#vreaupreședinte | Lista candidaților care nu sunt cotați cu șanse reale de a câștiga cursa prezidențială

#vreaupreședinte | Lista candidaților care nu sunt cotați cu șanse reale de a câștiga cursa prezidențială
Publicat: 31/10/2019, 08:28

Agenția MEDIAFAX și Gandul.info vă prezintă aspecte relevante din activitatea acestora.

Ninel Peia

Ninel Peia, candidat la alegerile prezidențiale, din partea Partidului Neamul Românesc a fost parlamentar în perioada 2012-2016, din partea PSD. El a declarat că în cadrul protestelor de după incendiul din clubul Colectiv forțe externe ar fi urmărit ruperea României în trei state. Ninel Peiasusținea în trecut că predarea în școli a orelor de educație sexuală ar trebui pedepsită cu închisoarea.

Acesta a și depus în Parlament un proiect de lege care propunea ca predarea educației sexuale fără acordul scris al părinților să fie pedepsită cu închisoarea, motivând că „în școlile copiilor noștri se introduc, pe ascuns, pornografia, prozelitismul LGBT și sexualitatea deviantă”.

Ninel Peia candidează la alegerile prezidențiale sub sloganul „Un președinte ca niciunul”.

Viorel Cataramă

Un alt candidat este Viorel Cataramă. Candidatura sa a fost inițial respinsă de Biroul Electoral Central, pentru că nu a întrunit numărul minim de semnături de adeziune. Mai exact, 94.000 de semnături au fost anulate, întrucât membrii BEC au decis că prezintă elemente de similitudine evidente. Viorel Cataramă a anunțat că decizia BEC este „profund nelegală” și a contestat-o deja la Curtea Constituțională.

CCR a invalidat decizia BEC, astfel că Viorel Cataramă a intrat în cursa pentru șefia statului.

Cataramă s-a născut la Bacău, a absolvit Facultatea de Comerț, din cadrul ASE, promoția 1980, fiind doctor în economie, titlu acordat de Academia de Studii Economice din București – Catedra de Relații Economice Internaționale, din anul 2004.Conform CV-ului, acesta a fost economist, șef serviciula Întreprinderea de casete radio și TV din București. Din 1984 a fost economist la Tehnoforestexport, iar în 1987 este numit Director pentru Europa de Est al firmei BELCO – Belgia la Camera de Comerț și Industrie a României.

Citește continuarea pe platforma VREAU PREȘEDINTE.