Zgonea așteaptă explicații după ce a fost izgonit din PSD: ”Să ne spună tuturor”

Zgonea așteaptă explicații după ce a fost izgonit din PSD: ''Să ne spună tuturor''
Publicat: 03/05/2016, 15:33

”Ca și dumneavoatră și eu aștept din partea conducerii PSD pe care o respect o decizie, un document prin care să ne explice tuturor – și dumneavoastră, și fostului membru al PSD Valeriu Zgonea – cum poate fi sancționată libertatea de expresie în 2016 într-un partid democratic în România. Mâine, poimâine, mă gândesc că așa cum eu am fost dat afară și președitele partidului poate fi dat afară atunci când exprimă o altă opinie decât cea a Comitetului Executiv și atunci înseamnă că ceva este în neregulă cu statutul nostru dacă sute de mii de oameni te votează și ceilalți te sancționează pentru că ai o altă opinie exprimată în interior”, a subliniat Zgonea.

Explicațiile sale au venit după ce, într-o postare pe Facebook, el a criticat legalitatea deciziei PSD de a-l exclude și a invocat articolul 120 din noul Statut al PSD care face trimitere la atribuțiile Congresului PSD, printre care alegerea liderilor.

El a arătat că la fel de bine ar fi putut face trimitere la articolul din Statutul PSD care stipulează libertatea de expresie. ”Este important pentru fiecare dintre noi să vedem ce se întâmplă într-n partid și cum foare ușor un membru de partid care își exprimă o opinie poate fi sancționat”, a mai spus el.

”Am făcut această postare pe internet pentru dumneavoastră, opinia publică, dar și pentru cei care votează peste câteva zile, aleșii locali să vadă cum aleasă conducerea unui partid social – democrat, democratic, în România, după 1989, să vadă care sunt valorile, principiile și cum este validat un președinte de partid după ce a fost votat de câteva sute de membri. La fel, cum este ales președintele executiv și vicepreședinții PSD. Și am pus acest lucru în antiteză cu ceea ce s-a întâmplat săptămâna trecută, cât de ușor poate fi exclus un membru de partid care are o altă opinie decât a majorității covârșitoare”, a argumentat președintele Camerei Deputaților.

Întrebat dacă decizia de excludere din partid este nelegală, în raport cu statutul PSD, Zgonea a reiterat faptul că dacă ar avea un document sau un comunicat de presă ar putea să discute.

”Aș putea să discut pe un document dacă și eu și dumneavoastră l-am avea. (…) Deocamdată eu v-am prezentat un articol care să vă arate dumneavoastră și să vadă opinia publică cum se aleg oamenii într-un congres cu câteva mii de reprezentanți ai PSD, cum se alege o conducere a partidului și cum este validat președintele partidului. Pe cale de consecință ne trezim că domnul Dragnea este dat afară din partid pentru că are o opinie contrară membrilor Comitetului Executiv”, a conchis Zgonea.

Anunțul oficial al excluderii lui Valeriu Zgonea a fost făcut săptămâna trecută de Florin Iordache, președintele Comisiei de etică și integritate.

”Comisia Națională de Integritate a prezentat un Raport – potrivit Codului de integritate, președintele Liviu Dragnea, prin atitudine, prin comportament și prin tot ceea ce a însemnat activitatea dumnealui nu a încălcat în niciun fel prevederile Codului de integritate. În aceste condiții, printr-un vot al Comitetului Executiv, vot care a fost adoptat cu 71 de voturi pentru și un vot împotrivă, s-a hotărât menținerea sprijinului politic pentru președintele Liviu Dragnea. Ținând cont de ultimele evoluții din această perioada, ținând cont de declarațiile, acțiunile și pozițiile politice care au avut loc în această săptămână a președintelui executiv Valeriu Zgonea, în urma dezbaterilor, în urma ascultării punctului de vedere al dumnealui, la un vot la care președintele partidului, Liviu Dragnea, nu a participat, prin unanimitate de voturi, s-a hotărât excluderea din partid a președintelui executiv Valeriu Zgonea”, a afirmat Iordache.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția