care s-au chinuit luni de zile să se pună de acord pentru textul moțiunii de cenzură și dărâmarea guvernului – la fel de haotic ca acum 3 luni, la fel de slab, la fel de dăunător pentru români și societate”, a completat premierul.

Ea a adăugat că opoziția se tot chinuie să dea jos Guvernul prin moțiune de cenzură, însă nu reușesc niciodată.

„Am mai văzut acest film. Filmul veșnicei moțiuni, care, până acum, mai degrabă a dărâmat și dezbinat opoziția decât guvernul. Au mai încercat acest lucru și s-au făcut de râs la vot. Pentru că nu toți parlamentarii stau încolonați în spatele așa-zisului viitor premier, domnul Orban. Nu toți se regăsesc în proiecția de austeritate a opoziției, de tăieri masive din veniturile oamenilor. Nu toți sunt confortabili cu lipsa totală de viziune și echipă. Și nu se simt reprezentați de această alianță a oportunismului”, a explicat Viorica Dăncilă.

Șeful Executivului a mai spus că opoziția dă dovadă de aroganță și de aceea în fiecare sesiune parlamentară moțiunea de cenzură este respinsă la vot.

„De aceea ultima moțiune nu a trecut și de aceea nu va trece nici aceasta. Pentru că oamenii de bună credință nu pot da un vot real de sprijin și susținere pentru nimic. Aroganța de care dau dovadă acum i-a mai costat o dată rușinea de a-și vedea picată la vot moțiunea mult trâmbițată. O vor trăi din nou, pentru că nu au învățat lecția responsabilității. Ca să fie clar: această moțiune nu va trece!”, a precizat Dăncilă.

„Asistăm la un precedent periculos pentru România – încălcarea Constituției, sabotarea propriului candidat în Parlamentul European, blocarea constantă a Guvernului cu moțiuni o dată la 3 luni și zero viziune pentru viitor”, a conchis premierul.

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a decis, luni, prin vot, că Rovana Plumb și Laszlo Trocsanyi nu sunt apți pentru funcția de comisar european, a anunțat europarlamentarul PNL Rareș Bogdan. Comisia a trimis ite o scrisoare către președintele PE David Sassoli.

Ursula von der Leyen, președintele-ales al Comisiei Europene, a cerut luni României și Ungariei să propună „persoane adecvate” și care să corespundă portofoliilor alocate, avertizând că în caz contrar ar putea solicita alte propuneri.

Ursula von der Leyen „așteaptă noi nume” din partea României și Ungariei, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene citat de site-ul Politico.eu.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
Alimentul-minune pe care japonezii îl mănâncă înainte de a merge la somn. Se trezesc fericiți...
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Marea Britanie îşi întăreşte legislaţia împotriva pornografiei deepfake
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
Capii lumii interlope, la priveghiul lui Costel Corduneanu. Hotelurile din Iași nu mai au camere
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Corpurile femeilor au devenit „câmpuri de luptă”, avertizează ONU