Vosganian: Alianța ALDE cu Pro România s-a încheiat: Fiecare pornește pe drumul său, separat

Redactor:
Diana Grigore
Vosganian: Alianța ALDE cu Pro România s-a încheiat: Fiecare pornește pe drumul său, separat
Purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, a anunțat că alianța electorală pe care ALDE o avea cu Pro România s-a încheiat duminică, după primul tur al alegerilor prezidențiale.

„Astăzi, alianța noastră electorală cu Pro România s-a încheiat. Fiecare partid pornește pe drumul său, separat”, a anunțat Varujan Vosganian, la Antena 3.

El a adăugat că ALDE și Pro România aveau o alianță care avea un singur obiectiv, susținerea lui Mircea Diaconu la alegerile prezidențiale.

„E vorba de o colaboare care poartă în dicționar numele de alianță. Sigur că în Parlament putem vota legi împreună, am votat și legi în unanimitate, dar în ceea ce privește formalizarea printr-o înțelegere care să aibă un obiectiv comun, această înțelegere se încheie azi”, a adăugat Vosganian.

În luna august președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu și liderul Pro România Victor Ponta au semnat un protocol de alianță electorală pentru alegerile prezidențiale, în vederea susținerii lui Mircea Diaconu.

Potrivit datelor furnizate de AEP, după centralizarea a 14.396 secții de votare, ceea ce înseamnă 64,7% din voturi, Klaus Iohannis a obținut 36,7%, Viorica Dăncilă- 25,2% și Dan Barna-12,1%.

Mircea Diaconu a obținut, până în momentul de față, doar 9% din voturi.

Inchide