Vor să ia CU JAPCA Parlamentul! Liviu Dragnea: E stilul lui IOHANNIS-Zapciul, așa a făcut și CU CASELE

Vor să ia CU JAPCA Parlamentul! Liviu Dragnea: E stilul lui IOHANNIS-Zapciul, așa a făcut și CU CASELE
Reacția lui Liviu Dragnea după acțiunea cu revocarea sa din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Vezi cum îl acuză pe Iohannis că vrea să ia cu japca Parlamentul

„Astăzi am văzut încă o încercare disperată și eșuată, bineînțeles, de a prelua cu japca o instituție a statului. Așa au vrut să ia cu japca și guvernul… și vor în continuare să-l ia cu japca. Vor să ia cu japca și Parlamentul României – cu japca înseamnă dincolo de lege și încălcând legea – și vor să ia și România. Ăsta e stilul lui Iohannis. Așa cum a luat cu japca casele din Sibiu, așa vreau să ia și instituțiile care îl deranjează. Pentru că are aptitudini dictatoriale și vrea puterea absolută. Deci, ăsta este președintele nostru: Iohannis Zapciul. Nu se întâmplă nimic fără coordonarea lui Klaus Iohannis. De câteva săptămâni bune, o parte dintre liberali și unii dintre foști membri ai PSD s-au tot lăudat că au sprijinul ui Iohannis și că îi protejează și încurajează să preia cât mai mulți oameni de la conducerea Camerei Deputaților”, a declarat Liviu Dragnea.

Totuși, el nu exclude ca liberalii doar să se laude cu susținerea președintelui.

„Când i s-a propus lui Florin Iordache să se ridice de pe scaun, că are mandat clar de la Iohannis și că vor propune. Că cel de la PNL o fi pus de la el, asta nu avem de unde să știm. E foarte posibil, ei fiind foarte lăudăroși. De asemenea, o coincidență în care nu crede nimeni, doamna Carmen Mihălcescu a fost chemată la DNA. Sper să fie ca martor sau cine știe, pentru că era vicepreședinte al Camerei. Ca să rămână doar dl Pirtea, singurul care să conducă ședința de plen.”, a mai spus Dragnea.

Dragnea: E planul lui Turcan și Neacșu. Spuneau că e plan de Oscar

Președintele PSD Liviu Dragnea a dezvăluit că strategia de revocare a sa ar fi pus la punct de Marian Neacșu, exclus din PSD și Raluca Turcan, deputat PNL, care se laudă de câteva zile că au „un plan de Oscar„.

„De la fiecare început de săptămână, se stabilește care sunt vicepreședinții care conduc ședințele de plen. Nu am fost în sală pentru că i-am lăsat să se desfășoare. E un plan făcut de dl Marian Neacșu cu doamna Raluca Turcan. Se și laudă cu asta. Spuneau că este un plan de Oscar! Bineînțeles, un plan care nu are nicio legătură cu legea, pentru că e făcută de regulamentul Camerei Deputaților și legea trebuie respectată”, a declarat Dragnea.

Dragnea, despre majoritatea din Parlament: Vedem dacă am pierdut-o. Eu zic că nu

Liviu Dragnea nu crede că PSD și ALDE au pierdut majoritatea din Parlament și provoacă Opoziția să introducă moțiunea de cenzură împotriva guvernului.

„Vedem dacă am pierdut majoritatea parlamentară. Eu zic că nu. Sunt unii plecați din țară, Alții care erau pe holuri și unii care au apăsat pe acel sistem magnetic și nu le-a preluat semnalul”, a explicat Dragnea faptul că la votul de control, în plen erau prezenți doar 148 de parlamentari și nu s-a înregistrat cvorum, după ce Opoziția a părăsit sala.

„Ne tot amenință cu această moțiune de cenzură. Când vor să o depună? De Crăciun?„, s-a întrebat președintele PSD.

„Am auzit chestia cu bărbăția. Mulți se joacă cu asta. E ca și cum aș spune ești bărbat, treci pe roșu. Nu poți să supui la vot ceva ce nu respectă legea. E o lege care trebuie respectată”, a afirmat președintele Camerei Deputaților.

Nici premierul Viorica Dăncilă nu se teme de moțiunea de cenzură.

„Nu avem probleme cu majoritatea parlamentară,” a declarat Dăncilă la Bruxelles. „Nu confundați cele două locuri din Camera Deputaților cu majoritatea. Majoritatea înseamnă Senat și Camera Deputaților. Avem susținerea guvernului în Parlamentul României și nu am absolut nicio emoție legată de moțiunea de cenzură”.

Foto: Hepta

 

 

×
Inchide