• Publicat:
Politică

#vremdezbatere | Iohannis reacționează după acuzațiile lui Dăncilă: Nu poate fi o dezbatere cu un candidat al unui partid care a guvernat împotriva românilor / Reacțiile celor care au văzut postarea președintelui: Pentru aceasta decizie, voi sta acasă / Dăncilă intervine din nou: I-am distribuit postarea lui Iohannis. Îl aștept să găsească tăria și curajul – FOTO

#vremdezbatere | Iohannis reacționează după acuzațiile lui Dăncilă: Nu poate fi o dezbatere cu un candidat al unui partid care a guvernat împotriva românilor / Reacțiile celor care au văzut postarea președintelui: Pentru aceasta decizie, voi sta acasă / Dăncilă intervine din nou: I-am distribuit postarea lui Iohannis. Îl aștept să găsească tăria și curajul – FOTO
Președintele Klaus Iohannis a afirmat că nu poate exista nicio dezbatere cu un candidat al unui partid care a guvernat împotriva românilor timp de trei ani. Șeful statului a precizat că „nu poate fi niciun schimb de idei cu reprezentanta unui PSD nereformat".

„Dragi români, Împreună am reușit să ținem piept PSD, partidul care a asaltat toate instituțiile statului. Și doar împreună vom reuși să câștigăm definitiv această luptă pentru România. Votul pe care mi l-ați acordat în primul tur al alegerilor este o confirmare a încrederii pe care o aveți în mine. Dar Președintele nu poate reconstrui singur o țară, de aceea este mare nevoie de fiecare dintre voi, de implicarea voastră. Vreau să fie foarte clar: voi dialoga direct în perioada următoare cu cetățenii, cu jurnaliștii, cu societatea civilă, voi continua să merg prin țară, să mă întâlnesc cu oamenii și voi explica tuturor care este proiectul meu. România normală devine realitate doar prin solidaritate și unitate, cu susținerea majorității românilor”, a scris Klaus Iohannis, marți, pe Facebook.

Șeful statului a adăugat că Viorica Dăncilă este prezidențiabilul unui partid care acum mimează democrația, după ce PSD a sfidat valorile democratice, făcând „scut în fața corupților și penalilor”.

„Nu poate exista însă nicio dezbatere cu un candidat al unui partid care a guvernat împotriva românilor trei ani de zile. Nu poate fi niciun schimb de idei cu reprezentanta unui PSD nereformat, care a călcat în picioare statul de drept, care a vrut ca România să deraieze de la parcursul său european doar pentru beneficiul unei clici de infractori. Vorbim de candidata unui partid care acum mimează democrația, după ce a sfidat sistematic valorile și principiile democratice, care i-a umilit pe români, care s-a făcut scut în fața corupților și penalilor în toți acești ani. Nu trebuie să uităm nicio clipă cine este PSD și care este pericolul pe care îl reprezintă pentru viitorul României, oricât ar vrea acum să fugă de responsabilitate și să încerce să ne dezbine prin tot soiul de tertipuri!”, a conchis Iohannis.

Viorica Dăncilă l-a provocat pe Klaus Iohannis la cel puțin două dezbateri electorale în campania dinaintea celui de-al doilea tur al prezidențialelor, însă președintele României a refuzat.

Campanie electorală începe pe 15 noiembrie și se încheie pe 23 noiembrie, ora 7.00.

 

Internauții, critici la boicotul lui Iohannis: #vremdezbatere. Pentru aceasta decizie, voi sta acasă

Circa 2.000 de internauți au comentat, în doar 20 minute, postarea lui Klaus Iohannis în care reia mesajul că „nu poate exista însă nicio dezbatere cu un candidat al unui partid care a guvernat împotriva românilor trei ani de zile. Majoritatea comentariilor sunt critice la adresa șefului statului.

„Pentru aceasta decizie, voi sta acasă în ziua alegerilor…Dacă un candidat la prezidențiale nu se poate deplasa să își înfrunte contracandidatul, nici eu nu am vreo obligație să ma duc până sectia mea de votare. Chiar îmi pare rău, mi-aș fi dorit să văd cum o distrugeți pe doamna Dancilă”, a scris un internaut.

Un alt internaut îi transmite lui Klaus Iohannis că Viorica Dăncilă a obținut două milioane de voturi în primul tur.

„Candidatul ăla are 2 milioane de voturi. Poate vrei sa depășesti autosuficiența și să vorbești și pentru acei 2 milioane de români care nu te pot auzi decăt dacă te afli în dezbatere cu Dancilă. Și apropo, în cazul în care nu va exista dezbatere să nu te mire dacă vei vedea un val de voturi cu anulat exprimate la turul 2″, a scris el.

Un alt utilizator a comentat: „Iar aceeasi poezie cu dragi români, domnule președinte. Știm și noi că pesedeul e nașpa, nu e nevoie să ne spuneți de fiecare dată, așteptăm dezbaterea, sau vă e frică de o semi-analfabetă?”.

„Dar dimineața când te uiți în oglindă ești mândru de ce bărbat ești ? Din păcate nu văd altceva decât frică și lașitate din partea Dvs”, a scris altcineva.

Alți utilizatori îl invită, ironic, la o întâlnire: „Ați zis că vă întâlniți cu cetățenii. Deci și prin urmare, când bem o cafea?”, „Vă invit să veniți și pe la noi (suntem pe 20 de oameni), pe Str. Maltopol din sectorul 1. Dar să ne anunțați înainte, să fim toți pe aici, că n-am vrea să ratăm momentul”.

„#vremdezbatere. Argumentele dvs. nu au nicio logica. Daca ati participa la dezbatere ar inseamna ca va asumati ceva, ca sunteti transparent si ca obiectivele dvs sunt mult mai puternice fata de ale guvernarii PSD” și „Nu-i ascultati pe consultanti! Trebuie sa participati la dezbateri electorale cu contracandidatul dv”, sunt alte comentarii la postarea de pe pagina de Facebook a președintelui Iohannis.

 

Dăncilă i-a distribuit postarea lui Iohannis: Am răbdare. Îl aștept să găsească tăria și curajul

Candidatul PSD la prezidențiale, Viorica Dăncilă, i-a distribuit postarea lui Klaus Iohannis, în care afirmă că nu participă la o dezbatere electorală. Liderul social-democrat afirmă că are răbdare și îl așteaptă să găsească „înțelepciunea, tăria și curajul” de a accepta invitația la dezbatere.

„Eu cred că domnului Iohannis îi este teamă de o confruntare directă cu mine, în fața tuturor românilor. De-a lungul colaborării noastre instituționale, ne-am mai întâlnit, am mai interacționat. Însă cred că realizează că o dezbatere în fața întregii țări ar demonta imediat toate atacurile mizerabile din ultimii ani la adresa mea și a Partidului Social Democrat. Eu însă am rabdare. Încă îl aștept pe președinte să găsească înțelepciunea, tăria și curajul de a accepta invitația mea la dezbaterea pe care românii o cer și o merită”, a scris pe Facebook Viorica Dăncilă.

Ea i-a distribuit postarea lui Klaus Iohannis, care a afirmat că nu poate exista nicio dezbatere cu un candidat al unui partid care a guvernat împotriva românilor timp de trei ani. Șeful statului a precizat că „nu poate fi niciun schimb de idei cu reprezentanta unui PSD nereformat”.

 

Inchide