Voiculescu intervine în cazul reținerii șefului Antenelor. „Acest caz are toate datele unui abuz”

Voiculescu intervine în cazul reținerii șefului Antenelor. „Acest caz are toate datele unui abuz
Publicat: 31/05/2013, 14:35
Actualizat: 01/06/2013, 11:17

Președintele fondator al PC, Dan Voiculescu, scrie pe blogul personal că reținerea șefului Antenelor, Sorin Alexandrescu, s-a făcut prin încălcarea tuturor drepturilor fundamantele, acesta fiind ridicat de pe stradă fără să fie citat anterior.

„Până acum, acest caz are toate datele unui abuz”, susține Voiculescu care invocă și motivele pentru care a ajuns la această concluzie. În primul rând, scrie fondatorul Antenelor, Sorin Alexandrescu „a fost ridicat de pe stradă, fără să fi fost citat”. În al doilea rând, potrivit lui Voiculescu, DNA nu are competență în acest caz, în cauză nu s-a produs niciun prejudiciu material. În cel de-al treilea rând, lui Alexandrescu „nu i s-a prezentat nicio probă și nu a fost lăsat să declare ce știe, deși a solicitat acest lucru”.

„Așadar unui om, nu contează numele sau funcția, i s-au îngrădit libertatea și drepturile civile fără a i se comunica motivul concret, fără a i se prezenta fapta pentru care a fost ridicat de pe stradă. Fetița lui a aflat de la televizor că tatăl său a fost reținut. Acesta este statul de drept? Este acesta un demers european și democratic?”, se întreabă retoric Voiculescu.

Acesta continuă, scriind că cei care „se folosesc de cazul Alexandrescu” pentru „mărunte răfuieli de presă”, sunt „instrumente naïve ale unui sistem de presiune care a dovedit că poate încălca voința liber exprimată a 87% dintre români.

„Cei care astăzi aleg să ignore datele obiective ale acestui abuz susțin un precedent periculos pentru întreaga societate românească. Dacă directorul unei televiziuni este „umflat” de pe stradă, cu încălcarea unor drepturi fundamentale, consacrate de legislația internă și internațională, ce garanții civile mai are un medic, un profesor, un polițist? Repet, nu mă pot pronunța pe fond. Acesta este rolul justiției. Și am încredere într-o decizie corectă, bazată pe probe, nu pe presiuni. Justiția trebuie respectată, abuzul trebuie combătătut”, își încheie Voiculescu postarea pe blog.

JULIUS RICHARD PETRI. Caută bacteriile din noul Google Doodle, dedicat lui JULIUS RICHARD PETRI. Experiment

LOTO, LOTO 6/49. Avem un milionar la LOTO. Report de 8,1 milioane de euro la LOTO 6/49

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase