William Brînză: Viorel Badea cerea bani românilor din diaspora, iar un „proiect” al său era „starea de ebrietate”

William Brînză: Viorel Badea cerea bani românilor din diaspora, iar un proiect al său era starea de ebrietate
Publicat: 09/05/2012, 16:57
Actualizat: 10/05/2012, 08:13

Liderul PDL Diaspora, William Brînză, îl acuză pe senatorul Viorel Badea, care a trecut la PNL, că le cerea bani românilor din străinătate și că unul dintre „proiectele” sale era „starea de ebrietate”.

Acuzațiile lui Brînză vin după ce Badea a susținut că pleacă din PDL pentru că liderul organizației Diaspora nu îi susținea proiectele.

„Viorel Badea a fost în PDL la număr și tot la număr se duce și la USL! Regret plecarea lui așa cum regret plecarea din PDL a oricărui alt coleg, care nu respectă dorința celui care l-a ales și l-a trimis în Parlament, ignorând faptul că datoria morală a unui parlamentar este aceea de a-și încheia mandatul ca repezentant al partidului datorită căruia a ajuns parlamentar”, susține Brînză, într-o declarație remisă agenției MEDIAFAX.

În ceea ce privește proiectele pe care Badea susține că acesta i le-a blocat, William Brînză susține că este vorba despre „proiecte prin care domnul senator atrăgea bani”.

„Nu vorbim despre fonduri europene pentru comunitățile de români din străinătate, ci bani de la ei, de la conaționalii noștri, pe baza unor promisiuni care vizau posibile angajări în diverse funcții în România. Problema apărea atunci când, odată văzut cu banii, domnul senator se făcea că nu îi mai cunoaște (vezi cazurile din Spania și Italia unde există plângeri penale, iar justiția va face dreptate). Starea de ebrietate este un alt proiect cu care senatorul Badea a reușit să îi oripileze pe românii din străinătate, cu precădere pe cei din Portugalia, unde Bahus l-a împiedicat pe domnul senator să îi asculte pe români, dar i-a dat curajul de a-i ironiza pentru munca cinstită (cuvânt pe care domnul Badea nu îl cunoște prin umare îl sfătuiesc să analizeze DEX-ul limbii române), fapt sesizat de un președinte de Asociație, doamna Mimi Drăgan”, adaugă Brînză.

El mai declară că nu miră pe nimeni faptul că Viorel Badea a trecut oficial la USL, pentru că „făcea de mult politica PSD”, Brînză menționând că, deși era membru PDL, partid datorită căruia este parlamentar, la moțiunea din iunie 2010, senatorul „a încurcat bilele, evident în defavoarea PDL”.

„În calitatea mea de președinte al comisiei parlamentare pentru românii din străinătate i-am sfătuit pe toți parlamentarii de diaspora să îi respecte pe românii din afara granițelor, să le respecte munca și efortul depus în realizarea proiectelor lor, pentru că ei sunt cei care au susținut și susțin România, în cele mai grele momente. Voi bloca orice acțiune mizerabilă la adresa românilor indiferent cine intenționează să o săvârșească! Totodată, îl anunț pe senatorul Badea că, în ciuda faptului că USL-ul a venit, temporar, la putere, acesta nu are jurisdicție în Italia și Spania! Aici faptele vor fi condamnate așa cum spune și proverbul românesc «după faptă și rasplată!»”, mai declară Brînză.

Senatorul de diaspora Viorel Badea a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că intenționează să plece din PDL și să se alăture PNL. „Intenționez să plec din PDL și să mă alătur PNL”, a spus Badea, el invocând drept motiv faptul că nu poate să aibă „un viitor în politică” alături de William Brînză.

Badea, care este și președintele Comisiei pentru românii de pretutindeni a Senatului, a susținut că a luat această decizie după ce s-a consultat cu reprezentanți ai comunităților de români și lideri ai organizațiilor PDL din diaspora.

Viorel Badea l-a acuzat pe Brînză că i-a blocat proiectele și i-a aruncat în derizoriu acțiunile pe care le-a inițiat pentru românii din diaspora. „Sunt în opoziție cu Brînză de doi ani pentru că singura lui ocupație a fost să mă denigreze”, a spus Badea. Senatorul a precizat că a mai avut o tentativă să plece din PDL în urmă cu un an, însă s-a răzgândit după discuții cu conducerea partidului, dar neînțelegerile sale cu Brînză au continuat.

Senatorul PDL Viorel Riceard Badea a anunțat, marți, în plenul Senatului, că intră în PNL și că va activa în continuare în grupul liberal de la Senat.

Parlamentarul a fost ales în Colegiul uninominal 1 din Circumscripția electorală 43 Circumscripția electorală pentru românii cu domiciliul în afara României, candidând din partea PDL.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani